Tip dana košarka: Partizan vs FMP, gosti iz Železnika nemaju poraz u ABA ligi!

Partizan
head coach Andrea Trinchieri Ognjen Jaramaz KLS Liga, Kosarkaska Liga Srbije, Partizan - FMP, Belgrade, Serbia on Jun 3. 2019. 3.6.2019. polufinale (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Uvek su dueli Partizana i FMP iz Železnika donosili uzbudljive mečeve i neizvesne završnice. Ipak, ovaj se po nečemu razlikuje. FMP dočekuje ovaj duel sa prvog mesta na tabeli ABA lige. Odlično igraju momci trenera Vladimira Jovanovića i zasluženo su tu gde jesu. Međutim, sada idu u goste Partizanu, trenutno jedinoj neporaženoj ekipi u Evrokupu. Ovaj zanimljiv meč je na programu od 20h.

Partizan: Jako bitan meč za crno bele, kada je nastavak ABA lige u pitanju.

Ekipa crno belih se ove sezone bitno razlikuje u odnosu na prošlogodišnju. Andrea Trinkijeri je ovoga puta imao celo leto da probere pojačanja po svojoj meri i da sastavi od igrača koje želi. Od prethodne sezone u timu su ostali Markus Pejdž, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković i Nikola Janković. Veliki broj odlazaka, ali i dolazaka samim tim u Partizan. Kori Volden i Nemanja Gordić će voditi napad Partizana, ali očekujemo i da će često biti zajedno na parketu. Pejdž i Jaramaz pokrivaju poziciju beka šutera, dok je na mesto krila Trinkijeri doveo Pejnersa. On će sa Zagorcem deliti minutažu. Veličković i Rašad Tomas su na krilnom centru, dok reket popunjavaju Mozli, Janković i Parahuski. Deluje da je ovaj tim pažljivo selektiran. Radi se o atletskoj veoma dobroj ekipi koja je u stanju da igra odlično u oba pravca. Trinkijeri je pokazao da ima dobre taktičke zamisli sa ovim timom. Može se slobodno reći da crno beli imaju šampionske ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Mnogo toga će zavisiti od Voldena koji je pokazao da se radi o fantastičnom šuteru za tri poena. Kao i od Zagorca od koga se očekuje mnogo bolja sezona i veliki iskorak u odnosu na prošlu.

FMP: Odlični rezultati su plod dobrog višegodišnjeg rada sa mladim igračima! Radonov novi lider.

Tim iz predgrađa Beograda svake sezone napravi jedan zanimljiv tim koji je tvrd orah svim vodećim ekipama. Dugo je FMP prošle godine bio u konkurenciji za to četvrto mesto koje je vodilo u plejof, ali nisu imali snage da idu do samog kraja. Ove sezone dobar deo ekipe je ostao na okupu, dok se menadžment kluba potrudio da dovede mlade i talentovane igrače. Marko Pecarski je iz Partizana prešao u FMP i od njega se očekuje ogroman napredak ove sezone. Ilija Đoković, povremeni reprezentativac Srbije je takođe ovog leta došao u Železnik. Jedno od neuobičajenih pojačanja za ove prostore je turčin Ulubaj. Radi se o talentovanom igraču koji ima odličan šut za tri poena i koji će sasvim sigurno odigrati dobru sezonu. Povratnik u tim je i Marko Tejić, tako da se očekuje da FMP od samog starta krene sa dobrim igrama. Većina igrača poznaje dobro i znaju šta mogu da očekuju od trenera Vladimira Jovanovića.  

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo sledeći predlog: domaćin pobednik meča sa hendikepom (-9.5) i Meridianbet daje kvotu 1.81 za taj tip. Očekujemo ubedljivu pobedu domaćina, jer je Partizan ekipa koja igra odlično ove sezone, posebno na svom parketu. FMP jeste nezgodan rival i tim koji je se nalazi u odličnoj formi, ali Partizan je ipak kvalitetniji tim i očekujemo pobedu domaćina u datom hendikepu,

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.