Tip dana: Milan – Lacio: Mogu li “rosoneri” da se trgnu?

Pretposlednji meč jedanaestog kola italijanske Serije A nam donosi duel između Milana i Lacija.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Milan: Ima li kraja agoniji “rosonera”?

Sigurno je da smo od Milana očekivali dosta bolje partije ove sezone, ali je situacija trenutno takva da se ova ekipa nalazi na desetom mestu na tabeli Serije A, sa samo 13 osvojenih bodova, što je zaista premalo kada su ambicije ove ekipe u pitanju, a one su svakako evropske.
Ipak, u prošlom kolu su izabranici Stefana Piolija ostvarili jednu pobedu i to posle baš dosta vremena pošto su na svom terenu savladali SPAL sa 1:0, ali se mora priznati da “rosoneri” ponovo nisu briljirali u tom susretu. Junak je ovoga puta bio Suso koji je sjajno izveo slobodnjak, dok će meč ostati upamćen po tome što su fudbaleri Milana propustili da iskoriste nekoliko neverovatno dobrih prilika, gde se još jednom pokazalo da je jedan od najvećih problema ove ekipe realizacija.
Ovo je ujedno bila i prva pobeda od kako je Stefano Pioli seo na užarenu klupu Milana, dok je pre toga samo remizirao na svom terenu protiv Lećea, ali i doživeo poraz na gostovanju kod Rome kada je bilo 2:1.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu “rosoneri” su do sada ostvarili samo dve pobede i to prvo protiv Breše na startu šampionata, a onda tek u prošlom kolu protiv SPAL-a. Zanimljivo je da je u oba meča rezultat bio 1:0.

Lacio: Sjajne partije na startu šampionata!

Iako je Lacio imao problema u prvih nekoliko kola Serije A, kako vreme prolazi tako i ova ekipa polako ali sigurno diže formu i trenutno se nalaze na sjajnom petom mestu na tabeli koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu Evrope, što je sigurno jedan od glavnih ciljeva kada je u pitanju ova ekipa. Tačnije, primarni cilj je plasman u Ligu šampiona, ali je veliko pitanje koliko je to realno u ovom trenutku pošto je ove sezone konkurencija možda i nikad jača kada je u pitanju italijanski fudbal.
U poslednjih pet kola Lacio igra sjajno i bez poraza su u ovom periodu u kom su ostvarili čak tri pobede uz dva remija. Ono što je veliki problem kada je ova ekipa u pitanju je Liga Evrope gde će po svemu sudeći Lacijali završiti takmičenje već u grupnoj fazi, pošto imaju zaista male šanse za prolaz u šesnaestinu finala drugog po kvalitetu evropskog takmičenja. Deluje da su se izabranici Simonea Inzagi isključivo forsirali na Seriju A, u kojoj stvari za sada teku po planu. U prošlom kolu su Rimljani odigrali jedan fantastičan meč na svom terenu u kom su demolirali Torino sa 4:0, što je bila druga uzastopna pobeda za Lacijale, koji su pre toga ostvarili jednu veoma važnu pobedu na gostovanju kod Fiorentine, koja inače dosta retko gubi na svom terenu. Svakako ne treba zaboraviti ni gostovanje Atalante na Olimpiku pre nekoliko sedmica kada je ovogodišnji učesnik Lige šampiona već na poluvremenu vodio sa 0:3, da bi onda izabranici Simonea Inzagija pokazali karakter i došli do izjednačenja, i taj meč je završen rezultatom 3:3.

Naš predlog

Iako Lacio igra dosta bolje u poslednje vreme od Milana, ali i poslednjih nekoliko sezona, ipak smo prednost u ovom susretu dali domaćoj ekipi zbog činjenica da Rimljani igraju jako loše na gostovanjima, ali i zbog moranja “rosonera” kako bi se uključili u borbu za plasman u Ligu šampiona. Zbog toga vam hrabro preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.95. Uglavnom na mečevima između ove dve ekipe nema previše golova, pa smo mišljenja da će to slučaj biti i sada i zbog toga vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91. Nekako je najrealnije da će prvo poluvreme između ove dve ekipe biti završeno bez pobednika pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom Ix koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.