Tip dana: SPAL – Sampdorija: Ko će slaviti u derbiju začelja?

Poslednji meč jedanaestog kola italijanske Serije A nam donosi duel između dve najgore plasirane ekipe u ovom trenutku, pošto će SPAL na svom terenu dočekati Sampdoriju.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

SPAL: Može li ova ekipa do novog trijumfa na domaćem terenu?

Fudbaleri SPAL-a imaju dosta problema ove sezone a svakako najbolji pokazatelj za to je i trenutno pretposlednja pozicija na tabeli italijanske Serije A. Do sada je SPAL osvojio samo sedam bodova, što je zaista premalo kada su ambicije ove ekipe u pitanju, a one su svakako vezane za opstanak u društvu najboljih.
Ono što je veoma zanimljivo je da su fudbaleri SPAL-a svih sedam pobeda ostvarili na domaćem terenu gde su ostvarili dve velike pobede, i to prvo protiv Lacija a onda i protiv Parme, ali i jedan remi i to protiv ekipe Napolija, što je svakako bilo veliko iznenađenje. Ipak, kada su u pitanju gostovanja, SPAL ima velikih problema i do sada su na pet mečeva van svog terena doživeli svih pet poraza, a podatak koji je poražavajući je da SPAL na tim mečevima nije postigao nijedan gol. U prošlom kolu je SPAL odigrao jedan solidan meč na gostovanju kod posrnulog Milana, ali su ipak na kraju doživeli minimalni poraz, iako se nisu obrukali u tom susretu, čak su imali i nekoliko dosta dobrih prilika za postizanje gola.
Zanimljivo je da su se SPAL i Sampdorija do sada sastajali samo pet puta i u tim mečevima SPAL ima samo jedan trijumf, dok je u preostala četiri meča slavila ekipa iz Đenove.

Sampdorija: Niko nije očekivao ovako lošu Sampu!

Bez sumnje, fudbaleri Sampdorije su najneprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A. Sigurno je da niko nije očekivao da će se ova ekipa posle deset odigranih kola nalaziti na poslednjoj poziciji na tabeli. Pre početka sezone su čelni ljudi Sampdorije imali ambiciju da napadnu mesto koje naredne godine vodi u Ligu Evrope, ali je već posle prvih nekoliko kola bilo jasno da će to biti nemoguća misija. Posle serije loših rezultata otkaz je dobio Euzebio Di Frančesko koji je tako na klupi Đenovljana proveo samo nekoliko nedelja. Na njegovo mesto je seo Klaudio Ranijeri ali je opšti utisak da se ni slavni italijanski stručnjak do sada nije proslavio na klupi Sampdorije.
Naime, od kako je Ranijeri imenovan za naslednika Euzebija Di Frančeska, ova ekipa nije uspela da upiše nijedan trijumf, ali su zato na svom terenu dva puta remizirali i to prvo protiv Rome, a onda i protiv Sasuola u prošlom kolu. Na tom meču su Đenovljani došli do izjednačenja u samom finišu meča, dok su pre toga doživeli poraz na gostovanju kod Bolonje kada je bilo 2:1.
Ono što sasvim sigurno može da obraduje sve navijače Sampe je podatak da u dosadašnjih pet mečeva njihovi fudbaleri imaju samo jedan poraz od SPAL-a.

Naš predlog

SPAL igra dosta bolje na svom terenu nego na gostovanjima gde su zaista katastrofalni pošto na pet odigranih mečeva imaju isto toliko poraza i to bez postignutog gola. U goste im dolazi Sampdorija koja je sasvim sigurno najveće razočarenje ovog šampionata, i nema sumnje da će u ovom meču ići na pobedu, pogotovu što u pet međusobnih mečeva sa SPAL-om imaju čak četiri pobede. Zbog toga vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.50. Uglavnom u mečevima između ove dve ekipe ima dosta golova, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.