Tip dana: Čelsi – Ajaks: Bitka za prvo mesto u grupi!

U utorak i sredu su na programu mečevi četvrtog kola grupne faze Lige šampiona u kom nas očekuje dosta zanimljivih susreta. Ovoga puta smo za vas analizirali duel koji će biti odigran na “Stamford Bridžu” gde će fudbaleri Čelsija dočekati Ajaks.
Meč između ova dva tima je zakazan za 21 čas
.

Čelsi: Niko nije očekivao ovoliko dobre partije!

Kada je ekipi Čelsija izreknuta zabrana dovođenja novih fudbalera, zaista niko nije očekivao da će “plavci” igrati ovoliko dobro ove sezone. Naime, trener Frenk Lampard je dobro posložio sve kockice, i mora se priznati da njegova ekipa izgleda zaista sjajno na terenu. Najbolji pokazatelj za ovo što govorimo je i trenutno četvrto mesto u engleskoj Premijer ligi uz čak šest bodova viška u odnosu na petoplasirani Arsenal, pa već sada slobodno možemo govoriti o tome da je londonska ekipa na pravom putu da naredne sezone ponovo zaigra u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, što je između ostalog i primarni cilj za ovu sezonu. U prošlom kolu Premijer lige je Čelsi na gostovanju kod Votforda slavio sa 1:2, što je bila čak peta uzastopna pobeda za izabranike Frenka Lamparda.
Kada je Liga šampiona u pitanju, i tu “plavci” pružaju partije iznad očekivanja, iako su u prvom kolu na svom terenu doživeli iznenađujući poraz od Valensije. Ipak, nakon toga je ekipa sa Stamford Bridža odigrala dva sjajna susreta i to prvo na gostovanju kod Lila kada su slavili sa 1:2. Svakako, veliko iznenađenje je bila i pobeda u prošlom kolu kada je Čelsi slavio na gostovanju kod prošlogodišnjeg polufinaliste Lige šampiona – Ajaksa, a taj meč je završen rezultatom 0:1. U tom susretu su “plavci” bili bolji rival pošto su imali zrelije prilike za postizanje gola, a junak je ovog puta bio Bačuji koji je postigao pogodak u finišu susreta.

Ajaks: Može li ova ekipa do nove senzacije?

Fudbaleri Ajaksa polako ali sigurno ove sezone pokazuju da prošlogodišnje partije nisu bile slučajnost, i da na ovu ekipu svi moraju ozbiljno računati kada je u pitanju što bolji plasman u Ligi šampiona. Posle tri odigrana kola “kopljanici” dele prvo mesto u grupi sa Čelsijem, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu, i pokušaće da se iskupe svojim navijačima za poraz u prošlom kolu, kada su “plavci” slavili sa minimalnim rezultatom. Nema sumnje da je to možda bio i najslabiji meč ove sezone za ekipu iz Amsterdama, koja ponovo briljira u holandskom šampionatu.
Naime, posle dvanaest odigranih kola se “kopljanici” nalaze na ubedljjivom prvom mestu pošto u ovom trenutku imaju čak šest bodova više u odnosu na drugoplasirani AZ Alkmar. U prošlom kolu su izabranici Ten Haga slavili na gostovanju kod Cvolea kada je bilo 2:4, dok su pre toga ostvarili veliku pobedu u derbiju protiv Fejenorda, kada je bilo više nego ubedljviih 4:0.
Zanimljivo je da je Ajaks do sada postigao čak 39 golova u holandskom šampionatu što je u proseku više od tri po meču.
Ako se vratimo na Ligu šampiona, dolazimo do zaključka da ekipa iz Amsterdama pruža fantastične partije i ove sezone u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju. Naime, “kopljanici” su u prva dva meča ostvarili dve lagane pobede i to pošto su u prvom kolu pred svojim navijačima slavili protiv Lila kada je bilo 3:0, dok su odmah nakon toga na gostovanju kod Valensije ostvarili još jedan ubedljiv trijumf, a zanimljivo je da je rezultat bio isti kao i u premijernom meču u Lige šampiona.
Sigurno je da će Ajaks učiniti sve da se u ovom meču revanšira Čelsiju za nedavni poraz, ali nema sumnje da će to biti izuzetno težak zadatak.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa će u ovom susretu ići na sva tri boda, pa vam iz tog razloga savetujemo da zaobiđete prognoziranje konačnog ishoda već da se fokusirate na golove kojih će u svakom slučaju biti. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55. Za očekivati je da i jedni i drugi daju makar po jedan gol na ovom susretu, pa vam zbog toga toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.54. Za kraj, savetujemo da probate sa jednom hrabrom igrom. Ajaks će juriti pobedu u ovom susretu, pošto fudbaleri ove ekipe imaju veliku želju da se revanširaju Čelsiju za nedavni poraz u Amsterdamu. Pominjali smo već da bi ovde trebalo da bude baš dosta golova, a mišljenja smo da bi gostujuća ekipa mogla da postigne gol i u prvom i drugom poluvremenu. Zbog svega toga vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom G1+I&1+II koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.