Tip dana košarka: Partizan vs Venezia, crno beli su jedini neporaženi tim u ULEB evropskim takmičenjima!

Partizan

Počinje drugi deo prve faze Evrokupa. Ponovo ćemo gledati susrete istih rivala. U prvom kolu ove grupe Partizan je uspeo da savlada ekipu Venecije u gostima, na jednom veoma čudnom meču. Igralo se na mali broj poena i crno beli su uspeli da izađu kao pobednici iz tog duela. Partizan ne zna za poraz do sada u Evrokupu i ovom pobedom večeras bi i matematički obezbedili plasman u drugu rundu takmičenja. Utakmica je na programu od 20h u “Štark areni”.

Partizan: Trinkijeri upozorava na važnost ovog meča i pored dobre situacije na tabeli.

Ekipa crno belih se ove sezone bitno razlikuje u odnosu na prošlogodišnju. Andrea Trinkijeri je ovoga puta imao celo leto da probere pojačanja po svojoj meri i da sastavi od igrača koje želi. Od prethodne sezone u timu su ostali Markus Pejdž, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković i Nikola Janković. Veliki broj odlazaka, ali i dolazaka samim tim u Partizan. Kori Volden i Nemanja Gordić će voditi napad Partizana, ali očekujemo i da će često biti zajedno na parketu. Pejdž i Jaramaz pokrivaju poziciju beka šutera, dok je na mesto krila Trinkijeri doveo Pejnersa koji će sa Zagorcem deliti minutažu. Veličković i Rašad Tomas su na krilnom centru, dok reket popunjavaju Mozli, Janković i Parahuski. Deluje da je ovaj tim pažljivo selektiran, radi se o atletskoj veoma dobroj ekipi koja je u stanju da igra odlično u oba pravca. Trinkijeri je pokazao da ima dobre taktičke zamisli sa ovim timom i može se slobodno reći da crno beli imaju šampionske ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Mnogo toga će zavisiti od Voldena koji je pokazao da se radi o fantastičnom šuteru za tri poena, kao i od Zagorca od koga se očekuje mnogo bolja sezona i veliki iskorak u odnosu na prošlu.

Venezia: Veliki broj dobrih stranaca koji igraju već treću sezonu zajedno u istom timu.

Ekipa koja je na iznenađenje mnogih bila prvak Italije za prošlu sezonu. Tim koji je sastavljen od odličnih igrača koji su maestralno vođeni od strane trenera De Rafaela. Ovaj tim u svom sastavu ima nekoliko odličnih napadača i rasnih strelaca. Pre svega mislimo na Ostina Deja koji sa pozicije krilnog centra odlično razvlači protivničke odbrane svojim šutevima za tri poena. Pored njega tu su i odlični šuteri Čepel i Bramos, kao i Stefano Tonut koji je omiljen igrač svim navijačima Venecije. U reketu su takođe sjajni, jer imaju dva izueztno snažna košarkaša u vidu Gašpera Vidmara i Mihaela Vata. Venecija bi mogla da bude jedan od favorita iz senke i na njih svakako treba obratiti pažnju. Nešto lošije su startovali u Evrokupu, ali se polako dižu i biće konkurentni. Doveli su kao poslednje pojačanje Gaudloka i od njega se očekuje da pruži mnogo kada su poeni u pitanju.

Naš predlog:

Partizan je favorit na ovom meču i za pobedu domaćina Meridianbet daje kvotu 1.37. Međutim, ono što je nama odmah privuklo pažnju je sledeći predlog. Tip: domaćin pobednik prve četvrtine sa hendikepom (-1.5) i Meridianbet daje kvotu 1.85. Smatramo da će Partizan silovito otvoriti ovaj meč pred svojim navijačima i da će nakon prvog kvartala imati prednost. Imali su problem sa Tofašom u “Štark areni”, teško da im se nešto slično može ponoviti i danas. Vidimo ovo kao izgledan predlog!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.