Tip dana: Crvena zvezda vs Igokea, crveno beli žele nastavak dobre serije u ABA ligi!

Crvena zvezda

Crvena zvezda je imala baš naporan raspored na početku ove sezone, što se poklopilo sa nekim lošim rezultatima. To je rezultovalo odlaskom trenera Tomića i njegov pomoćni trener Gavrilović sada je na čelu crveno belih. Ono što je primetno, jeste reakcija ekipe, pogotovo nekih igrača koji nisu dobijali dovoljno prostora. Sa druge strane Igokea je imala sličnih problema. Aleksandar Trifunović je zbog zdravstvenih problema morao da odustane od trenerskog posla, a sada se Darko Bajić vratio na mesto gde je pravio najveće uspehe. Meč je na programu od 21h.

Crvena zvezda: Crveno beli nemaju pravo na kiks u ABA ligi, pogotovo ne na domaćem parketu.

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić nije više na mestu prvog trenera,a  roster igrača je bitno izmenjen. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Derik Braun se posle godine pauze vratio košarci i pojačao je crveno bele i ako se vrati u staru formu može biti i najveće pojačanje za ovaj tim. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. Mnogo se očekuje od momaka u reketu, gde je pored pomenutih još i Majkl Odžo, kao i Nikola Jovanović koji se vratio sa pozajmice. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko ko je se ustalio u prvu petorku kod trenera Tomića, a tako će verovatno ostati ko god da bude trener Zvezde u budućnosti.  

Igokea: Ova ekipa ima kvalitetne pojedince i čeka se njihova reakija. Sada imaju ponovo iskusnog trenera.

„Igosi“ su za ovu sezonu napravili jedan sjajan roster koji može da parira gotovo svima u ABA ligi. Spoj iskusnih igrača iz regiona sa onim malo mlađim košarkašima, čine ovaj tim jako interesantnim za gledanje ove sezone. Od igrača iz prošle sezone tu je Sava Lešić, kao i povratnik u tim Dalibor Ilić. Od pojačanja, ističu se iskusni Marko Tomas, kao i centar Denis Kliford koji je imao ogroman potencijal kada je igrao za Albu. Ne treba zaboraviti i Karniauskasa, kao ni amerikance Vona i Evansa. Sastav koji je pažljivo biran od strane iskusnog stratega Aleksandra Trifunovića, koji je imao zdravstvenih problema, ali se nadamo da će izgurat to i voditi tim koji je napravio. Igokea je posebno nezgodna na domaćem parketu i neće biti lako protivnicima kada budu dolazili u Laktaše.  

Naš predlog:

Crvena zvezda je veliki favorit na ovom meču i Meridianbet kladionica za pobedu domaćina daje kvotu 1.09. Ono što smo mi izabrali kao predlog je sledeće: domaćin pobednik prve četvrtine sa hendikepom (-3.5) i Meridianbet kladionica daje kvotu 1.80 za ovaj tip. Smatramo da je ovo izgledan predlog, jer smo svedoci toga da crveno beli već tradicionalno dobro otvaraju utakmice na svom parketu i da se radi o ekipi čija prva petorka je veoma “ubitačna” kada je napad u pitanju. Očekujemo siguran start takmice i smatramo da je ovo dobar izbor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.