Tip dana: Ulm vs Andorra, domaćin želi do druge pobede u Evrokupu, ali imaju ozbiljnog protivnika!

Andora

Revanš mečevi Evrokupa su počeli prošle nedelje. Neke se stvari polako kristališu i sada znamo koje će se ekipe boriti za drugu fazu. Ulm je kao ekipa obećavao na početku sezone, napravili su zanimljiv tim, ali ne igraju na očekivanom nivou. Andora sa druge strane ima nekih problema sa povredama, ali igraju dobru košarku i ukoliko ih zdravlje posluži mogu da naprave odličan rezultat ove sezone u Evrokupu. Meč je na programu od 19:30h.

Ulm: Jaka Lakovič je dobro složio roster, ali imaju problema sa formom.

Redovan učesnik Evrokupa je Ulm. To je ekipa koja je „napravila“ veliki broj igrača koji sada nastupaju po najvećim evropskim klubovima. Igraju u izuzetno dobrom ambijentu i pravo je uživanje gledati njihove utakmice kada su domaćini. Ove sezone mnogo novih lica, ali i nekoliko starosedeoca. Per Ginter će i ove sezone nositi kapitensku traku, on je zaista postao sinonim za ovaj tim i neko je ko će sasvim sigurno ostati u klubu i nakon igračke karijere. Zoran Dragić je pojačao spoljnu liniju i imaće odličnu povezanost sa trenerom, jer od ove sezone Ulm vodi bivši slovenački reprezentativac Jaka Lakovič. Mnogo se očekuje od ovog tima ove sezone i sa pravom se nadaju da mogu da prođu u drugu rundu Evrokupa i tako nastave kontinuitet dobrih rezultata na evropskoj sceni.

Andorra: I pored brojnih povreda, španski tim ima najviše ambicije u Evrokupu.

Jedan tim koji je svakako napravio najveće iznenađenje prošle godine u Evrokupu i malo im je falilo da odu do samog kraja i trofeja. Nekoliko izmena u sastavu za ovu sezonu, što je potpuno očekivano, jer su brojni igrači skrenuli pogled na sebe i tako obezbedili unosnije ugovore. Međutim, dovođenjm pravih pojačanja Andora će ponovo biti konkurentna u svim takmičenjima. Dovedeno je nekoliko zaista dobrih igrača u spoljnoj liniji. Kelvin Hanah, Franc Masenat, Dejan Todorović i Džeremi Senglin. To su sve igrači koji su imali odlične sezone iza sebe i koji mogu odmah da donesu potreban kvalitet. Dejan Musli je pojačao reket Andore i biće pravo pojačanje za njih, jer je u nekoliko navrata dokazao da mu odgovora španski stil košarke i da se u njemu najbolje snalazi.

Naš predlog:

Jako zanimiljiv meč nas očekuje u Nemačkoj. Ono što mi biramo kao predlog jeste: gost pobednik meča sa hendikepom (+1.5) i Meridianbet daje kvotu 1.81 za taj tip. Andora je po našoj analizi bolja ekipa od Ulma i svakako ima veći imperativ pobede, jer se bore za drugu fazu. Očekujemo efikasan meč i pobedu gostiju u datom hendikepu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.