Tip dana: Bosna i Hercegovina – Italija: “Zmajevi” za očuvanje teoretske šanse, “Azuri” za nastavak fantastične serije!

U petak se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2020. godine, a za vas smo ovog puta svakako pripremili jedan od najinteresantnijih duela u kom će selekcija Bosne i Hercegovine na svom terenu dočekati Italiju.
Meč između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Bosna i Hercegovina: Ostala je još samo teorijska šansa!

Iako fudbaleri Bosne i Hercegovine nisu igrali toliko loše u ovim kvalifikacijama, u ovom trenutku je situacija takva da ova selekcija ima jop samo teorijske šanse za plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2020. godine u deset različitih zemalja. Naime, posle osam odigranih kola Bosna i Hercegovina se nalazi na deobi trećeg mesta svoje kvalifikacione grupe sa deset osvojenih bodova, koliko ima i Jermenija, što je nažalost za pet bodova manje od drugoplasirane Finske, koja je u prošlom kolu pobedom nad Jermenijom došla nadomak plasmana na prvo veliko takmičenje u istoriji.
Što se tiče izabranika Roberta Prosinečkog, oni su sve ono dobro što su uradili u ovim kvalifikacijama prosuli u prošlom kolu kada su doživeli poraz na gostovanju kod Grčke (2:1), u jednom meču u kom je domaćin dominirao od prvog do poslednjeg minuta, i sigurno je da je samo golman BIH-a, Ibrahim Šehić najzalužniji što Bosanci nisu primili i nekoliko golova više na tom susretu.
O dominaciji Grčke na tom susretu najbolje svedoči da su uputili čak 26 udaraca prema golu i da su tri puta pogađali prečke i stative.
Jedino što je dobro je činjenica da će Bosna i Hercegovina imati još jednu šansu da se domogne Evropskog prvenstva, a to je kroz baraž Lige nacija u martu, pošto su pružali odlične partije u tom takmičenju.

Italija: Mančini je preporodio ovu selekciju!

Sigurno je da je veliki šok za sve ljubitelje fudbala u Italiji bilo to što je njihova selekcija propustila Mundijal koji je odigran prošle godine u Rusiji, nakon što su u baražu poraženi od Šveđana.
Mora se priznati da je bilo dosta nepoverenja u to kada je obelodanjeno da će Roberto Mančini preuzeti kormilo italijanskog tima, ali kada se sve sabere i oduzme, nema sumnje da je baš on bio taj faktor koji je preporodio “Azure”.
Najbolji pokazatelj za to su svakako ove kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2020. godine, pošto se Italijani posle osam odigranih kola nalaze na ubedljivom prvom mestu u grupi sa maksimalinim brojem bodova, i već odavno su obezbedili plasman na prvenstvo starog kontinenta.
Do sada Italija ima fantastičnu gol razliku, pošto su dali 25 golova a primili samo tri, što nam daje prosek od više od tri datih golova po meču, što je fantastičan podatak. U prošlom kolu su “Azuri” odigrali jedan sjajan meč na gostovanju kod Lihtenštajna, u kom su bez većih problema slavili sa 0:5, a dvostruki strelac u tom meču je bio Beloti, koji je polako ali sigurno vraća u prepoznatljivu formu. Pre toga su “Azuri” bez većih problema na svom terenu savladali Grčku sa 2:0, što im je između ostalog i definitivno donelo plasman na Evropsko prvenstvo.
Što se tiče spiska Italijana za poslednje mečeve u svojoj kvalifikacionoj grupi, i ako se možda očekivalo da Roberto Mančini da šansu pojedinim fudbalerima koji su igrali nešto manje u ovim kvalifikacijama, iskusni italijanski stručnjak se odlučio za proverene snage, što će predstavljati još teži posao za selekciju Bosne i Hercegovine, koja mora da ide na pobedu u ovom susretu.

Naš predlog

Bosna i Hercegovina mora da ide na pobedu u ovom susretu jer im samo to daje kakvu takvu nadu da mogu do plasmana na Evropko prvenstvo. Sigurno je da to neće biti nimalo lak zadatak pošto im u goste dolazi Italija koja igra fantastično u ovim kvalifikacijama, a najboljji pokazatelj za to je podatak da su odavno došli do plasmana na EP. Ipak, Bosna i Hercegovina je poznata kao reprezentacija koja igra fenomenalno na svom terenu, a to pokazuju i ove kvalifikacije, pošto su “zmajevi” kao domaćini upisali tri pobede, i samo jedan remi u duel protiv Grčke koji je završen rezultatom 2:2. Zbog svega toga vam predlažemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62. Ne treba ovde očekivati previše golova, pa vam zbog toga preporučujemo da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00. Ako ste poprilično sigurni da Italija neće pobediti na ovom susretu, savetujemo vam da probate sa kombinacijom 1X&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.29.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.