Tip dana košarka: Partizan vs Crvena zvezda, prvi večiti derbi ove sezone!

Partizan

Partizan i Crvena zvezda se sastaju po prvi put ove sezone u okviru ABA lige, a domaćini su crno beli. Dva tima ulaze u ovu utakmicu posle poraza u evropskim takmičenjima. Partizan je poražen od Tofaša u gostima, dok je Crvena zvezda doživela težak poraz na svom parketu od Asvela posle produžetka. Ovo je bitan meč za samopouzdanje obe ekipe, ali neće mnogo toga odlučivati kada je plasman u pitanju. Utakmica je na programu od 20h u dvorani “Štark arena”.

Partizan: Trinkijeri obožava mečeve protiv najvećeg rivala, kao i svi iz crno belog tabora.

Ekipa crno belih se ove sezone bitno razlikuje u odnosu na prošlogodišnju. Andrea Trinkijeri je ovoga puta imao celo leto da probere pojačanja po svojoj meri i da sastavi od igrača koje želi. Od prethodne sezone u timu su ostali Markus Pejdž, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković i Nikola Janković. Veliki broj odlazaka, ali i dolazaka samim tim u Partizan. Kori Volden i Nemanja Gordić će voditi napad Partizana, ali očekujemo i da će često biti zajedno na parketu. Pejdž i Jaramaz pokrivaju poziciju beka šutera, dok je na mesto krila Trinkijeri doveo Pejnersa koji će sa Zagorcem deliti minutažu. Veličković i Rašad Tomas su na krilnom centru, dok reket popunjavaju Mozli, Janković i Parahuski. Deluje da je ovaj tim pažljivo selektiran, radi se o atletskoj veoma dobroj ekipi koja je u stanju da igra odlično u oba pravca. Trinkijeri je pokazao da ima dobre taktičke zamisli sa ovim timom i može se slobodno reći da crno beli imaju šampionske ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Mnogo toga će zavisiti od Voldena koji je pokazao da se radi o fantastičnom šuteru za tri poena, kao i od Zagorca od koga se očekuje mnogo bolja sezona i veliki iskorak u odnosu na prošlu.

Crvena zvezda: Turbulentan period je iza crveno belih, možda je ovo meč gde mogu da se vrate na pravi put?!

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić nije više na mestu prvog trenera,a  roster igrača je bitno izmenjen. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Derik Braun se posle godine pauze vratio košarci i pojačao je crveno bele i ako se vrati u staru formu može biti i najveće pojačanje za ovaj tim. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. Mnogo se očekuje od momaka u reketu, gde je pored pomenutih još i Majkl Odžo, kao i Nikola Jovanović koji se vratio sa pozajmice. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko ko je se ustalio u prvu petorku kod trenera Tomića, a tako će verovatno ostati ko god da bude trener Zvezde u budućnosti.  

Naš predlog:

Dva giganta Evropske košarke odmeriće snage u 7. kolu ABA lige. I jedni i drugi nemaju rezultat kakav se očekuje. Zato bi pobeda u derbiju zalečla sve rane i dodatno podigla samopouzdanje. Očekuje nas pravi spektakl i taktičko nadmudrivanje sa obe strane. Može li ovo biti jedan od najuzbudljivijih derbija? Sve je moguće! Kladi se sa minimum 500 RSD (Singl – Pravi Novac – Pre početka meča ili Uživo – Kvota=1.60 ili veća) i na svom nalogu dobijaš FREEBET od 1000 RSD! A sa ovog meča biramo sledeći predlog: gost postiže ukupno poena više od 74.5 i CircusCasino kladionica daje kvotu 1.80 za taj predlog. Očekujemo otvoren meč na veliki broj poena i samim tim goste preko ove granice.







Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.