Tip dana: Crvena Zvezda – Bajern Minhen: Hoće li se “nebo opet otvoriti”?

U utorak i sredu su na programu mečevi pretposlednjeg kola grupne faze Lige šampiona, a ovoga puta smo za vas analizirali meč koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu, gde će Crvena Zvezda dočekati fudbalere Bajerna iz Minhena.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Crvena Zvezda: Da li je vreme za novo Zvezdino “čudo”?

Pamtimo svi 1991. godinu kada su crveno-beli posle pobede nad Bajernom iz Minhena stigli do finala Kupa Evropskih šampiona, a nakon toga i do trofeja u takmičenju koje je nakon toga dobilo naziv Liga šampiona, koji se do današnjeg dana i održao.
Isti rivali će se posle više od osamnaest godina ponovo sastati u Beogradu, ali je ovoga puta ulog daleko manji. Bavarci su dva kola pre kraja obezbedili plasman u nokaut fazu, dok Zvezda još uvek ima realnu šansu da dođe do nastavka takmičenja u Ligi Evrope, ali pod uslovom da grupnu fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja završe na trećem mestu, a za sada su na dobrom putu da to ostvare pošto u ovom trenutku imaju dva boda viška u odnosu četvrtoplasirani Olimpijakos.
Kada se sve sabere i oduzme, izabranici Vladana Milojevića igraju dosta dobro ove sezone, a najbitnije je da su već u avgustu ostvarili svoj primarni cilj pošto su se drugi put zaredom plasirali u Ligu šampiona. Kada je prvenstvo u pitanju, u ovom trenutku crveno-beli se nalaze na prvom mestu na tabeli i imaju sedam bodova viška u odnosu na svoje najbliže rivale, i tako imaju lepu šansu da treći put zaredom dođu do naslova prvaka, što je naravno sjajan podatak.
Ono što ne ide u prilog izabranicima Vladana Milojevića je podatak da su crveno-beli na dva poslednja meča doživeli dva vezana poraza u kojima nisu postigli nijedan gol, ali su primili čak devet, što je zaista previše. Ipak, ne treba zaboraviti da Crvena Zvezda ume da odigra fantastično na svom terenu, a svakako najbolji primer za to je i prošlogodišnja pobeda nad Liverpulom koji je kasnije postao šampion Evrope.

Bajern: Jedan od najvećih favorita za osvajanje Lige šampiona!

Fudbaleri Bajerna igraju solidno ove sezone, a po onome što smo do sada imali prilike da vidimo, čini se da im je prioritet Liga šampiona, u kojoj za sada briljiraju. Naime, Bavarci su već posle četiri odigrana kola izborili plasman u nokaut fazu, ostaje samo da se vidi da li će se među šesnaest najboljih evropskih ekipa plasirati sa prvog ili sa drugog mesta.
U ovom trenutku se ekipa iz Minhena nalazi na prvom mestu na tabeli i to pošto su ostvarili sve pobede. U prvom kolu su Bavarci bez većih problema savladali Crvenu Zvezdu sa 3:0, sa kojom se između ostalog i sastaju u petom kolu grupne faze. Nakon toga je usledio verovatno i najbolji meč Bajerna u Ligi šampiona u poslednjih desetak godina, kada su na gostovanju kod Totenhema slavili sa više nego ubedljivih 2:7. U preostala dva susreta su Bavarci ostvarili dve pobede i to prvo protiv Olimpijakosa u Pireju kada je bilo 2:3, a odmah nakon toga i na svom terenu protiv iste ekipe kada je bilo 2:0.
Ipak, nakon nekoliko loših rezultata u Bundesligi otkaz je dobio Niko Kovač, o čijem odlasku se proteklih nedelja dosta polemisalo u nemačkim medijima, i zaista, veliko je pitanje da li su Bavarci ispravno postupili ako uzmemo u obzir da je Bajern i prošle sezone krenuo loše, ali su onda kada se odlučivalo o trofejima pružali svoje najbolje partije.
Trenutno se ova ekipa nalazi na trećem mestu na tabeli Bundeslige, uz samo bod manje u odnosu na prvoplasiranu Borusiju iz Mehengladbaha koja se mimo očekivanja nalazi na liderskoj poziciji. U prošlom kolu je Bajern odigrao jedan fantastičan meč u kom su slavili na gostovanju kod Fortune iz Dizeldorfa, a taj duel je završen rezultatom 0:4.

Naš predlog

Crveno-beli žele reprizu istorijskog meča koji je odigran 1991. godine, ali će to biti veoma težak zadatak, pošto im u goste dolazi jedna od najboljih evropskih ekipa. Toplo vam preporučujemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda kada je ova utakmica u pitanju i da se fokusirate na golove kojih bi i te kako trebalo da bude. Predlažemo vam da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.88. Izabranicima Vladana Milojevića u nekim kombinacijama i bod na ovom susretu dosta znači u borbi za treće mesto, a mišljenja smo da bi crveno-beli mogli i do gola, pa vam zbog toga savetujemo da probate sa igrom D1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55. Za kraj, mišljenja smo da će i jedni i drugi postići makar po jedan gol na ovom susretu pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.