Tip dana: Bolonja – Milan: Mogu li “rosoneri” konačno da vežu dva trijumfa?

Poslednji meč 15. kola italijanske Serije A nam donosi duel između Bolonje i Milana. I jedni i drugi imaju dosta problema ove sezone, a možda bi baš ovaj meč mogao da bude izvesna prekretnica za jednu od ekipa.
Meč je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Bolonja: Odsustvo Siniše Mihajlovića je učinilo svoje!

Sećate se sigurno svi prošle sezone kada je Bolonja praktično bila u jednoj bezizlaznoj situaciji, ali je onda na klupu ovog tima seo srpski stručnjak Siniša Mihajlović koji je napravio veliki posao i na nekoliko kola pre kraja šampionata doneo ekipi sa stadiona “Renato Dal’ Ara” opstanak u društvu najboljih, što će sasvim sigurno i ove godine biti primarni cilj.
Ipak, u međuvremenu se Siniša Mihajlović teško razboleo i u njegovom odustvu ova ekipa nikako nije mogla da pronađe pravu formu. Ipak, kako oporavak srpskog stručnjaka polako ali sigurno ide na bolje, tako i Bolonja polako ali sigurno počinje da pruža dosta bolje partije.
Svakako najbolji pokazatelj za to je i meč prošlog kola kada je Bolonja na gostovanju kod Napolija uspela da ostvari najveću pobedu u dosadašnjem teku sezone. Nije ona najveća zato što je bila ubedljiva, pošto nije, jer je taj meč završen rezultatom 1:2, već zbog toga što su izabranici Siniše Mihajlovića pokazali veliki karakter i stigli prednost Napolija koji je objektivno bio veliki favorit u tom meču. Pre svega toga je ekipa sa stadiona “Renato Dal’ Ara” remizirala na svom terenu protiv Parme, a zanimljivo je da je Bolonja do izjednačujućeg gola na tom susretu došla u poslednjim trenucima meča, kada je pogodio Blerim Džemaili.
Sredinom nedelje su izabranici Siniše Mihajlovića doživeli težak poraz od Udinezea u okviru šesnaestine finala italijanskog Kupa, ali to nije previše važno pošto je poznato da bolonja nema velike ambicije u Kupu.

Milan: Mogu li “rosoneri” do drugog vezanog trijumfa?

I više nego jasno je da fudbaleri Milana imaju ogromne probleme ove sezone, a možda i najbolji pokazatelj za sve to je i trenutna tabela koja nam pokazuje da se “rosoneri” u ovom trenutku nalaze tek na 11. mestu na tabeli, iako je poznato da je glavna ambicija ove ekipe plasman u Ligu šampiona, što u ovom trenutku nije realno.
Ipak, u prošlom kolu su izabranici Stefana Piolija konačno odigrali jedan dosta dobar meč u kom su dominirali od prvog do poslednjeg minuta, ali je zanimljivo da su tek u finišu susreta došli do pobede nad Parmom. Bila je to prva pobeda za “rosonere” još od 31. oktobra kada su na svom terenu uz dosta muke savladali SPAL.
Kada se sve sabere i oduzme dolazimo do zaključka da se nije puno stvari promenilo od kako je na klupu ovog tima seo Stefano Pioli koji je zamenio Marka Đampaola na klupi i to nakon pobede na gostovanju kod Đenove. Od kako je seo na klupu italijanskog velikana, Pioli je zabeležio samo dve pobede, i to pomenutu protiv SPAL-a, i onu iz prošlog kola protiv Parme, što je zaista premalo za ambicije milanskog giganta koje nikada nisu male.
Ako se osvrnemo na tradiciju, zanimljivo je da Milan na poslednjih sedam susreta ne zna za poraz od Bolonje, a u tom periodu su ostvarili čak šest pobeda i samo jedan remi. U prošlom međusobnom okršaju je Milan slavio sa 2:1, a poslednji susret dve ekipe na stadionu “Renato Dal’ Ara” je završen bez golova.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa ima dosta problema ove sezone, ali je utisak da kako sezona odmiče tako i jedni i drugi pružaju sve bolje partije. Bolonja je u prošlom kolu ostvarila veliku pobedu na gostovanju kod Napolija, dok je Milan na gostovanju kod Parme slavio sa minimalnim rezultatom. Što se ovog susreta tiče, blagu prednost ipak dajemo “rosonerima” koji bi konačno trebali da krenu sa dobrim partijama. Predlažemo vam da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.50. Po tradiciji nam mečevi između ove dve ekipe ne donose veliki broj golova i mišljenja smo da će to slučaj biti i ovoga puta zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97. Za kraj, savetujemo vam da probate sa duplom šansom na Milan i malim brojem golova na ovom susretu, pa vam savetujemo da probate sa igrom X2&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.