Tip dana košarka: Budućnost Voli vs Cedevita Olimpija, derbi meč ABA lige!

Budućnost

Meč u Podgorici sa pravom je dobio epitet derbija ovog kola ABA lige. Budućnost Voli dočekuje Cedevita Olimpiju u nadi da će zadržati prvo mesto na tabeli. Oba tima nastupaju i u Evrokupu, ali im je primarni cilj ABA liga i što bolji plasman pred doigravanje. Očekujemo jedan uzbudljiv takmičarski meč u kojem će bolja odbrana doneti prevagu, jer su u napadu u jedni i drugi jako dobri ove sezone. Utakmica je na programu od 18h.

Budućnost Voli: Promena trenera donela je mnogo toga dobrog ovom timu. Igraju zaista dobro.

Ekipa iz Podgorice ove sezone ima nešto manje „poznat“ roster. Iz Evrolige su se vratili u Evrokup i samim tim i pojačanja ne mogu da budu toliko zvučna. Pokušavaju svi u klubu da vrate tim u Evroligi, ali će to ići jako teško pored Crvene zvezde i Partizana ove sezone. Međutim, plavi su sastavili sasvim korektan roster. Od pojačanja, ima tu nekoliko jako zanimljivih igrača. Pre svega tu je Kilkpatrik koji je odličan košarkaš, kao i njegov zemljak Skot Bamford od kojeg se očekuje veliki broj poena. Spoljne pozicije je pojačao i Džastin Kobs koji je iz Cedevite došao u ovaj sastav i videli smo koliko on može da bude dobar na ovakvom nivou takmičenja. I u reketu su doveli nekoliko pojačanja, pre svega Mejnersa, koji sa pozicije petice odlično širi protivničke odbrane, jer ima dobar šut za tri poena. U timu su ostali Nikola Ivanović, Petar Popović, Danilo Nikolić, Aleksa Ilić, Zoran Nikolić. Budućnost je kao što vidite napravila dobar roster za oba fronta.

Cedevita Olimpija: Pravi potez su napravili čelnici klubova sa ovim fuzionisanjem. Jedan od glavnih favorita za osvajanje ABA lige.

Jedna jako zanimljiva stvar se desila u ABA ligi, a to je da su se dva tima fuzionisala u jedan. U pitanju su klubovi Cedevita i Olimpija, pa se novi tim tako i zove. Predsednik Cedevite je preneo svoj kapital u Ljubljanu gde je već odlična infrastruktura i sada ovaj tim može da se pohvali idealnim uslovima. Samim tim i doveli su dobra pojačanja kako bi ovu sezonu kao novi klub odigrali dobro. Pre svega najveći kvalitet ovog tima leži u plejmejkerima Boutrajtu i Mekentajeru koji iza sebe imaju zavidno iskustvo i poseduju odlične napadačke karakteristike. Pored njih dvojice, u tim je došao i Marko Simonović iz Cedevite, kao i Jaka Blažič. To su dva proverana igrača koja imaju dosta iskustva igranja regionalnog takmičenja i Evrokupa. Tu su i Filip Krušlin, Edo Murić, Mirko Mulalić i Andrija Stipanović. Ulogu da predvodi ovaj tim sa klupe dobio je Slaven Rimac. 

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izabrati veliki broj predloga. Meridianbet daje blagu prednost domaćinu i za njihovu pobedu nudi kvotu 1.50. Međutim, mi smo se odlučili za drugi tip. A to je: gost postiže ukupno poena više od 75.5 i Meridianbet daje kvotu 1.74 za taj predlog. Jednostavno očekujemo meč na veliki broj poena. Kao što smo napomenuli ovo su dva tima koja igraju u jako brzim ritmovima svoje utakmice i uvek se očekuje dobar napadački doprinos. Veliki broj stranaca sa poenima u rukama i naš predlog je jednostavno logičan izbor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.