Tip dana košarka: Crvena zvezda vs FMP, gosti su apsolutni hit ABA lige!

Crvena zvezda
Ognjen Dobric KLS Kosakraska liga Srbije, Crvena Zvezda - FMP finale 16.6.1017. JUN 16. 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Pre početka sezone nismo se nadali da će ovaj duel gradskih rivala biti jedan od derbija ABA lige. Međutim, košarkaši FMP-a iz Železnika su se potrudili da to tako bude. Igraju zaista sjajno izabranici trenera Jovanovića i pravo je uživanje gledati ovaj mladi tim FMP-a. Međutim, sada ih čeka najteži zadatak, a to je gostovanje Crvenoj zvezdi koja se nalazi u usponu forme. Crveno beli su apsolutni favoriti, a jedino pitanje je koliko gosti mogu da drže egal na ovom meču. Utakmica je na programu od 19h.

Crvena zvezda: Posle pobede na Armanijem u Milanu, crveno beli su puni samopouzdanja.

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić nije više na mestu prvog trenera,a  roster igrača je bitno izmenjen. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Derik Braun se posle godine pauze vratio košarci i pojačao je crveno bele i ako se vrati u staru formu može biti i najveće pojačanje za ovaj tim. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. Mnogo se očekuje od momaka u reketu, gde je pored pomenutih još i Majkl Odžo, kao i Nikola Jovanović koji se vratio sa pozajmice. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko ko je se ustalio u prvu petorku kod trenera Tomića, a tako će verovatno ostati i kod trnera Šakote.

FMP: Tim iz Železnika se pokazao u odličnom svetlu do sada u ABA ligi i pravi su hit regionalnog takmičenja.

Tim iz predgrađa Beograda svake sezone napravi jedan zanimljiv tim koji je tvrd orah svim vodećim ekipama. Dugo je FMP prošle godine bio u konkurenciji za to četvrto mesto koje je vodilo u plejof, ali nisu imali snage da idu do samog kraja. Ove sezone dobar deo ekipe je ostao na okupu, dok se menadžment kluba potrudio da dovede mlade i talentovane igrače. Marko Pecarski je iz Partizana prešao u FMP i od njega se očekuje ogroman napredak ove sezone. Ilija Đoković, povremeni reprezentativac Srbije je takođe ovog leta došao u Železnik, kao i jedno od neuobičajenih pojačanja za ove prostore, a to je turčin Ulubaj. Radi se o talentovanom igraču koji ima odličan šut za tri poena i koji će sasvim sigurno odigrati dobru sezonu. Povratnik u tim je i Marko Tejić, tako da se očekuje da FMP od samog starta krene sa dobrim igrama, jer se većina igrača poznaje dobro i znaju šta mogu da očekuju od trenera Vladimira Jovanovića.  

Naš predlog:

Ovakvi mečevi donose velike mogućnosti kada su predlozi u pitanju. Meridianbet za pobedu domaćina daje kvotu 1.11 i to je pokazatelj koliki su favoriti crveno beli. Međutim, mi smo se odlučili za drugi tip. A to je: domaćin pobednik prve četvrtine sa hendikepom (-3.5) i Meridianbet daje kvotu 1.86 za taj predlog. Jednostavno očekujemo ozbiljan pristup domaćina od samog starta i nametanje svog ritma, a kada se to desi, mali je broj ekipa koje mogu da im pariraju. Vidimo ovo kao izgledan predlog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.