Tip dana: Vest Hem – Arsenal: Mogu li “tobdžije” konačno do trijumfa?

Poslednji meč 16. kola engleske Premijer lige nam donosi duel između Vest Hema i Arsenala. Na prvi pogled slobodno možemo reći da smo i od jedne i od druge ekipe dosta više očekivali, ali možda bi baš eventualna pobeda za bilo koju od ova dva tima bila svojevrsna prekretnica u sezoni.
Meč između Vest Hema i Arsenala je zakazan za 21 čas.

Vest Hem: Očekivali smo dosta više!

Iako su iz uprave Vest Hema najavljivali napad na mesto koje vodi u Ligu Evrope, po svemu sudeći će to ostati samo pusti san pošto fudbaleri ove ekipe nimalo ne blistaju ove sezone. Naime, u ovom trenutku se “čekićari” iz Londona nalaze na 16. poziciji na tabeli sa isto toliko bodova, što je premalo ako uzmemo u obzir da Vest Hem ima jednu izuzetno kvalitetnu ekipu.
Poražavajuće sigurno deluje podatak da je ova ekipa do sada ostvarila samo četiri pobede, a zanimljivo je da u ta četiri trijumfa spadaju i pobede nad Mančester Junajtedom na svom terenu, ali i nad Čelsijem u gostima, što je svakako podatak koji zavređuje pažnju.
U prošlom kolu su izabranici trenera Pelegrinija doživeli poraz na gostovanju kod Vulverhemptona, i na taj način nisu uspeli da materijalizuju ono što su uradili u kolu koje je odigrano pre tog, kada su mimo očekivanja savladali Čelsi. To je ujedno bila i jedina pobeda u poslednjih pet mečeva za Vest Hem, koji je sva četiri preostala meča izgubio.
Ako se osvrnemo malo na međusobne susrete između Vest Hema i Arsenala treba svakako reći da je Vest Hem dobio poslednji meč između ove dve ekipe, ali da je Arsenal pre toga dobio čak tri vezana susreta.
Kada su u pitanju gostovanja, može se čak reći da Vest Hem pruža bolje partije na strani nego na svom terenu, pošto su do sada ostvarili dve pobede, tri remija, ali i tri poraza.

Arsenal: Ima li kraja agoniji?

Pre bilo kakve analize moramo prvo da vam saopštimo jedan podatak. Fudbaleri Arsenala nisu ostvarili pobedu u Premijer ligi od 6. oktobra 2019. godine! Dakle, više od dva meseca izabranici Fredija Ljunberga ne znaju za trijumf, što je zaista poražavaju ako uzmemo u obzir da je primarni cilj Arsenala za ovu sezonu plasman u Ligu šampiona, što je u ovom trenutku u domenu teorije.
Naime, posle petnaest odigranih kola se fudbaleri Arsenala nalaze na desetom mestu na tabeli i u ovom trenutku imaju čak deset bodova manje od četvrtoplasiranog Čelsija. U prošlom kolu su “tobžije” ponovo priredile negativno iznenađenje za svoje navijače pošto su na svom terenu doživeli poraz od Brajtona, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Cenu loših rezultata je platio Unai Emeri, ali je veliko pitanje zapravo da li je on kriv za posrtanje Arsenala ove sezone, pošto se stvari nisu promenile na bolje ni nakon dolaska Fredija Ljunberga na mesto menadžera, iako treba napomenuti da je on samo privremeno rešenje.
Kako sada stvari stoje jedina nada za Arsenal da naredne godine igra Ligu šampiona je osvajanje Liga Evrope u kom “tobdžije” pružaju dosta bolje partije nego u Premijer ligi. U ovom trenutku se Arsenal nalazi na prvom mestu u grupi i dalje drže sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u nokaut fazu, što je takođe postavljeno za jedan od primarnih ciljeva kada je u pitanju ova sezona.
Ipak, ekipa iz Londona je u prošlom kolu doživela poraz na svom terenu od Ajntrahta iz Frankfurta (1:2), pa im za plasman u šesnaestini finala drugog po kvalitetu evropskog takmičenja treba bod na gostovanju kod Standarda iz Liježa, što svakako neće biti nimalo lak zadatak.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa pruža katastrofalne partije ove sezone, ali je u ovom trenutku u nešto goroj poziciji Vest Hem koji se nalazi u opasnoj zoni, i ukoliko ne krenu sa dobrim partijama ne gine im selidba u niži rang. Sa druge strane, od Arsenala smo svi dosta više očekivali, ali je trenutno situacija takva da se ova ekipa nalazi na sredini tabele. Ipak, “tobdžije” po tradici dosta dobro izlaze na kraj sa “čekićarima”, a i do sada smo više puta imali prilike da se uverimo u to da Vest Hem dosta bolje igra na gostovanjima nego na svom terenu, pa vam zbog svega toga predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.10. Treba očekivati i dosta golova na ovom susretu, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.44. Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom pobede Arsenala i dosta golova na ovom meču, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 2&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.