Tip dana: Inter – Barselona: Mogu li “neroazuri” do plasmana u nokaut fazu?

Grupna faza Lige šampiona polako ali sigurno se privodi kraju. Naime, do završetka takmičenja po grupama su ostali još samo mečevi poslednjeg kola koji će nam dati odgovor kojih šesnaest klubova će na proleće igrati u završnici Lige šampiona. Ovoga puta smo za vas pripremili duel koji će biti odigran na stadionu “Đuzepe Meaca” gde će fudbaleri Intera ugostiti Barselonu.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Inter: Konte je razmrdao milanskog giganta!

Fudbaleri Intera pružaju sjajne partije ove sezone, a svakako da je jedan od najzaslužnijih ljudi za to Antonio Konte koji je zaista preporodio ovu ekipu. Naime, posle petnaest odigranih kola italijanske Serije A, Inter se nalazi na prvom mestu i ima dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Juventus koji je u prošlom kolu doživeo prvi poraz u sezoni na gostovanju kod Lacija. Ruku na srce, ni “neroazuri” nisu uspeli da pobede pošto su u derbi meču na svom terenu samo remizirali protiv Rome, iako su u tom duelu propustili veliki broj stopostotnih šansi, i sigurno je da je golman “vučice” Antonio Mirante najzaslužniji što izabranici Antonija Kontea na svom terenu nisu ostvarili pobedu.
Kada je Liga šampiona u pitanju, Inter nije na najbolji način startovao u ovom takmičenju pošto su u prvom kolu samo remizirali protiv Slavije iz Praga na svom terenu, što bi na kraju mogao da bude i ključni meč, ukoliko Inter ostane bez plasmana u nokaut fazu Lige šampiona. U međuvremenu su i u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju “neroazuri” odigrali nekoliko izuzetno kvalitetnih mečeva, ali se mora priznati da nisu imali ni sreće, pošto su u mečevima protiv Barselone i Borusije iz Dortmunda oba puta prvi stizali do vođstva, ali na kraju pognute glave napuštali “Nou Kamp” i “Vestfalen”.
U prošlom kolu su izabranici Antonija Kontea ipak odigrali jedan od najzrelijih mečeva ove sezone i slavili na teškom gostovanju kod Slavije iz Praga, kada je bilo 1:3. Na taj način je Inter ostao u igri za nokaut fazu, ali za to će im biti potrebna pobeda na svom terenu protiv Barselone, što svakako neće biti nimalo lak zadatak.

Barselona: Cilj je osvajanje Lige šampiona!

Što se tiče Barselone, slobodno možemo govoriti o tome da izabranici Ernesta Valvereda ove sezone nisu toliko dominantni u oba takmičenja, ali ono što je najbitnije je da drže prvu poziciju i u Ligi šampiona, ali i u španskoj La Ligi.
Naime, posle šesnaest odigranih kola fudbaleri Barselone se nalaze na prvom mestu na tabeli, ali imaju isti broj bodova kao i drugoplasirani Real Madrid, i nema sumnje da će ove dve ekipe voditi glavnu reč kada je u pitanju šampionska titula koju između ostalog izabranici Ernesta Valverdea brane, pošto su prošle sezone bez većih problema došli do iste. U prošlom kolu je Barsa na svom terenu odigrala jedan fantastičan meč u kom su bez većih problema savladali Majorku sa 5:2, a meč će svakako ostati upamćen po jednom neverovatnom golu Luisa Suareza, ali i novom het triku Lea Mesija koji igra u odličnoj formi.
Kada smo već kod Lea Mesija koji je skoro po šesti put dobio Zlatnu loptu, treba napomenuti da on neće igrati na ovom meču, pošto Ernesto Valverde želi da ga odmori za bitne mečeve u La Ligi koji slede.
Što se tiče Lige šampiona, Barselona je već obezbedila plasman u nokaut fazu, ali ne samo to, već i prvo mesto koje će značiti i nešto lakšeg rivala u osmini finala. U prošlom kolu je na “Nou Kampu” savladana Borusija iz Dortmunda, a taj meč je završen rezultatom 3:1. Nije tajna da je glavna ambicija Barse za ovu sezonu osvajanje Lige šampiona, gde se nisu okitili trofejom još od 2015. godine kada su u finalu savladali Juventus sa 3:1. Ono što takođe posebno boli sve navijače tog kluba je i činjenica da je najljući rival Real iz Madrida od 2015. godine čak tri puta osvajao najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što sigurno fudbaleri Barse samo daje još veću volju i želju kada je u pitanju ova sezona koja bi po svemu onom što su prikazali do sada mogla da bude i te kako uspešna.

Naš predlog

Pre svega, ono što je veoma bitno je da na ovom meču za Barselonu neće nastupiti Leo Mesi. Svima je jasno da Barselona nije ista ekipa sa i bez šestostrukog osvajača Zlatne lopte. Inter je pod moranjem kada je ovaj meč u pitanju jer mu samo pobeda sigurno donosi plasman u nokaut fazu Lige šampiona, pošto imaju bolji međusobni skor od Borusija iz Dortmunda. Zbog svega ovog vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63. Takođe, ovo bi trebalo da bude i jedan efikasan meč, kao što je uostalom i tradicija kada se sastaju ove dve ekipe. Zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.58. Za kraj, Inter će sasvim sigurno morati da krene ofanzivno od prvog minuta kako bi što pre došao u vođstvo, koje bi morao da sačuva do kraja susreta. Iz tog razloga vam hrabro predlažemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.51.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.