Tip dana: Borusija Dortmund – Lajpcig: Spektakl na Vestfalenu!

U utorak i sredu su na programu mečevi vanrednog šesnaestog kola nemačke Bundeslige, a za vas smo ovog puta pripremili svakako najzanimljivji duel u okviru tog kola u kom će Borusija iz Dortmunda na svom stadionu ugostiti lidera na tabeli – ekipu Lajpciga.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Borusija Dortmund: Može li ova ekipa do titule?

Malo ko je očekivao da će nam ovogodišnje izdanje nemačke Bundeslige doneti ovoliko uzbuđenja. Naime, posle petnaest odigranih kola lider na tabeli je Lajpcig koji će u ovom kolu gostovati kod Borusije koje važi za ekipu koja igra fantastično na svom terenu, što se naravno potvrdilo i u ovoj sezoni pošto Dortmund za sada ima pet pobeda i samo dva remija, čime su drugi najuspešniji domaćin u ligi, odmah iza Mehengladbaha.
Ono što je daleko veći problem za ekipu sa “Vestfalena” su mečevi na gostovanjima gde je ova ekipa do sada zabeležila tri pobede, tri remija i dva poraza. Ipak, ono što je svakako dobro je to što je ova ekipa na dva poslednja gostovanja zabeležila dva trijumfa, i to prvo protiv Herte koja važi za tim koji igra fantastično na domaćem terenu, a onda i u prošlom kolu kada je Borusija odigrala jednu od svojih najboljih partija ove sezone i slavila na gostovanju kod Majnca (0:4).
Što se tiče Lige šampiona, i tu su izabranici Lusijena Favra odigrali dosta dobro pošto su uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu u najtežoj grupi u kojoj su pored njih bile i ekipe Barselone, Intera, ali i Slavije iz Praga.
Generalno, Dortmund pruža izuzetno dobre partije u poslednje vreme, a na poslednja tri susreta su zabeležili isto toliko trijumfa. Zanimljivo je da su na poslednja dva meča izabranici Lusijena Favra postigli čak devet golova, a nisu primili nijedan, što dovoljno pokazuje u kakvoj formi se nalazi Dortmund.

Lajpcig: Fenomenalna sezona za sada!

Fudbaleri Lajpciga su poslednjih godina konstatno u samom vrhu nemačkog fudbala ali niko nije očekivao da će se ova ekipa posle petnaest odigranih kola Bundeslige nalaziti na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Borusiju iz Mehengladbaha, ali i čak četiri boda viška u odnosu na trećeplasirani Dortmund, sa kojim se između ostalog i sastaju u ovom kolu.
U fantastičnoj formi se nalazi Lajpcig pošto su na šest poslednjih mečeva u Bundesligi ostvarili isto toliko pobeda, zbog čega su i došli do liderske pozicije na tabeli. U prošlom kolu su izabranici trenera Nagelsmana slavili na gostovanju kod Fortune iz Dizeldorfa, a taj meč je završen ubedljivom pobedom Lajpciga od 0:3.
Ono što je jako bitno je da je pre toga ova ekipa obezbedila plasman u nokaut fazu Lige šampiona, što je svakako bio i primarni cilj za ovu godinu. Mora se priznati da je Lajpcig imao i dosta sreće na žrebu pošto su u grupi bili sa Lionom, Zenitom i Benfikom. U poslednjem kolu grupne faze najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, Lajpcig je remizirao na gostovanju kod Liona, a taj meč je završen rezultatom 2:2, iako je lider nemačkog šampionata imao prednost od dva gola.
Kada su u pitanju gostovanja, treba istaći da Lajpcig još bolje partije pruža van svog terena, a do sada su zabeležili čak šest trijumfa uz jedan remi i samo jedan poraz, i otuda i ne treba da čudi što se ova ekipa u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl pošto se sastaju dve ekipe koje verovatno u ovom trenutku i igraju najlepši fudbal u Bundesligi. Ako se osvrnemo na poslednjih nekoliko međusobnih okršaja ove dve ekipe na Vestfalenu, dolazimo do zaključka da su to uglavnom mečevi sa velikim brojem golova, pošto je na dva poslednja susreta na kojima je Dortmund bio domaćin palo ukupno deset golova. U prošlom okršaju između ove dve ekipe je slavio Dortmund kada su na svom terenu bez većih problema slavili sa 4:1. I u ovom meču prednost dajemo domaćoj ekipi i predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.25. Pričali smo već o tome da na međusobnim susretima između ove dve ekipe ima dosta golova pa vam zato predlažemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.15. Za kraj, mišljenja smo da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol na ovom susretu pa vam zato preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.