Tip dana: Fiorentina – Roma: “Vučica” želi da se osami na četvrtom mestu, ali pita se nešto i domaćin!

Ovog vikenda su na programu mečevi 17. kola italijanske Serije A, a prvi meč ovog kola se igra na stadionu “Artemio Franki” u Firenci gde će fudbaleri Fiorentine dočekati Romu.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Fiorentina: Očekivali smo dosta više!

Posle dosta vremena uprava Fiorentine je prošlog leta odradila jedan vrhunski prelazni rok u kom su uspeli da sačuvaju okosnicu tima, a tu pre svega mislimo na ostanak Milenkovića i Kjeze, dok je u klub došlo nekoliko izuzetno kvalitetnih fudbalera, gde naravno pre svih mislimo na dolazak Frenka Riberija u Firencu. Ipak, kako sada stvari stoje izabranici Vinćenca Montele bi mogli da budu i jedno od najneprijatnijih iznenađenja u ovom šampionatu.
Naime, u ovom trenutku se “viola” nalazi tek na 14. mestu na tabeli i imaju samo četiri boda više od ekipe koja će na kraju sezone ispasti iz lige, od čega se Fiorentina prošle godine spasila u poslednjem kolu kada su na svom terenu remizirali sa Đenovom. U prošlom kolu je “viola” odigrala jedan dosta dobar meč na svom terenu u kom su remizirali protiv Intera, a izjednačujući gol je delo Dušana Vlahovića koji pruža sve bolje partije. Ipak, pre toga su izabranici Vinćenca Montele vezali čak četiri poraza u ligi, i sigurno je da bi i Montela bio smenjen da su njegovu puleni poraženi u meču protiv Intera.
Mora se priznati da su na pomenutom duelu fudbaleri Fiorentine imali i dosta sreće pošto su fudbaleri Intera propustili da iskoriste nekoliko veoma izglednih prilika. Kada su u pitanju međusobni mečevi Fiorentine i Rome na “Artemio Frankiju”, “viola” je u poslednjem okršaju protiv Rome slavila sa neverovatnih 7:1, i to u četvrtfinalu italijanskog Kupa.

Roma: “Vučica” deluje sjajno!

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Rome igrati ovoliko dobro ove sezone, pogotovu u trenutku kada je na klupu Rimljana seo Paulo Fonseka koji je preporodio ovu ekipu. Naime, trenutno se Roma nalazi na fantastičnom četvrtom mestu koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što svakako i jeste primarni cilj za ovu sezonu, nakon što su Rimljani prošle godine propustili da dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje i to posle dugog niza godina.
Ono što je jako bitno je da je Roma uspela da dođe i do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope iako su bili ui jednoj nimalo naivnoj grupi. Na pet poslednjih mečeva u Seriji A, rimska “vučica” ima jedan poraz, jedan remi i tri pobede, što je zaista dobar učinak. Jedino za šta bi navijači Rome svojim fudbalerima mogli da zamere u ovom periodu je neočekivani poraz kod Parme kada je bilo 2:0. U prošlom kolu su izabranici Paula Fonseke odigrali jedan izuzetno dobar meč na Olimpiku u kom su savladali SPAL, iako je ekipa iz Ferare na poluvreme otišla sa rezultatom 0:1. U nastavku su fudbaleri Rome zaigrali dosta bolje i bez većih problema upisali novi trijumf i na taj način pobegli Kaljariju na tabeli koji je doživeo poraz na svom terenu od Lacija i to nakon gola koji su primili u osmom minutu sudijske nadoknade.
Nema sumnje da fudbaleri Rome imaju ogromnu želju da se osvete Fiorentini za onaj više nego ubedljiv poraz od prošle godine, ali sigurno je da to neće biti nimalo lak zadatak pošto će tribine stadiona “Artemio Franki” biti ispunjene do poslednjeg mesta.

Naš predlog

Sigurno je da nas očekuje jedan i te kako zanimljiv susret, a ono što je nekako sigurica kada su u pitanju međusobni mečevi između ove dve ekipe su svakako golovi kojih ima baš puno na ovim duelima. Zbog svega toga vam i ovog puta predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75. Takođe, često se dešava da na ovim duelima i jedni i drugi vrlo lako dođu do gola što bi slučaj mogao da bude i sada i zbog tog razloga vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63. Za kraj, mišljenja smo da će Roma učiniti sve da se iskupi svojim navijačima za onu bruku koju su im priredili prošle sezone kada su poraženi sa 7:1, pa vam zbog toga preporučujemo da probate sa kombinacijom X2&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.