Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Olympiacos, “bratski” derbi crveno belih rivala!

Crvena zvezda
ÖÉËÉÊÏÓ ÁÃÙÍÁÓ / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)

Dupla nedelja Evorlige dolazi do svoje završnice. Petak nam donosi veliki broj zanimljivh susreta. Jedan od njih je svakako i duel Crvene zvezde i Olimpijkosa. “Bratski” derbi crveno belih rivala je rečenica kojom je i Evroliga najavila ovaj susret. Olimpijakos dolazi u Beograd posle neverovatne pobede nad Himkijem, dok Crvena zvezda uz sve probleme koje ima, zabeležila je i težak poraz od ekipe CSKA iz Moskve. Eventualna pobeda izabranika Draga Šakote bi donela mnogo ovom timu na svim poljima. Utakmica je na programu od 19h.

Crvena zvezda: Šakota će morati da radi na pojačanjima, jer ovako ne ide najbolje za tim koji vodi.

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić nije više na mestu prvog trenera,a i roster igrača je bitno izmenjen. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Derik Braun se posle godine pauze vratio košarci i pojačao je crveno bele i ako se vrati u staru formu može biti i najveće pojačanje za ovaj tim. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. Mnogo se očekuje od momaka u reketu, gde je pored pomenutih još i Majkl Odžo, kao i Nikola Jovanović koji se vratio sa pozajmice. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko oko koga se gradi napad crveno belih.

Olympiacos: Turbulenta godina za tim iz Pireja i sezona koja će se pamtiti.

Crveni iz Pireja su imali sezonu za zaborav kada je Evroliga u pitanju. Nisu bili na svom nivou tokom cele sezone i to im se obilo o glavu kada su rezultati u pitanju. Epilog toga je mnogo novih lica u rosteru Olimpijakosa. Kevin Punkter koji je imao sjajnu sezonu u Virtusu, pojačao je Olimpijakos i biće jedna od glavnih pretnji za protivničke odbrane. U klub su stigli i Brendon Pol, kao i Vil Čeri. Koliko će to uz Spanulisa, Printezisa i Milutinova doneti Oliju, videćemo već na startu. Ono što će biti možda i najveći problem ovoj ekipi je bolest koja je zadesila Dejvida Blata i ostaje nam da vidimo ko će voditi crveno bele. Oni su izbačeni iz nacionalne lige, tako da će samo igrati u Evroligi. Turbulentan period je ispred ovog giganta, nadamo se da će ove sezone biti oni pravi.

Naš predlog:

Zvezda igra ove godine na svim frontovima po principu toplo-hladno. Poraz u prošlom kolu naterao je navijače da posumnjaju kako je kriza rezultata i igre prošlost. U goste im dolaze braća iz Pireja koji znaju da igraju mečeve u Beogradu. Kladi se sa minimum 500 RSD (Pravi Novac – Pre početka meča ili Uživo – Kvota>=1.50) i osvajaš freebet u iznosu od 1.000RSD. Mogu li košarkaši da se revanširaju u ime svojih kolega iz fudbalske sekcije i izvidaju rane poklonika crveno-belih boja iz čitave Srbije? Sve je moguće! Mi biramo predlog: ukupan broj poena na meču manji od 153.5 i kladionica Circuscasino daje kvotu 1.77 za taj tip. Očekujemo mali broj poena na ovom meču, jer oba tima igraju u sporijem ritmu ove sezone.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.