Tip dana: Golden State vs Minesota, da li može posrnuli šampion do pobede na ovom meču?

Golden State

Mnogo toga novog se desilo ove sezone u NBA ligi. Prisustvovali smo brojnim trejdovima igrača koji su se već po navici udruživali, kako bi bili konkurentni za šampionski prsten. Ono što niko ne očekuje su povrede, a upravo je taj ružan deo sporta uticao na Golden Stejt ove sezone. Desetkovani šampioni zapada od prošle sezone su ove godine jedan od najgorih timova u ligi. U goste im večeras dolazi ekipa Minesote i veliko je pitanje da li mogu do pobede, bez obzira što igraju na svom parketu. Utakmica je na programu od 04:30h.

Golden State Warriors: Povrede Karija i Kleja su potpuno izbacile ovaj tim iz svake konkurencije.

Svi znamo kvalitete trostrukih šampiona NBA lige. Ove sezone su napravili brojne promene. Kevin Durent je napustio klub i otišao u Bruklin, dok je povreda Tompsona nešto što može bitno uticati na sezonu „ratnika“. Kevin je otišao u Bruklin, a u drugom pravcu je krenuo Rasel, tako da će zajedno sa Karijem činiti tandem koji će najviše napadačke produkcije imati ove godine. Doveden je i Vili Koli-Štajn koji će u reketu praviti društvo Drejmondu Grinu od kojeg se očekuje još jedna vrhunska sezona na oba kraja parketa. Grin je uvek bio i ostao motor ovog tima i mnogo toga će zavisiti od njega. Stef Kari će sasvim sigurno igrati u MVP režimu, jer od njega ništa drugo u ovim okolnostima i ne može očekivati. Povredio se nažalost u uvodnom delu sezone i on i od cele šampionske priče “ratnika” ostao je sam Grin. Ovaj tim pruža očajne partije ove sezone i bez svoja dva lidera, klub se okrenuo već narednoj sezoni.

Minesota: “Vukovi” su sasvim solidno otvorili ovu sezonu i istakli su kandidaturu za doigravanje.

„Vukovi“ u novu sezonu ulaze sa gotovo istim rosterom kao i prošle sezone. Karl Entorni Tauns i Endrju Vigins će i ove godine biti glavni igrači u rosteru i kao takvi će donositi najviše napadačke produkcije. Tauns je u najavi sezone izjavio da je ovo njhova godina i da će gotovo sigurno igrati u doigravanju. Napredovao je u šutu za tri poena što smo mogli da vidimo u uvodnim mečevima, dok Vigins i dalje muku muči u šutu van linije 7.23. Robert Kovington je prva opcija kada je pozicija beka u pitanju, iako je on po prirodi krilni igrač. Nekoliko zaista odličnih igrača ima Minesota koji ulaze sa klupe, ali ne smemo zaboraviti nekog do koga sve počinje, a to je Džef Tig. Plejmejker koji se trudi da igra na najvišem nivou, a da učini svoje saigrače boljim.

Naš predlog:

Utakmica koja može da ode u oba smera. Ipak mi smo se odlučili za predlog koji deluje najizglednije. A to je: domaćin postiže ukupno poena više od 109.5 i Meridianbet daje kvotu 1.78 za taj predlog. Očekujemo meč na zaista veliki broj poena, jer Golden State tako igra i inače, a pogotovo na domaćem parketu. Imaju kapacitet da idu preko ove granice poena i mi smatramo da je ovo dobar izbor. Konačan ishod može da bude sva tri znaka, ali da će biti poena, to je gotovo izvesno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.