Tip dana: Crvena zvezda vs Bayern, da li crveno beli mogu da nastave dobru seriju u Evroligi?

Crvena zvezda
Kosarka Euroleague season 2019/2020 Crvena Zvezda v Asvel Villeubanne Ognjen Dobric (L) and Dejan Davidovac Beograd, 15.11.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Crveno beli su u seriji dobrih rezultata u Evroligi. Danas im u goste dolazi ekipa koja može da iznenadi sve rivale. Ovo će biti duel u kojem će Dejan Radonjić voditi tim protiv Crvene zvezde, kluba gde je stekao svoj renome kao trener. Ovo je utakmica koje može Crvenu zvezdu potpuno uključiti u borbu za najboljih osam timova i doigravanje u Evroligi. Arena će biti sasvim sigurno ispunjena do poslednjeg mesta, jer je ovo jako bitan momentum u sezoni. Meč je na programu od 19h.

Crvena zvezda: Nova pojačanja – isti ciljevi. Debituje i najnovije pojačanje.

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić nije više na mestu prvog trenera, a i roster igrača je bitno izmenjen. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Derik Braun se posle godine pauze vratio košarci i pojačao je crveno bele i ako se vrati u staru formu može biti i najveće pojačanje za ovaj tim. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. Mnogo se očekuje od momaka u reketu, gde je pored pomenutih još i Majkl Odžo, kao i Nikola Jovanović koji se vratio sa pozajmice. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko ko je se ustalio u prvu petorku kod trenera Tomića, a tako će verovatno ostati i kod trenera Šakote.

Bayern Munich: Blaga kriza rezultata ovog nemačkog tima može da se prekine u Beogradu.

Još jedna uspešna sezona je iza Bajerna iz Minhena. To je ekipa koja raste iz godine u godinu i od njih se uvek očekuje neki dobar rezultat. Dejan Radonjić je ostao na mestu prvog trenera i nije mnogo menjao svoj roster. Klub su napustili neki od nosilaca, kao što su Stefan Jović i Derik Vilijams, ali su i dovedeni igrači koji mogu da popune te praznine. Pre svega u organizaciji igre pomoć će doći od TJ Breja koji je imao nestvarnu sezonu u Vehti. Igrač koji je bio prva želja Bajerna ovog leta i priča se da su ga kaparisali već u toku sezone. Najzvučnije ime koje je pojačalo klub iz Minhena je svakako Greg Monro, koji treba da popuni odlazak Devina Bukera. Ostali su Đedović, Lučić, Koponen i Lo, tako da će Bajern ponovo igrati bitnu ulogu u Evroligi. Imaju problem sa formom u zadnjih nekoliko nedelja, ali sezona je duga i sve to može da se ispravi.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog: domaćin pobednik meča sa hendikepom (-2.5) i Meridianbet daje kvotu 1.73 za taj tip. Očekujemo pobedu Crvenu zvezde, prvenstveno zato što se nalaze u odličnoj formi i zato što igraju pred svojim navijačima. Bajern je jako slab na gostovanjima ove sezone, a kada se to poklopi sa nešto lošijom formom, ovaj predlog je realan izbor. Kao što smo napisali, očekujemo punu dvoranu na ovom meču i u takvim uslovima smatramo da crveno beli mogu do pobede u ovom hendikepu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.