Tip dana: Sevilja – Atletik Bilbao: Andalužani hitaju ka Ligi šampiona

Posle kratkog odmora nastavlja se španska La Liga. Klubovi sa Iberijskog poluostrva odmarali su se samo dve sedmice, dok fudbala nije bilo samo jedan vikend. Već u prvom kolu drugog sela šampionata očekuje nas izuzetno zanimljiv duel na stadionu “Sančez Pishuan”, gde će trećeplasirana Sevilja dočekati odlični Atletik iz Bilbaoa. Utakmica se igra u 21 čas.

Sevilja: Jesenas nije bilo loše, ali je sigurno da su Andalužani prosuli dosta bodova

Neposredno pre prazničnu pauzu, Sevilja je slavila na teškom gostovanju na Balearima. Na Ostrvu su pobedili Majorku sa 2:0, golovima Dijega Karlosa i Banege, čime su poništili dve slabije utakmice u kojima su remizirali sa Osasunom i izgubili od Viljareala na svom “Sančez Pishuanu”. Da su u samo ta dva meča bili maksimalni, odnosno da nisu prosuli pet bodova, sada bi se Sevilja šepurila na vrhu tabele, sa istim brojem bodova kao vodeća Barselona. Ovako, za liderom zaostaju pet, a za drugoplasiranim Realom iz Madrida tri boda. Plasman je sasvim zadovoljavajući, uzimajući u obzir da je krajnji cilj povratak u Ligu šampiona, odnosno osvajanje jednog od prva četiri mesta, što u španskoj La Ligi nije nimalo lak zadatak uz Barsu, Real, Atletiko, Valensiju, Viljareal i ostale. Sevilja nije blistala kao domaćin u ovom prvenstvu, pa tako nije dobila nijedan derbi na svom stadionu. Bodove sa “Sančez Pishuana” odneli su Real Madrid i Viljareal, a po bod su osvojili Atletiko i Selta. Puno je to izgubljenih bodova za tim koji želi da bude u samom vrhu tabele, pa na ruku Sevilji ne ide nešto teži raspored u drugom delu sezone. I na strani su izgubili dva puta, ubedljivo od Barselone i neočekivano od Eibara sa 3:2, mada su imali prednost od dva gola. Baš taj meč duboko je razočarao pristalice Sevilje, pošto je stigao kao drugi uzastopni, posle poraza od Reala. U Ligi Evrope Sevilja nije imala problema da prođe grupu, upisali su u prvih pet kola isto tolikopobeda, da bi bili poraženi u poslednjem na gostovanju APOEL-u, a tada je sve već bilo rešeno. U februaru ih očekuje dvomeč protiv rumunskog šampiona Kluža. Inače Sevilja je postigla mnogo manje golova nego ranijih sezona, samo 23 na 18 utakmica, pa ne čudi što nemaju nijednog fudbalera među vodećima na listi strelaca. Najbolji strelac Andalužana je Lukas Okampos, letošnje pojačanje iz Marseja, koji je postigao pet golova.

Atletik Bilbao: Čvrsta odbrana Baskijaca održava ih u vrhu tabele

Najpoznatiji fudbalski klub u Baskiji igra dobru sezonu. Nalaze se na sedmom mestu, ali imaju samo pet bodova manje od trećeplasirane Sevilje, kod koje gostuju u poslednjem kolu prvog dela prvenstva. Pre ove mini-pauze Bilbao je bio u dobroj seriji rezultata. Na osam poslednjih mečeva doživeli su samo jedan poraz i to od Betisa, dakle, u Sevilji, gde i sada gostuju. Tada je bilo 3:2 za Betis na “Benito Viljamarinu”, i to je jdini meč u ovom prvenstvu u kome je Atletik postigao dva gola, a da nije pobedio, čak je ostao i bez jednog boda. Pre praznika Baskijci su gostovali u Madridu, gde su na “Santijago Bernabeu” igrali bez golova sa Realom. Mora se priznati da su na tom meču imali i mnogo sreće. Domaćin je više puta pogađao okvir gola, a jednom je to, u finišu, uradio i Luka Jović. Na drugoj strani Bilbao je imao svoje šanse i kontra napada, pa je na kraju lako mogao da dođe i do celog plena, pošto su propustili dve sjajne prilike u sudijskoj nadoknadi. I utakmicu pre Reala Bilbao je okončao bez golova, pa tako za 180 minuta nisu ni dali, a ni primili pogodak. Od ranije je poznato da Atletik mnogo bolje igra kada je domaćin, na svom “San Mamesu”, nego kada gostuje. To se u punoj meri potvrdilo i u ovom šampionatu, pošto je Atletik samo jednom doneo ceo plen sa gostujućeg terena. Slavili su samo u Pamploni protiv Osasune, dok su pet puta uspeli da osvoje po bod, pre svega zahvaljujući čvrstoj odbrani. Bilbao je postigao malo golova, samo 19, ubedljivo najmanje od svih ekipa svrstanih u gornji deo tabele. Zato su defanzivno među najboljima. Primili su samo 12 golova, koliko i Real, dok najčvršću odbranu ima Atletiko iz Madrida, koji je primio 11, dakle samo gol manje. I u duelu sa Seviljom odbrana će biti glavni adut tima iz Baskije, pogotovo jer je neizvestan nastup iskusnih Aduriza i Muniaina, pa će glavna uzdanica biti Raul Garsija, strelac pet golova i Injaki Vilijams koji je postigao četiri.

Naš predlog:

Sevilja je bolji tim od Atletika, ali nas nisu ubedili ove sezone da mogu lako da reše ovakve protivnike. Kladionice su sinhronizovane i sve daju prednost domaćinu. Tako je jedinica u kladionici 1xbet 1.66, remi je procenjen kvotom 3.82, dok je trijumf Baskijaca čak 5.85. Verujemo da će domaćin nekako uspeti da postigne gol, koji bi, u konačnom zbiru mogao da donese i trijumf, a pored jedinice, naš predlog se odnosi i na golove, pa vam predlažemo igru 0-2 gola na meču. Za ovaj predlog u kladionici 1xbet koeficijent iznosi 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.