Tip dana: Parma – Leće: “Krstaši” žele u Ligu Evrope, ali gostima gori pod nogama!

Poslednji meč 19. kola italijanske Serije A nam donosi duel koji će biti odigran na Enio Tardiniju gde će fudbaleri Parme dočekati Leće. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Parma: Može li ova ekipa do Liga Evrope?

Kada se prisetimo šta se sve fudbalerima Parme događalo u prethodnih nekoliko godina, sigurno je da bi i knjiga mogla da se napiše o tome. Naime, “krstaši” su prvo ispali iz Serije A, pa su odmah nakon toga zbog velikih finansijskih problema izbačeni u četvrtu ligu i klub je proglasio bankrot. Kada je Parma pre sada već pet godina krenula iz četvrtog ranga niko nije mogao ni da pretpostavi da će ekipa sa stadiona “Enio Tardini” u rekordnom roku doći do povratka u Seriju A.
Ipak, deluje da izabranici Roberta D'Averse neće tu da se zaustave, pošto se posle osamnaest odigranih kola “krstaši” nalaze na devetom mestu na tabeli i pobedom nad Lećeom bi došli na sedmu poziciju koja donosi plasman u Ligu Evrope, ako jedna od prvih šest ekipa na tabeli Serije A osvoji Kup, što je svakako realno. Na sve to, eventualnim trijumfom bi bivše “mlekadžije” došle i do samo boda manjka u odnosu na Kaljari koji je u ovom trenutku na šestom mestu.
Međutim, u prošlom kolu su izabranici Roberta D'Averse odigrali jedan katastrofalan meč na gostovanju kod Atalante kada je bilo više nego ubedljivih 5:0. Ruku na srce, Parma je pre toga vezala nekoliko izuzetno dobrih rezultata, zbog čega su inače ovako dobro i plasirani na tabeli.
Ono što je svakako bitno za ekipu iz Verdijevog grada je da Parma uglavnom prepušta posed protivniku i dosta se oslanja na kontranapade, koji su ruku na srce dovedeni do savršenstva.

Leće: Cilj je opstanak!

Fudbaleri Lećea su ove sezone posle dosta godina uspeli da se vrate u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala i to najviše zbog činjenice da su prošle sezone u Seriji B pružali fantastične partije.
Ipak, sigurno je da če Lećeu glavna ambicija u povratničkoj sezoni u Seriji A biti opstanak u društvu najboljih, što će svakako biti izuzetno težak zadatak pošto se ova simpatična ekipa u ovom trenutku nalazi na 17. mestu na tabeli, koje je ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi opstanak. Ono što svakako nije dobro je da Leće ima samo bod manjka u odnosu na Đenovu i Brešu koje se nalaze na 18. i 19. mestu na tabeli Serije A.
Iako je Leće dosta dobro startovao u ovogodišnjem izdanju italijanske lige, u poslednje vreme ova ekipa pruža baš loše partije. Naime, na pet poslednjih susreta ova ekipa je zabeležila jednu pobedu, jedan remi i čak tri poraza koja su nažalost došla u tri poslednja kola, što nam dovoljno govori da se Leće nalazi u velikoj krizi.
U prošlom kolu je ova ekipa doživela poraz na svom terenu od Udinezea iako se mora priznati da su većim delom tog meča bili bolja ekipa na terenu, ali su propustili dosta izglednih šansi. Pre toga je Leće takođe odigrao jedan solidan meč u kom ponovo nisu imali sreće pošto su na svom terenu poraženi od Bolonje sa 2:3. Ipak, ne treba zaboraviti da su izabranii Siniše Mihajlovića na tom meču sve do 80. minutu imali čak tri gola prednosti, ali je u finišu meča domaća ekipa postigla dva gola i imala čak veliku šansu za izjednačenje.

Naš predlog

Sigurno je da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret. Parma igra sjajno ove sezone i sigurno je da će učiniti sve što je u njihovoj moći da dođu do plasmana u Ligu Evrope što bi bio ogroman uspeh nakon svega onog što se dešavalo ovoj ekipi u prethodnih nekoliko sezona. Sa druge strane, Leće je u velikoj rezultatskoj krizi što bi trebalo da iskoristi domaća ekipa pa vam zbog toga predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.87. Ne treba ovde očekivati previše golova, ali je sigurno da će ih biti, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 2-3 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.08. Za kraj, mišljenja smo da će domaćin postići makar po jedan gol u oba poluvremena, pa vam zato predlažemo da probate sa igrom D1+I&1+II koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.