Tip dana košarka: CSKA vs Real Madrid, evropski klasik u Moskvi!

CSKA

Derbi ovog kola Evrolige se igra u Moskvi gde CSKA dočekuje ekipu Reala iz Madrida. Pravi evropski klasik. CSKA ove sezone ne pruža partije kakve smo od njih očekivali, ali su i dalje u vrhu, pre svega zbog ekstra kvaliteta koji poseduju. Real sa druge strane igra kao i svake sezone. Ne ističu se previše, ali su rezultati tu. Nekoliko povređenih košarkaša sa obe strane, ali to neće uticati na sasvim sigurno uzbudljiv meč kakav nas očekuje. Utakmica je na programu od 18h.

CSKA: Aktuelni šampion ima veliki izazov u svojoj dvorani.

Dimitris Itudis i Andrej Vatutin napravili su sjajan posao prošle sezone i odveli CSKA do samog krova Evrope. Nova sezona je veliki izazov, jer je uvek teže odbraniti trofej. Itudis je za sezonu ispred nas odlučio da znatno više promeni sastav nego što smo to navikli od njega. Iz kluba su otišla tri igrača iz prve petorke: De Kolo, Higins i Ćaćo Rodrigez. Mnogi su smatrali da ne mogu pronaći adekvatne zamene tim igračima, ali sada to deluje mnogo drugačije. U klub su pristizali Hiliard i Vojtman iz Baskonije, Bejker i Kufos iz NBA lige, kao i Strelnieks iz Olimpijakosa. Međutim, poslednje pojačanje je i najveće ime u ovom sastavu, a to je najbolji strelac iz prošle sezone Majk Džejms. CSKA će ponovo biti moćna ekipa koja će napadati trofeje u svim takmičenjima u kojim učestvuju. Mnogo novih igrača koje treba uklopiti, a ako to neko može da uradi kako treba, to je Dimitris Itudis.

Real Madrid: Pablo Laso zna kako se igraju utakmice u gostima protiv CSKA.

„Kraljevski klub“ je u novu sezonu ušao isto kao i u prethodnim sezonama. Mali broj promena i zadržavanje svih igrača koji su nešto doneli u igri Reala. Od pojačanja ističu se dva igrača, to su Nikolas Laprovitola i Džordan Miki. Laprovitola je prošle sezone bio MVP Endesa lige i pokazao je da ima ozbiljan kvalitet, dok je Miki u Himkiju bio jedan od najboljih igrača, a svakako i jedan od najboljih pojedinaca u celoj Evroligi. On je došao da zameni Gustava Ajona koji je napustio klub. Ljulj, Rendolf, Rudi i Kampaco će i ove sezone biti glavni pokretački motor ovog tima, dok je Pablo Laso očekivano produžio ugovor sa timom koji uspešno vodi. Od Reala se uvek očekuju najviši rezultati, jer imaju dobar budžet i mogućnost da dovedu najbolje igrače u svoj tim. Završni turnir je i ove sezone njihov primarni cilj.

Naš predlog:

Sa ovakvih mečeva postoji nekoliko opcija kada su predlozi u pitanju. Međutim, po našoj analizi jedan se ističe kao najizgledniji. A to je: domaćin pobednik meča uključujući i produžetke i Meridianbet daje kvotu 1.90 za taj tip. CSKA ima kvalitet da pobedi ekipu Reala na svom parketu. U timu Reala neće biti ponovo Rendolfa i Deka, dok se povređenim igračima priključio i Rudi Fernandez. CSKA ima takođe kadrovske probleme u vidu odsustva Strelnieksa, ali smatram da će iskoristiti momentum i domaći parket kako bi slavili na ovom meču.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.