Tip dana: Napoli – Juventus: “Stara dama” na velikom ispitu!

Poslednji meč 21. kola italijanske Serije A se igra na stadionu “San Paolo” u Napulju gde će fudbaleri Napolija dočekati Juventus. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Napoli: Mogu li Napolitanci da se trgnu?

Nema sumnje da su Napolitanci uz Đenovu najveće razočarenje Serije A za sada. Naime, izabranici Đenara Gatuza koji nije uspeo da prodrma ekipu se trenutno nalaze na očajnom 11. mestu na tabeli, uz čak 14 bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Romu. Pominjemo to četvrto mesto iz razloga što je glavni cilj Napolija pre početka šampionata bio plasman u Ligu šampiona, ali je sigurno da bi čelni ljudi ovog kluba u ovakvoj situaciji bili prezadovljni i sa ulaskom u Ligu Evrope. U prošlom kolu je Napoli doživeo novi poraz, ali ovoga puta na svom terenu od Fiorentine, u meču koji je završen rezultatom 0:2, što je dovelo do velikog nezadovoljstva na tribinama “San Paola”. Bio je to treći vezani poraz za izabranike Đenara Gatuza, mada se mora priznati da im ni raspored nije išao na ruku.
Naime, Napolitanci su prvo na svom terenu dočekali Inter koji ove godine izgleda dosta bolje nego što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko sezona. Taj meč je završen pobedom “neroazura” od 1:3, a nakon toga su izabranici Đenara Gatuza gostovali Laciju koji u ovom trenutku verovatno igra i najlepši fudbal u Italiji. Dobro se držao Napoli u tom susretu, ali su na kraju ipak poklekli i doživeli novi poraz.
U međuvremenu, ekipa iz Napulja je uspela da se plasira u polufinale italijanskog Kupa pošto su eliminisali Lacio, a taj meč je završen rezultatom 1:0.

Juventus: Mogu li “bjankoneri” do nove titule?

Ovog leta su se desile baš krupne promene u Juventusu. Naime, klupu ovog tima je napustio Masimilijano Alegri koji je imao dosta uspeha kao trener “stare dame”, a na njegovo mesto je postavljen Mauricio Sari, koji je svojevremeno sa dosta uspeha predvodio ekipu Napolija, sa kojom se između ostalog i sastaje Juventus u ovom kolu.
Kako sada stvari stoje, sigurno je da svi navijači “stare dame” mogu da budu zadovoljni sa rezultatima svoje ekipe, ali ne toliko sa partijama koje pružaju fudbaleri Juventusa. U ovom trenutku se Juve nalazi na prvom mestu na tabeli i imaju četiri boda viška od drugoplasiranog Intera, i šest bodova viška u odnosu na trećeplasirani Lacio, pa nema sumnje da će ove tri ekipe voditi veliku bitku za “Skudeto” do kraja šampionata.
U prošlom kolu su izabranici Maurisija Sarija odigrali jedan ne baš toliko dobar meč na svom terenu u kom su uz dosta problema savladali Parmu sa 2:1, koja pruža odlične partije ove sezone.
Ono što je takođe veoma važno je da je Juve bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, gde inače ova ekipa ima velike ambicije i sigurno je da su jedni od glavnih favorita za osvajanje “ušatog” trofeja.
Kada su u pitanju partije Juventusa na gostovanjima, treba napomenuti da su izabranii Maurisija Sarija do sada odigrali deset mečeva van svog terena u kojima su ostvarili čak sedam pobeda, dva remija, i samo jedan poraz i to u duelu protiv Lacija, za koji smo već pominjali da igra fantastično ove sezone.

Naš predlog

Utisak je da fudbaleri Napolija u ovom trenutku ne mogu ozbiljnije da ugroze Juventus, pa vam zbog toga toplo preporučujemo da ovde odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10. Štaviše, treba očekivati da izabranici Maurisija Sarija od prvog minuta krenu silovito ka golu Napolitanaca, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.20. Za kraj, treba očekivati i dosta golova u ovom susretu pošto se sastaju dve ekipe koje igraju za gol više. Zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.