Tip dana: Oklahoma vs Dallas, bitan meč koji se igra u senci velike tragedije koja je zadesila NBA ligu!

Dallas

NBA ligu je zadesila velika tragedija. Kobi Brajant je doživeo nesreću kada je sa svojom ćerkom i još sedam putnika bio u helikopteru koji se srušio nedelako od Los Anđelesa. Niko nije preživeo. Svet je izgubio jednog košarkaškog idola i jednog od najboljih igrača svih vremena. NBA liga se nastavlja, biznis ne sme da čeka, a posvete ovom događaju gledamo širom sveta, jer je Brajant bio globalni ambasador sporta. Večeras od 02:00h Oklahoma dočekuje ekipu Dalasa i to će biti jako važan duel u daljoj borbi za mesto u plejofu.

Oklahoma: Neočekivano dobra igra ovog tima i pored brojnih odlazaka.

Ova franšiza nije imala sreće sa superstarovima. Imali su nekada u svom timu Durenta, Vestbruka i Hardena, a sada nijedan više nije u rosteru. Neka nova lica će braniti boje Oklahome ove sezone. U trejdu Hjustona i Oklahome mesta su zamenili Rasel Vestbruk i Kris Pol. Deluje da je Hjuston bolje prošao, ali videćemo kako sezona bude odmicala šta će se dešavati. Šruder i Adams su ostali tu iz prošlogodišnjeg tima i ove sezone će činiti okosnicu u napadu. Tim je prošle sezone napustio i Pol Džordž i otišao u Kliperse, a u suprotnom smeru su krenili Aleksander i Galinari. Galo može biti od velike pomoći ovom timu, jer se radi o igraču koji može da doprinese znatno u poenterskom učinku. Oklahoma će i ove sezone igrati u brzom ritmu i na veliki broj poena. Imaju odličan skor i može se reći da su samo profitirali iz ovih trejdova. Dobar domaći parket i odlična timska igra izabranika Bila Donovana.

Dallas: Dalas igra na krilima Luke Dončića koji je na MVP nivou.

Jedan od najzanimljivijih rostera ove sezone u NBA ligi je svakako roster Dalasa. Ekipa koja je sastavljena od velikog broja dobrih igrača koji imaju odličnu hemiju između sebe. U roster je stigao jedan od najboljih visokih igrača u ligi, Kristaps Porzingis. On će u ovom sastavu biti uz Luku Dončića najveća pretnja u napadu. Kada smo već pomenuli Dončića, od njega se očekuje još veća eksplozija u ovoj sezoni. Dalas igra brzo, sa velikim brojem šuteva za tri poena i takvu igru će forsirati i ove godine. Tim Hardevej Džunior je takođe neko ko može da pruži mnogo ovoj ekipi, kao i Maksi Kleber koji je prošle sezone bio solidan, a iskorak očekuju svi od njega i od Džastina Džeksona. Boriće se Dalas za plejof ove sezone sasvim sigurno, a to su pokazali u ovom prvom delu sezone. Povredio im se Pauel koji je važan igrač za rotaciju, pa su u potrazi za jednim igračem koji će pokrivati pozicije četiri i pet.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog: domaćin pobednik meča uključujući i produžetke i Meridianbet daje kvotu 2.04 za taj tip. Očekujemo utakmicu na veliki broj poena, ali i pobedu domaćina koji igra izvrsno na svom parketu. Dalas dolazi posle tesnog poraza od Jute i imaće problem sa Oklahomom, koja se pokazala da ima recept za Luku Dončića. Defanziva na njemu će biti glavna stvar u svim postavkama odbrane domaćina. Kvota je dobra i mi je uzimamo kao izgledan predlog!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.