Tip dana: Inter – Fiorentina: “Neroazuri” su u krizi, mogu li “ljubičasti” do iznenađenja?

U sredu je na programu poslednji meč četvrtfinala italijanskog Kupa u kom će snage ukrstiti Inter i Fiorentina. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Inter: “Neroazuri” su u velikoj krizi!

Fudbaleri Intera su pod dirigentskom palicom Antonia Kontea imali početak šampionata iz snova, ali je opšti utisak da kako vreme prolazi tako i ova ekipa pruža sve slabije partije. Navijači su nekako i progutali eliminaciju iz Lige šampiona, pošto je Inter bio u teškoj grupi sa Barselonom i Borusijom iz Dortmunda, ali je sigurno da će im jako teško oprostiti jop jednu sezonu bez “Skudeta”.
Naime, posle 21. odigranog kola, izabranici Antonija Kontea se nalaze na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Juventus, koji je na sreću svih navijača “neroazura” doživeo poraz u prošlom kolu Serije A, i to na gostovanju kod Napolija kada je bilo 2:1.
Ipak, nešto ranije u nedelju, Inter je na svom terenu samo remizirao protiv Kaljarija, a da stvari budu gore po ekipu iz Milana, izjednačujući gol za ekipu sa Sardinije je postigao Rađa Naingolan koji je letos napustio Inter. Ni pre toga “neroazuri” nisu previše blistali, pošto su pre toga dva puta zaredom remizirali.
Prvo su izabranici Antonija Kontea na svom terenu podelili bodove sa Atalantom kada je bilo 1:1, da bi nakon toga mimo svih očekivanja “neroazuri” remizirali i na gostovanju kod Lećea, kada je takođe bilo 1:1.
Kada je u pitanju italijanski Kup, sigurno je da će Inter želeti da dogura što dalje, a u četvtfinalu će ukrstiti koplja protiv Fioretine, koja ne blista ove sezone.

Fiorentina: Jakini je preporodio ovu ekipu!

Sigurno je da smo svi dosta više očekivali od Fiorentine kada je ova sezona u pitanju, ali je trenutno situacija takva da se ova ekipa nalazi na tek 13. mestu na tabeli, što je zaista ispod svakog očekivanja kada su ambicije kluba iz Firence u pitanju, a one su svakako evropske.
Veliko je pitanje šta bi bilo da je otkaz na vreme dobio Vinćenco Montela za koga je uprava “ljubičastih” imala previše strpljenja. Čak, kako sada stvari stoje, deluje da je novi trener ekipe Đuzepe Jakini preporodio ovu ekipu pošto je od njegovog preuzimanja “viola” vezala čak četiri meča bez poraza u kojima su primili samo jedan gol, čime su konačno pokazali stabilnost u odbrani što je većim delom sezone bio glavni problem “ljubičastih”.
Sve je počelo od meča na stadionu “Renato Dal’ Ara” u kom je Fiorentina gostovala Bolonji i praktično sve vreme u džepu imala tri boda, ali su izabranici Siniše Mihajlovića došli do boda u poslednjim sekundama meča. Nakon toga su izabranici Đuzepea Jakinija vezali dve veoma važne pobede. Ako je ona na domaćem terenu protiv SPAL-a bila očekivanja, pobeda na gostovanju kod Napolija je svakako najvažniji trijumf Fiorentine u ovoj sezoni, i ujedno jedna od najboljih igara ekipe koja je igrala katastrofalno u jesenjem delu šampionata.
Ne treba zaboraviti ni da su “ljubičasti” u osmini finala Kupa eliminisali Atalantu koja fantastično igra ove sezone, a taj meč je završen rezultatom 2:1. U prošlom kolu Serije A su izabranici Đuzepea Jakinija samo remizirali na svom terenu protiv Đenove kada nije bilo golova, a junak tog susreta je golman Fiorentine Dragovski koji je uspeo da odbrani penal Krišitu, ali i tri zicera fudbalerima Đenove.

Naš predlog

Sigurno je da će izabranici Antonija Kontea imati velike ambicije i u italijanskom Kupu i mišljenja smo da se pobeda “neroazura” u ovom susretu a samim tim i prolazak u polufinale italijanskog Kupa ne bi smeo dovoditi u pitanje. Zbog svega toga vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa solidnom kvotom 1.55. Takođe, ove dve ekipe po tradiciji igraju mečeve sa velikim brojem golova zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.79. Za kraj, mišljenja smo da će obe ekipe postići makar po jedan gol na ovom susretu, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.