Tip dana košarka: Partizan vs Darussafaka, krucijalan meč za crno bele u borbi za 1/4!

Partizan

Došao je i taj dan. Sreda nam donosi veliki broj Evrokup mečeva, a među njima i onaj koji ćemo danas analizirati. Partizan dočekuje ekipu Darušafake u dvorani “Aleksandar Nikolić” od 20h. Ovo je krucijal meč za crno bele u borbi za 1/4. Prošle nedelje je Partizan izgubio u Istanbulu sa dva poena zaostatka i ukoliko danas slave sa većom razlikom od te, faktički će velikim delom zauzeti svoje mesto u narednoj fazi Evrokupa. Neće biti nimalo lako, gosti igraju jedan atipičan stil košarke za današnje vreme, gde je glavni akcenat na čvrstoj odbrani sa puno kontakta. Dvorana će biti ispunjena do poslednjeg mesta i očekujemo pravi spektakl.

Partizan: Bez Redinga crno beli napadaju Dačku, ali sa samopouzdanjem stečenim odličnim igrama na domaćem parketu.

Trinkijeri je ove sezone zaista skockao tim po svojoj meri. Italijan je došao u tim na pola prošle sezone i morao je da radi sa sastavom koji mu je ostavio prethodnik. Ova sezona je drugačija. Doveo je nekoliko igrača koji po svojim karakteristikama odgovaraju tipovima košarkaša koje Trinkijeri preferira. U prvom delu sezone ekipa je imala mnogo gostovanja, ali su rezultati na bili na visokom nivou. Ovaj deo godine je doneo crno belima mnogo više utakmica na svom parketu i znali su to da iskoriste. Trenutno stanje je takvo da je Partizan u ABA ligi na vodećoj poziciji, dok je u Evrokupu ipak u dobroj situaciji i pored poraza u Istanbulu. U ovom delu sezone Partizan igra odličnu timsku košarku, tek ponekad se desi da neko iskoči sa 15+ poena. Jaramaz, Volden, Gordić i Pejdž zaista sjajno popunjavaju minute na bekovskim pozicijama. Pejdž za sada najviše doprinosi u šutu za tri poena, dok se Jaramaz i Volden bore sa procentima. Visokim igračima, Mozliju i Jankoviću, pridružio se Mekadu, koji je već na uvodnim utakmicama pokazao da će biti veliko pojačanje za obe strane parketa. Odličan defanzivac, koje se i u napadu dobro snalazi i jako brzo rola iz pik igre, što je jedan od glavnih postulata Andree Trinkijerija. Očekujemo jedan tvrd meč ponovo između ova dva rivala, ali i bolju igru crno belih. Pre svega u napadu, jer prošle nedelje nisu pokazali ono što ih najviše odlikuje ove sezone, a to je brz protok lopte i odlična tranzicija.

Darussafaka: Čvrst tim koji se nalazi u odličnom momentumu u ovom delu sezone.

Turska ekipa je ove godine malo promešala karte, kada je roster u pitanju. Pojačali su se na svim pozicijama kvalitetnim stranim igračima. Možda i najbolje pojačanje za ovaj sastav je Geri Braun koji se pokazao u odličnom svetlu na minulom Svetskom prvenstvu.. Bez sumnje će imati jako veliku ulogu u ovom timu, možda i najveću, jer se radi o izuzetno dobrom napadaču. Džerod Džouns je pojačao reket, a radi se o dobrom košarkašu koji može podjednako opasan da bude i iz reketa, ali i spolja. Dobar šut ima i to je pokazao prošle sezone u Monaku. Jednu od najboljih partija u sezoni, odigrao je upravo protiv Partizana u Beogradu. Bonzi Kolson igra dobru košarku i Rade Zagorac će imati težak zadatak da se izbori sa njim na niskom postu. Tu je i nekoliko turskih košarkaša koji će i ove sezone imati dobru ulogu i bitne role. U tim je stigao i Sinan Guler, koji će samim svojim prisustvom značiti mnogo svim igračima. Darušafaka ima dobar rezultat od prošle nedelje, ali će im biti jako teško da se naviknu na paklenu atmosferu koja ih sasvim sigurno očekuje. Prvih 20 minuta utakmice biće presudno na ovom susretu.

Naš predlog:

Meč sezone u ovom trenutku za Partizan nakon poraza od istog protivnika pre 7 dana. Računica je jasna pakao Grobara + čvrsta odbrana + mirna ruka, i ako je moguće pobeda sa 3+ poena, i crno belima će vrata 1/4 finala biti već širom otvorena. Kladi se sa minimum 300 RSD (Pravi Novac – Singl – Prepočetka meča ili Uživo – Kvota >= 1.50) i osvajaš freebet od 500 RSD. Sa ovog meča mi biramo sledeći predlog: ukupan broj poena u prvom poluvremenu manji od 73.5 i Circuscasino daje kvotu 1.84 za taj predlog. Jednostavno, očekujemo nešto sporiji početak meča. Velika je važnost utakmice i oba tima će sa velikom količinom energije u odbrani pokušati da otvore ovaj susret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.