Tip dana: Barselona – Leganes: Može li gost da iskoristi to što je Barsa u krizi?

U četvrtak su preostala još dva meča u okviru osmine finala španskog Kupa Kralja, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Nou Kampu” gde će Barselona ugostiti Leganes. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Barselona: Ni smena trenera nije pomogla!

Kako sada stvari stoje sigurno je da fudbaleri Barselone i dobro stoje na tabeli obzirom na način na koji igraju od početka šampionata. Naime, Leo Mesi i drugari se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli španske La Lige uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid. Sigurno je da će ove dve ekipe do bukvalno poslednjeg kola voditi veliku borbu oko naslova prvaka, ali ono što u poslednjih mesec dana pokazuju fudbaleri Barselone daleko je od onog što će zadovoljiti sve navijače ove ekipe, koji su i dalje gladni trofeja.
Mora se priznati da ekipa sa “Nou Kampa” odavno nije pružala slabije partije u prvenstvu, a cenu loših rezultata je platio Ernesto Valverde koji je nedavno dobio otkaz, a na njegovo mesto je postavljen Kike Setjen, koji važi za trenera koji neguje ofanzivni stil fudbala, za razliku od njegovog prethodnika na klupi Barse. Ipak, nakon debija na klupi protiv Granade u kom je Barselona bez većih problema slavila sa 1:0, u prošlom kolu La Lige je usledilo pravo otrežnjenje. Naime, Leo Mesi i drugari su poraženi na gostovanju kod Valensije na Mestalji, a taj meč je završen rezultatom 2:0. Ako sagledamo sve što se događalo na tom susretu, sigurno je da je pobeda “slepih miševa” mogla da bude i ubedljivija, ali domaći fudbaleri nisu iskoristili penal i još mnogo izuzetno dobrih prilika za postizanje gola.
Ono što treba napomenuti je da je upravo Valensija prošle sezone slavila nad Barsom u finalu španskog Kupa Kralja u kom će izabranici Kikea Setjena imati najviše moguće ambicije.

Leganes: Prioritet je opstanak u La Ligi!

Fudbaleri Leganesa imaju velikih problema ove sezone i biće prava premija ukoliko na kraju šampionata dođu do opstanka u društvu najboljih pošto je u ovom trenutku situacija alarmantna. Naime, ova simpatična ekipa se posle 21. odigranog kola nalazi na deobi poslednjeg mesta na tabeli sa svega 15 osvojenih bodova što je zaista premalo ukoliko ova ekipa misli da i naredne sezone nastupa u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Ono što ipak može malo da raduje sve navijače ove ekipe je da njihovi fudbaleri pružaju dosta bolje partije u poslednjih nekoliko nedelja nego što je to slučaj bio u većem delu sezone. Verovatno i najbolji pokazatelj za sve to je prošlonedeljni remi na gostovanju kod Atletiko Madrida kada nije bilo pobednika, ali ni golova, pošto je taj meč završen rezultatom 0:0, iako su “jorgandžije” propustile nekoliko fenomenalnih prilika zua postizanje gola. Pre toga je Leganes doživeo poraz na svom tereu od Hetaefea, ali to nije nikakvo čudo ozbirom da ekipa iz predgrađa Madrida igra fantastično ove sezone i trenutno zauzima sjajno četvrto mesto na tabeli.
Ono što svakako treba istaći je podatak da je Leganes pre tog poraza od Hetafea na svom terenu na tri uzastopna meča uspeo da ostane neporažen, iako rivali u tim duelima nisu bili nimalo naivni.
Što se tiče španskog Kupa Kralja nema nikakve sumnje da će se Leganes više fokusirati na La Ligu, ali je sigurno i da se neće unapred preterati jer u ovakvim duelima prosto nemaju šta da izgube.

Naš predlog

Deluje da će po svemu sudeći Barselona iskaliti bes na ekipi Leganesa koja ruku na srce nema preteranih ambicija kada su u pitanju Kup takmičenja, pošto je glavni cilj za ovu sezonu opstanak u ligi. Zbog svega toga smo mišljenja da će ovo biti jedan duel sa dosta golova, i zato vam predlažemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97. Takođe, iako će izabranici Kikea Setjena nastupiti u nešto promenjenom sastavu, mišljenja smo da će ekipa sa “Nou Kampa” uspeti da postigne makar tri gola na ovom susretu i zato vam savetujemo da probate sa igrom D3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69. Za kraj, pričali smo već o tome da Leganes nema šta da izgubi na ovom susretu, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.