Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Partizan, epizoda broj 2. Zvezdi ovaj meč mnogo više znači!

Crvena zvezda

Utakmica koja uvek donosi mnogo. Crvena zvezda i Partizan igraju derbi meč ovog kola ABA lige. Crveno beli ovaj meč dočekuju sa mnogo većim imperativom pobede, ako se to uopšte može reći za derbi mečeve. Ipak, tabela ABA lige izgleda tako, da je Partizan sigurno na prvoj poziciji, dok crveno beli i dalje vode ozbiljnu borbu kako bi se plasirali u najbolje četiri ekipe. Utakmica se igra u dvorani “Aleksandar Nikolić” i počinje u 18h. Crvena zvezda je domaćin i tribine će biti obojene u crveno bele boje. Prvi ovosezonski duel dobio je Partizan, pa ćemo videti da li domaćin danas može da uzvrati udarac?!

Crvena zvezda: Posle poraza od Efesa, Šakota mora maksimalno da pripremi ekipu za ovaj meč koji donosi mnogo.

Sezona ulazi u najbitniju fazu. Crvena zvezda i dalje vodi borbu za osmo mesto u Evroligi, što bi im donelo borbu u doigravanju. Sezona u Evroligi je duga i svašta može da se desi. Međutim, ono što je primarno u razmišljanju svih ljudi iz kluba je ABA liga. Crveno beli ne stoje baš najbolje u regionalnom takmičenju, jer smo od njih navikli da uvek budu u samom vrhu. Prethodnih nekoliko godina Crvena zvezda je uvek bila prva posle regularnog dela, ali sada su stvari znatno drugačije. Šakota je zamenio Tomića na klupi i njegovim dolaskom napravljene su izmene i u igračkom kadru. Faje i Derik Braun su napustili tim, dok su se u roster priključili Vladimir Štimac i Kevin Panter. Dva kvlaitetna pojačanja koja su odmah donela boljitak u igri crveno belih. Kada smo kod napada, Lorenco Braun je neko oko koga se sve vrti i od njegovih nastupa u mnogome zavisi igra ovog tima. Ukoliko je on raspoložen, ceo tim igra dobro. Kuzmić i dalje nije pronašao svoj ritam, ali dobra stvar za Zvezdu jeste sve bolja forma Gista koji može imati bitnu ulogu do kraja sezone. Ovaj tim ima iskustva i može da igra na visokom nivou.

Partizan: Navijači Partizana nisu mogli ni da zamisle ovako dobro sezonu svog tima za sada.

Crno beli su dosadašnji deo sezone odigrali jako dobro i sa pravom su favoriti u oba takmičenja u kojima nastupaju. Što se tiče Evrokupa, rasplet situacije ćemo imati već ove nedelje kada Partizan gostuje Virtusu. Eventualnom pobedom crno beli bi obezbedili prvo mesto u grupi, što donosi prednost domaćeg parketa u 1/4 finalu Evrokupa. Evrokup ove sezone donosi mnogo, jer za razliku od prethodnih godina kada je samo pobednik dobijao pozivnicu za Evroligu, sada finalisti imaju tu privilegiju. Partizan je pokazao do sada da igra odličnu košarku, da je trener Trinkijeri implementirao svoj sistem na najbolji mogući način. Ono što sledi takođe kao bitan period u sezoni je rasplet situacije u ABA ligi. Derbi donosi veliko uzbuđenje kod igrača i svakako da je ovo utakmica u kojoj crno beli nemaju imperativ pobede kao crveno beli, jer im pozicija na tabeli to omogućava. Jaramaz igra odlično u ovom delu godine. Volden je popravio igru, iako deluje da može mnogo bolje. Tomas je u blagom padu forme, kao i Gordić, ali i povrede su učinile svoje. Bitne dve utakmice za Partizan u samo tri dana!

Naš predlog:

Derbi uvek donosi mnogo mogućnosti kada su predlozi u pitanju. Meridianbet kladionica kao favorita na ovom susretu izdvaja Crvenu zvezdu i za pobedu domaćina nude kvotu 1.43. Ukoliko smatrate da će pobediti gosti, Meridianbet za taj tip nudi kvotu 2.65. Mi smo se odlučili za nešto sasvim treće, Uvek je zahvalno ovakve utakmice igrati na poene. Naš predlog je: ukupan broj poena na meču manji od 154.5 i Meridianbet daje kvotu 1.75 za taj tip. Mnogo utakmica u kratkom periodu za oba tima, po našoj analizi rezultiraće nešto slabijim procentima šuta i tvrdim odbranama. Derbi je često išao na mali broj poena, očekujemo to i večeras.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.