Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Partizan, duel večitih rivala za prvi trofej u sezoni!

Crvena zvezda

Kup Radivoja Koraća se već nekoliko godina igra u Nišu i to se pokazalo kao pravi izbor. Niš je odličan domaćin i dvorana “Čair” uvek bude ispunjena do poslednjeg mesta. Gledaćemo u finalu reprizu od prošle godine. Crvena zvezda i Partizan igraju za prvi trofej u sezoni. I jedan i drugi tim je imao problema u polufinalu. Crvena zvezda je trojkama Berona izbacila Megu, dok je Partizan u jednom neizvesnom meču uspeo da savlada ekipu FMP iz Železnika. Finalni meč je na programu od 21h. Očekujemo ponovo jedan neizvestan i uzbudljiv duel i nadamo se da će se jedino o košarci pričati u toku utakmice.

Crvena zvezda: Beron i Panter vuku crveno bele kroz ovaj turnir u Nišu!

Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu, na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju finiš sezone. Bili Beron je najveća pretnja u šutu za tri poena i to smo videli u polufinalu protiv Mege, gde je imao odličnu prvu četvrtinu, pa ga nigde nije bilo do same završnice, ali sa dve trojke u zadnjem minutu utakmice je rešio pobednika. Panter i Štimac koji su došli u toku sezone odmah su doprineli igri crveno belih i to se vidi po rezultatima.

Partizan: Trinkijeri i njegovi igrači pokušavaju da odbrane titulu u KRK!

Ekipa crno belih se ove sezone bitno razlikuje u odnosu na prošlogodišnju. Andrea Trinkijeri je ovoga puta imao celo leto da probere pojačanja po svojoj meri i da sastavi od igrača koje želi. Od prethodne sezone u timu su ostali Markus Pejdž, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković i Nikola Janković. Veliki broj odlazaka, ali i dolazaka samim tim u Partizan. Deluje da je ovaj tim pažljivo selektiran, radi se o atletskoj veoma dobroj ekipi koja je u stanju da igra odlično u oba pravca. Trinkijeri je pokazao da ima dobre taktičke zamisli sa ovim timom i može se slobodno reći da crno beli imaju šampionske ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Kup je specifično takmičenje i to smo videli u polufinalnim duelima. Partizan je teško pobedio i Borac u 1/4. Gordića i Rediga nema na ovom završnom turniru, pa će igra Partizana u mnogome zavisiti od Voldena, Pejdža i Jaramaza. Uz dobre role pomenute trojke, crno beli mogu da očekuju dobar rezultat i odbranu trofeja u Kupu.

Naš predlog:

Derbi mečevi uvek donose veliki broj mogućnosti. Meridianbet kao blagog favorita vidi ekipu Crvene zvezde i za pobedu nominalnog domaćina na ovom meču nude kvotu 1.72. Ukoliko ipak mislite da crno beli mogu da slave, Meridianbet za pobedu gostiju nudi kvotu 2.02. Mi biramo predlog: ukupan broj poena na meču manji od 158.5 i Meridianbet daje kvotu 1.80 za tu granicu poena. Očekujemo jedno tvrdo i neefikasno finale. Ulog je veliki, a igrači su poprilično umorni od napornog ritma mečeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.