Tip dana: Čelsi – Mančester Junajted: Mogu li “crveni đavoli” do bodova na “Stamford Bridžu”?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda nego što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko dana, ali ipak nas i u ovom danu očekuje jedan izuzetno zanimljiv duel pošto će Čelsi na “Stamford Bridžu” ugostiti ekipu Mančester Junajteda. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Čelsi: Cilj je plasman u Ligu šampiona!

Generalno, fudbaleri Čelsija pružaju solidne partije ove sezone, a najbolji pokazatelj za to bi svakako moglo da bude i trenutno četvrto mesto na tabeli Premijer lige koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što i jeste bio primarni cilj “plavaca” kada je ova sezona u pitanju. Međutim, ono što nikako nije dobro kada su u pitanju izabranici Frenka Lamparda je činjenica da su se fudbaleri Totenhema približili na samo jedan bod zaostatka u odnosu na Čelsi, ali ipak “plavci” imaju i meč manje, pošto će u ponedeljak na svom terenu dočekati Mančester Junajted, što je svakako derbi ovog kola.
Izabranici Frenka Lamparda ne blistaju baš u poslednje vreme pa su tako na tri poslednja meča bez trijumfa, a u tom periodu su doživeli poraz na gostovanju kod Njukasla, uz dva vezana remija, pošto su prvo remizirali sa Arsenalom na svom terenu, dok su u prošlom kolu takođe odigrali nerešeno protiv Lestera, kada je bilo 2:2.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, treba istaći da Čelsi ne igra baš najbolje na svom terenu ove sezone, a do sada su odigrali 12 mečeva na domaćem terenu u kojima su ostvarili pet pobeda, tri remija, ali i čak četiri poraza, što je zaista previše.
Ono što svakako treba istaći uoči meča ove dve ekipe na “Stamford Bridžu” je podatak da je Čelsi poslednji put trijumfovao nad Mančester Junajtedom još pre nešto manje od dve i po godine.

Mančester Junajted: Ne ide pa ne ide!

Mora se priznati da smo svi dosta više očekivali od fudbalera Mančester Junajteda kada je ova sezona u pitanju, ali po svemu sudeći će ova ekipa i ove sezone ostati bez plasmana u Ligu šampiona, što je svakako bio primarni cilj. Naime, trenutno se izabranici Ole Gunara Solskjera nalaze na tek devetom mestu na tabeli, što je ispod svakog nivoa kada su ambicije ove ekipe u pitanju.
U poslednje vreme “crveni đavoli” igraju izuzetno loše pa su tako na pet poslednjih mečeva ostvarili samo jedan trijumf i to na svom terenu kada su deklasirali Norvič sa 4:0. Posle tog trijumfa su izabranici Ole Gunara Solskjera doživeli dva poraza, pošto su prvo poraženi na gostovanju kod Liverpula kada je bilo 2:0, ali i odmah nakon toga na svom terenu, mimo svih očekivanja od Barnlija, kada je bilo 0:2.
U prošlom kolu su fudbaleri Mančestera remizirali na svom terenu protiv Vulvsa, a u tom meču nije bilo golova. Zanimljivo je da je to treći vezani meč za ekipu sa “Old Traforda” na kom nisu postigli gol, i svakako da je baš efikasnost glavni problem Mančestera u ovom šampionatu, pošto su do sada postigli 36 golova, što je tek nešto više od jednog gola po susretu.
Što se tiče gostovanja, “crveni đavoli” su do sada odigrali dvanaest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili samo tri pobede, tri remija i čak šest poraza.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme mora se priznati da fudbaleri Čelsija igraju solidno ove sezone, a najbolji primer za to je i četvrto mesto na tabeli koje vodi u Ligu šampiona. U goste im dolazi Mančester Junajted kome baš ne ide u poslednje vreme. Ipak, sigurno je da se nijedna ekipa nije toliko obradovala izbacivanju Mančester Sitija iz Lige šampiona koliko upravo Mančester Junajted. Poznato je da su ove dve ekipe gradski rivali, ali i pored toga, postalo je jasno da će ove sezone peto mesto doneti plasman u Ligu šampiona, što i jeste primarni cilj “crvenih đavola” za ovu sezonu. Kada je ovaj susret u pitanju predlažemo vam da zaobiđete prognoziranje konačnog ishoda već da se fokusirate na golove kojih će i te kako biti na ovom meču. Predlažemo vam da odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.88. Takođe, mišljenja smo da bi i jedni i drugi mogli do gola na ovom susretu, pa vam zbog toga predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.