Tip dana košarka: Srbija vs Gruzija, prvi meč kvalifikacija za EP koji se igra u Beogradu!

Srbija

Srbija je u ove kvalifikacije ušla kao veliki favorit u svojoj grupu. Pored današnjeg protivnika u grupu sa Srbijom su još Finska i Švajcarska. U prvom meču kvalifikacija u četvrtak, izabranici Igora Kokoškova su odneli ubedljiv trijumf u gostima protiv Finske i tako pokazali da su ipak najkvalitetniji sastav u ovom trenutku. Sa druge strane, reprezentacija Gruzije je posle velike drame i produžetka uspela da savlada Švajcarsku na svom parketu i na ovom današnjem meču zaista nemaju šta da izgube. Utakmica je na programu od 17h.

Srbija: Kombinovan roster koji ima motiv da se pokaže pred novim selektorom.

Reprezentacija Srbije u ovim kvalifikacijama, kao i sve ostale ekipe, nastupa bez svojih najboljih igrača. Odnosno, onih koji nastupaju u NBA ligi i Evroligi. Veliki broj igrača iz Evrokupa, kao i iz domaće ABA lige. Ono što smo videli u ubedljivoj pobedi u Finskoj, jeste odbrana. Sasvim sigurno će odbrana i danas biti primarna stvar, jer ovih dvanaest igrača su se manje više prvi put našli zajedno pre nekoliko dana. Tu nema mnogo vremena za uigravanje napadačkih akcija, već trener maksimalno koristi individualne prednosti igrača, kako bi ih predočio u kvalietan napad. Kokoškov je napravio zanimljiv spisak, koji je mešavina iskusnih i mladih igrača. Raduljica, Simonović i Veličković predvode tu iskusnu grupu košarkaša koja će biti u prilici da pomogne mladim igračima i pokaže im koliko zapravo vredi nacionalni grb i igranje za isti. Jaramaz, Radanov, Avramović, Zagorac, Rebić, Kravić su igrači koji su budućnost ove zemlje i treba im pružati sve više šanse. Očekujemo i danas dobar nastup pred domaćim navijačima, ali i protivnik je svakako kvalitetniji nego što je to bio slučaj pre tri dana.

Gruzija: Nema Šengelije i Dženinga, ali i dalje je Gruzija nezgodan rival.

Kao što smo napomenuli u tekstu za Srbiju, ni stručni štab Gruzije ne može da računa na svoje najbolje igrače. Ono što ide u prilog ovoj ekipi, jeste da njihov najbolji centar nastupa za Tenerife, kao i da im je prvi plejmejker takođe dostupan za ove kvalifikacije. Naravno, kada pričamo o centru, to je Šermadini. Igrač koji bez problema može da popuni roster bilo kojoj evroligaškoj ekipi. Bez izuzetka igra dobro za svoj nacionalni tim, a treba napomenuti i da ima odličnu sezonu u ekipi Tenerifa. Mek Faden je pomenuti plej, odličan razigravač, ali po potrebi i skorer. To smo najbolje videli na duelu protiv Švajcarske, gde je u nekim krucijalnim momentima uzimao teške šuteve i pogađao ih. Gruzija je takođe ekipa sastavljena od iskusnih igrača koji dugo igraju zajedno. Defanzivno su mnogo bolji od Finske, ali moraće da odigraju iznad svojih mogućnosti kako bi mogli da pariraju reprezentaciji Srbije.

Naš predlog:

Novi ciklus kvalifikacija je pred nama. Takozvani “prozori” ponovo će desetkovati nacionalne timove iz dobro poznatih razloga. Bilo kako bilo naša reprezentacija sastavom izgleda sasvim pristojno. Potrebno je pozdraviti te momke i dati podršku novom selektoru. Puna dvorana i podrška publike bili bi sjajna uvertira za sve što naš nacionalni tim očekuje ove godine! Sve je moguće! Kvota 5 da će košarkaška reprezentacija Srbije postići više od 50.5 poena na meču. Maksimalan ulog 200 RSD. Mi biramo sledeći predlog: domaćin pobednik meča sa hendikepom (-17.5) i Circuscasino daje kvotu 1.85 za taj hendikep. Očekujemo sigurnu i ubedljivu igru domaćina i ubedljivu pobedu. Mnogo kvalitetniji sastav i ekipa sa boljim pojedincima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.