Tip dana košarka: Toronto vs Milwaukee, derbi istoka i NBA lige igra se u Kanadi!

Toronto

Večeras se sastaju dva tima koja igraju najbolju košarku na istoku, kada je NBA liga u pitanju. Toronto kao aktuelni šampion, ostao je bez svoje prve zvezde, Kavaja Lenarda koji je prešao u Kliperse. Kada se to desilo, mnogo su otpisali “reptorse” i predviđali su im borbu za plejof ove godine. Međutim, trener Nik Nurs je još jednom pokazao da se radi o odličnom treneru i u ovom delu sezone, Toronto je možda i najbolji tim u ligi. Za protivnike imaju ekipu koju su porazili u finalu istoka prošle sezone i tim koji pretenduje na najviši plasman i ove godine. Milvoki predvođen Janisom želi “osvetu”, pa će ovaj meč biti dodatno uzbudljiv. Na programu je od 01:30h.

Toronto: Sjajna sezona Siakama, kao i veterana Laurija i Gasola.

Ekipa Toronta ove sezone ima veliki hendikep u odnosu na prošlu. To je odlazak njihovog najboljeg igrača Kavaja Lenarda u Kliperse. Lenard je uz Laurija bio glavna pokretačaka snaga ovog tima, kako u napadu, tako i u odbrani. Franšiza je morala da nastavi i bez njega i pored svega, viđeni su učesnici plejofa na istoku i ove sezone. Mark Gasol, Serž Ibaka i pomenuti Lauri, uz VanFlita i ostale saigrače predstavljaju ponovo respektabilan sastav koji se neće tako lako predavati. Igraju promenljivo od početka sezone, ali pokazaju kvalitet koji ih je krasio i prošle godine. Timska košarka sa velikim brojem dodavanja i traženja otvorenog pogleda na koš. Domaći teren u Kanadi je i ove sezone teško osvojiva tvrđava. Pokazali su igrači Toronta da kada se igra timska košarka, ne može da prođe nezapaženo. Siakam igra najbolju sezonu u karijeri i jedan je od najboljih igrača u ligi. Lauri, Gasol Van Flit obavljaju svoje poslove gotovo perfektno i uz odličan doprinos momaka sa klupe, Toronto hita kao novim uspesima.

Milwaukee: Janis je ponovo u MVP režimu i njegov tim ima samo jedan cilj – šampionski prsten!

Sve se zna več o ovom timu i kao jedni od glvanih kandidata za osvajanje prstena, nisu bitnije menjali tim. Janis posle osvajanja priznanja za MVP sezone sada ima novi cilj, a to je titula. Neće im biti lako, ali svakako su jedni od favorita. Pored Janisa, ostao je Midlton koji je imao sjajnu sezonu iza sebe i ukoliko ponovi sličnu godinu, Janisu će biti maksimalno olakšan posao. Roster su popunili i sjajni šuteri. Na poziciji startnog beka ove godine će biti Vesli Metjuz, koji može u mnogim stvarima da pomogne Baksima. Pored njega, jedan od najboljih šutera za tri poena ikada, Kajl Korver ulaziće sa klupe i sa rezervistima će pokušati da napravi iskorak. Džordž Hil i Bruk Lopez su tu da svojim iskustvom doprinesu ovom timu koji ima najviše ambicije. Imaju “baksi” najbolji skor u celoj ligi, igraju zaista sjajnu košarku i deluje da su ove sezone dovoljno sazreli kao ekipa da mogu da napadnu šampionski prsten. Igraju zaista sjajno i melju sve pred sobom.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo da izaberemo nekoliko predloga. Meridianbet ako blagog favorita vidi ekipu Milvokija i za pobedu gostiju nude kvotu 1.84. Ako ipak mislite da će domaćin slaviti, Meridianbet nudi kvotu 1.97. Mi biramo ipak sledeći predlog: ukupan broj poena na meču manji od 233.5 i Meridianbet daje kvotu 1.72 za tu granicu poena. Jednostavno, vidimo ovo kao previsoku granicu za ovakav derbi meč. Činjenica da je Milvoki u zadnje vreme igra utakmice na veliki broj poena, ali isto tako nisu imali prilike da igraju protiv rivala koji je tako dobar u odbrani kao današnji protivnik. Po nama je ovo izgledan predlog, a sasvim smo sigurni da nas čeka spektakularan meč u najavi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.