Tip dana: Lion – Juventus: “Stara dama” je favorit, ali pitaju se tu nešto i fudbaleri Liona!

U sredu se nastavljaju mečevi osmine finala Lige šampiona, a ovoga puta smo za vas pripremili duel između Liona i Juventusa. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Lion: Loše partije u prvenstvu, odlične u Ligi šampiona!

Sigurno je da su fudbaleri Liona jedno od najvećih razočarenja u okviru francuske Lige 1. Naime, ekipa sa Žerlana se u ovom trenutku nalazi tek na sedmom mestu na tabeli i ozbiljno su doveli u pitanje plasman u Ligu šampiona naredne sezone, što je bez sumnje njihov primarni cilj.
Od samog starta se videlo da Lion ima velikih problema, ali je negde sredinom šampionata ova ekipa zaigrala dosta bolje, da bi u poslednjih nekoliko kola ponovo sebe doveli u poprilično neprijatnu situaciju.
Naime, na pet poslednjih susreta fudbleri Liona su doživeli dva poraza, dva remija i samo jednu pobedu i to u prošlom kolu kada su slavili na gostovanju kod Meca. Taj meč je završen rezultatom 0:2, a zanimljivo je da je to bila prva pobeda za Lion još od 26. januara kada su na svom terenu bez većih problema deklasirali ekipu Tuluza.
Kada je Liga šampiona u pitanju, Lion se nalazio u poprilično ujednačenoj grupi u kojoj su pored njih bile još i ekipe Lajpciga, Zenita i Benfike, a na kraju je ekipa sa Žerlana takmičenje u grupnoj fazi završila na drugom mestu na tabeli pošto su u poslednjem kolu pred svojim navijačima uspeli da remiziraju protiv Lajpciga, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Lion dosta problema ove sezone ima na svom terenu, pošto su na dvanaest odigranih mečeva u La Ligi ostvarili samo četiri pobede, uz četiri remija i čak četiri poraza. Kada su u pitanju gostovanja, Lion je do sada odigrao četrnaest mečeva u Ligi 1 na kojima su ostvarili šest trijumfa, tri remija i pet poraza.

Juventus: Cilj je osvajanje Lige šampiona!

Istina je da fudbaleri Juventusa ove sezone igraju nešto slabije nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko sezona, ali ako se osvrnemo na rezultate, onda je sigurno da svi navijači ove ekipe imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, “stara dama” se u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli italijanske Serije A uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Lacio, ali i šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Inter, koji u ovom trenutku ima i meč manje. Što se tiče italijanskog Kupa, izabranici Maurisija Sarija su se plasirali u polufinale, gde su u prvom meču uz dosta sreće remizirali na gostovanju kod Milana, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Za kraj, Juve pruža dosta dobre partije i u Ligi šampiona ove sezone, a grupnu fazu su završili na prvom mestu i to uz čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid.
U prošlom kolu Serije A Juve nije odigrao baš najbolje na gostovanju kod SPAL-a koji se grčevito bori za opstanak, ali su ipak došli do veoma važnih bodova, kojim su zadržali prvo mesto, uz činjenicu da im Lacio opasno diše za vratom.
Kao domaćin, Juventus je za sada odigrao 12 mečeva u kojima su ostvarili čak 11 pobeda i samo jedan remi, dok kao gosti na trinaest odigranih mečeva imaju osam pobeda, dva remija i tri poraza. Kada je Liga šampiona u pitanju, izabranici Maurisija Sarija su grupnu fazu završili sa pet pobeda i samo jednim remijem i to na gostovanju kod Atletiko Madrida, što je svakako dobar rezultat.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme mora se priznati da je ipak Juventus veliki favorit u ovom susretu. Naime, “stara dama” je rešena da ove sezone dogura daleko u Ligi šampiona, a žreb im je bio naklonjen pošto su za rivala u osmini finala dobili Lion kome ne cvetaju ruže ove sezone. Zbog svega toga vam predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.95. Mišljenja smo da će Kristijano Ronaldo i drugari postići makar dva gola na ovom susretu, pa vam zbog toga predlažemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.93. Za kraj, za očekivati je da ovo bude jedan i te kako efikasan duel zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.