Tip dana: Ajaks – Hetafe: Mogu li “kopljanici” da nadoknade dva gola zaostatka?

U četvrtak su na programu revanš mečevi šesnaestine finala Liga Evrope, a za vas smo ovog puta pripremili verovatno i najinteresantniji revanš u kom će Ajaks na svom terenu dočekati ekipu Hetafea koja ima veliku prednost iz prvog susreta, pošto su pred svojim navijačima slavili sa 2:0. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Ajaks: Mogu li “kopljanici” da izbace Hetafe?

Nakon jedne fantastične sezone, u kojoj je Ajaks stigao do polufinala Lige šampiona i osvojio titulu šampiona Holandije, svi su očekivali da će ova ekipa bez većih problema doći do plasmana među šesnaest najboljih evropskih ekipa, ali nažalost svih navijača “kopljanika” to ipak nije bio slučaj.
Naime, imali su izabranici Ten Haga meč loptu na domaćem terenu u poslednjem meču protiv Valensije, ali su nažalost tu poraženi sa minimalnim rezultatom, pa su morali da se zadovolje drugom po kvalitetu evropskom takmičenju. Da stvari budu još gore, Ajaks nije imao nimalo sreće u žrebu pošto su za protivnika dobili ni manje ni više nego Hetafe, koji je zaista najprijatnije iznenađenje španske La Lige, pošto se trenutno nalaze na petom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, iako su sve do prošlog kola bili na trećoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona.
Što se domaćeg šampionata tiče, Ajaks se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani AZ Alkmar, ali su u prošlom kolu neprijatno iznenadili sve svoje navijače pošto su na gostovanju kod Heraklesa doživeli poraz, a taj meč je završen rezultatom 1:0. Bio je to već četvrti poraz Ajaksa ove sezone, a zanimljivo i treći poraz na strani, gde i inače izabranici Ten Haga imaju dosta problema ove sezone, pošto su pored tri poraza doživeli i dva remija, a zanimljivo je da su sva tri poraza došla u poslednja tri gostovanja ove ekipe, pa otuda i ne treba da čudi poraz kod Hetafea u prvom meču šesnaestine finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja. 

Hetafe: Sjajne partije u La Ligi i Ligi Evrope!

Nema nikakve sumnje da su fudbaleri Hetafea najprijatnije iznenađenje španske La Lige. Naime, ekipa iz predgrađa Madrida se trenutno nalazi na petom mestu na tabeli španskog prvenstva i ravnopravno se bore za četvrto mesto koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona što bi bio istorijski uspeh za Madriđane.
Ne treba zaboraviti ni prošlu sezonu kada je Hetafe većim delom šampionata držao tu četvrtu poziciju ali su na kraju ipak poklekli, a to je iskoristila Valensija koja se na kraju domogla plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Ruku na srce, ekipa iz predgrađa Madrida u poslednje vreme pruža nešto slabije partije, pa su tako na dva poslednja meča doživeli dva poraza, ali ne treba zaboraviti da su prvo gostovali kod Barselone kada je bilo 2:1, da bi onda u prošlo kolu na svom terenu dočekali Sevilju, koja im je direktan rival u borbi za plasman u Ligu šampiona. Taj meč je Hetafe izgubio, i to baš ubedljivo, pošto su Andalužani bez većih problema slavili sa 0:3, i na taj način pretekli Hetafe na tabeli.
Mora se priznati da je ekipa iz predgrađa Madrida imala izuzetno tešku grupu u Ligi Evrope ove sezone, ali su u konkurenciji Krasnodara, Bazela i Krasnodara uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu, što ruku na srce i jeste bio jedan od primarnih ciljeva.
U prvom meču šesnaestine finala, Hetafe je na svom terenu odigrao jedan sjajan meč i slavio protiv favorizovanog Ajaksa sa 2:0, pa je sigurno da će učiniti sve da odbrane tu prednost u Amsterdamu, ali se mora priznati da to neće biti nimalo lak zadatak.

Naš predlog

Iako Hetafe igra fantastično ove sezone, prednost u ovom susretu ipak dajemo domaćoj ekipi koja prosto mora da ide na trijumf. Zbog toga vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85. Pošto će “kopljanici” od prvog minuta morati da jurnu ka golu gosta iz predgrađa Madrida kako bi što pre nadoknadili veliku prednost iz prvog meča, savetujemo vam da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.87. Za kraj, treba ovde očekivati i golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.