Tip dana: Panathinaikos vs CSKA, prepuna “OAKA” dočekuje aktuelne šampione!

CSKA

Evroliga ulazi u završnu fazu, kada je ligaški deo u pitanju. Timovi se bore za što bolje pozicije na tabeli i to će biti jako važan segment i na ovom meču. PAO dočekuje ekipu CSKA u svojoj “OAKA” areni i ovo je za njih vrlo važan meč u borbi za top8 fazu. Smatramo da će se igrati na veliki broj poena, jer gosti iz Moskve imaju u svom sastavu Majka Džejmsa, koji jednostavno ne ume da igra u sporijem ritmu. Domaći tim se nalazi na šestoj pozociji na tabeli, ali veliki broj timova ima sličan skor kao i oni i verovatno se do samog kraja neće znati ko će biti u najboljih osam. CSKA sa druge strane vodi bitku sa Makabijem oko četvrte pozicije i prednosti domaćeg parketa u doigravanju. Ovaj meč je na programu od 20h.

Panathinaikos: Posle poraza od Olimpijakosa, ovaj susret je od krucijalnog značaja.

PAO ove sezone igra jako promenljivo. Doveli su dosta novih igrača i imali su ideju da prilagode svoju igru novim standardima Evrolige i košarke uopšte. Pedulakis je počeo sezonu na klupi, ali posle serije loših rezultata i pre svega loše igre, smenjen je. Zamenio ga je još jedan povratnik, a to je Rik Pitino. Fredet je odlično započeo sezonu kao veliko pojačanje za spoljnu liniju, ali kako vreme prolazi, procenti šuta su mu slabiji i protivnici odlično čitaju njegove kretnje. Dešuan Tomas igra standardno dobro i ove godine. Jedan je od najboljih visokih igrača na starom kontinentu kada je napad u pitanju. Janis Papapetru je jedan lidera ovog sastava, domaći igrač koji igra podjednako dobro u oba pravca. Tajris Rajs je prešao iz Bamberga u atinski klub i kao “back up” opcija na kecu, sasvim solidno obavlja svoje zadatke. Alfa i omega ovog rostera je Nik Kalates. Iskusni grčki reprezentativac igra na visokom nivou. Retko kada ćete videti njegov loš nastup. Ako mu ne funkcioniše šut, on to nadomesti sa 10+ asistencija. PAO je u veoma bitnom periodu za ovaj deo sezone. Igraju toplo-hladno, a dolaze im odlučujući mečevi. Lideri ovog tima moraju da naprave jedan iskorak u odnosu na sve do sada i tako urade nešto dobro za grčkog velikana.

CSKA: Borba za četvrto mesto i podizanje forme pred plejof.

CSKA na ovo gostovanje dolazi posle pobede nad Zenitom u svojoj dvorani. Dimitris Itudis ove sezone ima nešto slabiji roster. Kada kažemo slabiji, pre svega mislimo na izostanak DeKoloa i Higinsa, jer Hiliard i Strelnieks nisu uspeli da nadomeste u potpunosti njihov odlazak. Jedna bitna stavka vezana za ovu sezonu CSKA, jeste i povreda Klajburna. On je završio sezonu, a prošle godine se pokazao kao pravi lider i neko ko je najbolji igrač u Evroligi kada je celokupan utisak u pitanju. Mislimo na učinke, kako u odbrani, tako i u napadu. Kajl Hajns kao kapiten ovog sastava i ove sezone pruža vanserijske partije i pravo je uživanje gledati ga. Nekoliko pojačanja koje je doveo Itudis i dalje su pod velom misterije. Ron Bejker, pojačanje iz NBA lige, dobija baš malo minuta, iako deluje da može mnogo više da pruži na parketu. Isto tako i Kufos, koji je imao problema sa povredom, ali i sada kada je zdrav, često je treća opcija u reketu. Johanes Vojtman se pokazao kao pun pogodak. Igra veoma stabilno, kontroliše skok, a njegovim šutevima za tri poena CSKA može da promeni tok utakmice. Jako bitan meč i gostovanje za njih, jer se bore za četvrto mesto i prednost domaćeg parketa u doigravanju.

Naš predlog:

Ovakvi derbi mečevi nam donose uvek veliki izazov pri odabiru našeg predloga. Meridianbet kao blagog favorita na ovom meču vidi ekipu Panathinaikosa i za pobedu domaćina nude kvotu 1.74. Ukoliko smatrate da “armejci” mogu do brejka u Atini, Meridianbet za pobedu gostiju nudi kvotu 2.11. Mi smo se odlučili za jedan predlog koji nam deluje kao najizgledniji. A to je: domaćin postiže ukupno poena manje od 87.5 i Meridianbet daje kvotu 1.76 za taj tip. Dupla je nedelja Evrolige, PAO je igrao težak meč protiv Olimpijakosa na kojem su poraženi. Grčki derbi uvek ostavlja posledice za ekipu koja je izgubila. ovo je zaista visoka granica i mišljenja smo da PAO ne može da je prebaci protiv CSKA večeras.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.