Tip dana: Alaves – Valensija: Mogu li “slepi miševi” do nova tri boda na teškom gostovanju?

Ovog vikenda su na programu mečevi 27. kola španske La Lige a premijerni duel se igra u Baskiji gde će fudbaleri Alavesa dočekati Valensiju. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Alaves: Glavni cilj je opstanak!

Fudbaleri Alavesa su prošle sezone igrali baš dobro, ali su na kraju ipak ostali bez plasmana u Ligu Evrope, što u neku ruku i nije bilo realno, obzirom da je primarni cilj ove ekipe godinama unazad opstanak u društvu najboljih. Kada je ovaj šampionat u pitanju, čini se da Alaves neće imati previše problema oko opstanka u La Ligi, pošto se u ovom trenutku nalaze na 13. mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na ekipu koja se nalazi na poziciji koja na kraju sezone znači i selidbu u Segundu.
U prošlom kolu je ekipa iz Baskije remizirala na gostovanju kod Leganesa, dok su pre toga odigrali jedan dosta dobar meč pred svojim navijačima pošto su uspeli da pobede Atletik Bilbao sa 2:1. Generalno, poznato je da Alaves važi za ekipu koja igra dosta dobro na svom terenu gde su do sada upisali šest pobeda, četiri remija i tri poraza, ali zato godinama unazad ova ekipa ima velikih problema na gostovanjima, gde su ove sezone ostvarili samo dve pobede, tri remija i čak osam poraza, zbog čega se i nalaze u donjem delu tabele.
Ono što svakako treba napomenuti je da je Alaves u poslednja dva međusobna duela protiv Valensije oba puta poražen, a ono što prati mečeve između ove dve ekipe su golovi, pošto je na svakoj od prethodnih deset utakmica došla igra 3+.

Valensija: Mogu li “slepi miševi” do Lige šampiona?

Što se Valensije tiče, nekako smo od ove ekipe navikli da dosta bolje partije pruža u drugom delu šampionata. Najbolji primer za to desio se prošle godine kada su “slepi miševi” bili katastrofalni u jesenjem delu šampionata, ali su onda u drugom delu prvenstva zaigrali dosta bolje i uspeli na kraju da dođu do četvrtog mesta i plasmana u Ligu šampiona, ali i da na zatvaranju sezone dođu do trofeja španskog Kupa Kralja, pošto su u finalu savladali favorizovanu Barselonu.
I ove godine je situacija slična, uz podatak da se Valensija nalazi pred eliminacijom iz Lige šampiona, pošto su u prvom meču nokaut faze doživeli katastrofalan poraz na gostovanju kod Atalante, kada je bilo 4:1, pa će im biti potrebno pravo čudo na “Mestalji”. Što se La Lige tiče, u ovom trenutku se “slepi miševi” nalaze na sedmom mestu na tabeli i trenutno imaju četiri boda manje od četvrtoplasiranog Hetafea. U prošlom kolu je Valensiaj konačno odigrala jedan dosta dobar meč na svom terenu i to pošto su bili bolji od Betisa sa 2:1.
Kada su gostovanja u pitanju, “slepi miševi” važe za ekipu koja podjednako dobro igra i na domaćem terenu i van njega, a do sada su na gostovanjima odigrali jedanaest mečeva, na kojima su ostvarili samo tri pobede, uz dva remija i čak sedam poraza.

Naš predlog

Alaves važi za ekipu koja na svom terenu pruža dosta dobre partije. To svakako potvrđuju i samo tri poraza na domaćem terenu, i to uglavnom protiv rivala gde se ni ne očekuje neki bolji rezultat Alavesa. U goste im dolazi Valensija koja prosto mora da ide na pobedu u ovom susretu kako bi ostali u igri za plasmanom u Ligu šampiona, što je svakako primarni cilj. Inače, “slepi miševi” su poznati kao ekipa koja kako sezona odmiče tako pruža sve bolje partije i na kraju po pravilu dolazi do zacrtanog cilja, a to je u ovom slučaju plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje. Zbog svega toga vam predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.80. Takođe, mišljenja smo da će “slepi miševi” postići makar dva gola na ovom susretu, pa vam zbog toga predlažemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.92. Za kraj, pominjali smo već u analizi da je na deset poslednjih mečeva između ove dve ekipe palo tri i više golova, zbog čega vam i sada predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.29.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.