Tip dana košarka: Los Angeles Clippers vs Los Angeles Lakers, ko je “glavna faca” u “gradu anđela”?!

Los Angeles

Večeras od 20:30h se sastaju dva tima koji pretenduju za sam vrh zapadne konferncije, ali i za osvajanje prstena. Klipersi su domaćini na ovom susretu, iako oba tima igraju u istoj dvorani. Lejkersi su pokazali da ove sezone imaju šampionske ambicije dovođenjem Entonija Dejvisa. Isto tako Klipersi su svoj roster pojačali sa dva superstara u vidu Džordža i Lenarda. Nije isključeno da ćemo susret ovih rivala gledati i u samoj završnici plejofa. Svakako, sve prognoze idu ka tome da će jedan tim iz Los Anđelesa igrati u finalu NBA lige, kao predstavnik zapada. Ovaj meč je u pravom terminu za sve ljubitelje NBA lige i nadamo se da će nam košarkaši ova dva tima pružiti utakmicu za uživanje. Duel Lebrona i Lenarda se apostrofira kao najvažniji na meču!

Los Angeles Clippers: Izabranici Doka Riversa nisu često ove sezone igrali u kompletnom sastavu, a kada jesu, to je baš dobro izgledalo.

Jedna od ekipa koja ima šampionske ambicije. Doveli su dva zaista velika pojačanja i trener Dok Rivers zna šta treba uraditi da bi se došlo do titule. Kavaj Lenard kao šampion i MVP finala od prošle godine je pojačao ovaj tim i učinio ga samim tim kandidatom za prsten. Drugo pojačanje nije manje zvučno, jer se radi o Polu Džordžu. Igrač koji je napadačka mašina i koji može ove sezone da eksplodira u paru sa Lenardom. Ono što je jako bitno za ovaj tim jeste taj da imaju ogroman defanzivni potencijal. Patrik Beverli na poziciji jedan je “noćna mora“ svim protivničkim plejmejkerima. Ne treba zaboraviti i dva igrača koji mogu da naprave ogroman posao za Kliperse, a to su Lu Vilijams i Herel. Ove sezone nismo gledali često sve na okupu i u takmičarskom pogonu. Povrede i odmaranja igrača su učinila da to tako bude. Lenard i Džordž u tandemu će biti jako veliki problem za protivničke odbrane. Pomenuti dvojac sa klupe, može biti taj X faktor kada je osvajanje prstena u pitanju.

Los Angeles Lakers: Lebron Džejms igra u MVP režimu za sada u ovoj sezoni!

Da li je došlo vreme da se Lejkersi konačno vrate na staze stare slave? Dolaskom Lebrona Džejmsa prošle godine, mnogi navijači su mislili da je to to i da je jedino on nedostajao ovoj franšizi. Međutim, to nije bilo dovoljno i čelnici ovog kluba su morali da rade na dovođenju bar još jednog NBA superstara. Dogovor je pao sa Entonijem Dejvisom i bivši igrač Pelikana sada će nositi zlatni dres Los Anđeles Lejkersa. Pored njega roster su pojačali i Ejveri Bredli, kao i Dvajt Hauard koji će sa Megijom da čini pravi stub u reketu i retko ko će moći da prođe kroz njihovu zonu pod košem. Od Kajla Kuzme se očekevilo da napravi iskorak u ovoj sezoni i on je to uradio. Ono što može biti veliki problem za ovaj tim je dubina rostera. Lejkersi nemaju te igrače sa klupe koji mogu da održavaju ritam koji su starteri nametnuli. I sam Lebron je to isticao kao veliki problem. Nema sumnje da će Džejms i Dejvis u doigravanju imati 35+ minuta po utakmici, ali to samo može da im naškodi. Zanimljiv kraj sezone nas očekuje!

Naš predlog:

Jako zanimljiva ponuda kada je Meridianbet kladionica u pitanju. Kao blagog favorita na ovom susretu Meridianbet vidi ekipu Klipersa i za pobedu domaćina nude kvotu 1.73. Ukoliko smatrate da Lebron i ekipa mogu do brejka, za pobedu gostiju Meridianbet nudi kvotu 2.12. Mi smo izabrali treći predlog: ukupan broj poena na meču manji od 227.5 i Meridianbet daje kvotu 1.75 za tu granicu poena. Očekujemo nešto neizvesniji meč i na manji broj poena. Ekipe su u jakom ritmu i treneri su svesni da ne treba sada igrati u “petoj brzini”. Svakako nas očekuje meč za uživanje i to u idealnom evropskom terminu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.