Derbi dana: Mančester Siti – Arsenal: Mogu li “tobdžije” do izuzetno važnih bodova na teškom gostovanju?

U sredu je pored nokaut faze Lige šampiona na programu i jedan meč engleske Premijer lige u kom će Mančester Siti na svom terenu dočekati ekipu Arsenala. Duel između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Mančester Siti: Prioritet je osvajanje Lige šampiona!

Fudbaleri Mančester Sitija ne igraju toliko loše ove sezone, koliko njihov najveći rival Liverpul igra dobro. Naime, Siti je ove sezone ostvario čak osamnaest pobeda, uz tri remija i sedam poraza, ali je to bilo dovoljno samo za drugo mesto na tabeli Premijer lige, gde će po svemu sudeći ova ekipa do kraja i ostati. Ruku na srce, trećeplasirani Lester ima u ovom trenutku četiri boda manjka, ali “građani” imaju meč manje, pa je zaista teško očekivati da “lisice” ozbiljnije ugroze tu drugu poziciju.
Što se tiče Lige šampiona, izabranici Pepa Gvardiole igraju fenomenalno ove sezone i na pravom su putu da dođu do plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja pošto su u prvom susretu slavili na “Santjago Bernabeu” protiv Real Madrida, i to posle preokreta, a taj meč je završen rezultatom 1:2. Svakako da će Siti imati velike ambicije u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju ove sezone pošto ih je UEFA na dve godine izbacila iz Lige šampiona, pa je ovo možda i poslednja prilika za ovu generaciju da dođe do toliko željenog ušatog trofeja.
Svakako da će Premijer liga biti u drugom planu, pa ne treba da iznenadi ukoliko Pep Gvardiola za ovaj meč izvede nešto izmenjen sastav, što bi i te kako mogao da iskoristi Arsenal kome su bodovi preko potrebni. U poslednjem međusobnom okršaju između ove dve ekipe koji je odigran u Mančesteru, domaća ekipa je slavila sa 3:1.

Arsenal: Cilj je ulazak u Ligu šampiona!

Treba biti realan pa priznati da ovo više nije onaj Arsenal od pre desetak godina koji je bez većih problema svake godine dolazio do plasmana u Ligu šampiona, a neretko se i do poslednjeg kola borio za titulu šampiona. Ukupni utisak je da se sve nekako promenilo od kako je klupu ovog tima napustio legendarni Arsen Venger, i od tada “tobdžije” ne postižu zapaženije rezultate.
Možda i najbolji pokazatelj za loše partije Arsenala ove sezone je eliminacija iz Liga Evrope, i to od Olimpijakosa, iako je ekipa iz Londona bila veliki favorit u tom dvomeču.
Što se tiče Premijer lige, ruku na srce, Arsenal je konačno počeo da pruža partije kakve se i očekuju od ove ekipe. Naime, izabranici trenera Artete su vezali tri veoma važna trijumfa, što je inače prvi put slučaj ove sezone. Prvo je ova ekipa slavila na svom terenu protiv Njukasla u verovatno i najboljem susretu “tobdžija” ove godine. Taj duel je završen rezultatom 4:0, a i posle toga je Arsenal ostvario još dve pobede na svom terenu, pošto su prvo savladali Everton sa 3:2, da bi u prošlom kolu upisali i minimalnu pobedu protiv Aston Vile kada je bilo 1:0.
U ovom trenutku Arsenal ima pet bodova manjka od petoplasiranog Mančester Junajteda, ali i meč manje, pa je sigurno da ova ekipa ima još uvek šanse za plasmanom u Ligu šampiona, što je svakako primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.

Naš predlog

Svakako da je Mančester Siti u ovom trenutku daleko kvalitetnija ekipa. Ipak “građane” uskoro očekuje revanš meč osmine finala Lige šampiona, kada će na svom terenu dočekati Real Madrid i svakako da je to za njih meč sezone, pošto od titule u Premijer ligi svakako ovoga puta neće biti ništa, pošto Liverpul ima nedostižnu prednost. Sa druge strane, Arsenal je u sjajnoj formi pošto su vezali tri pobede, i sigurno je da će i na ovom susretu pokušati da iskoriste nezainteresovanost Sitija. Najviše zbog toga vam i preporučujemo da probate sa duplom šansom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.25. Iz istog razloga vam savetujemo i da probate sa igrom da gost daje više od dva gola koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 3.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.