Tip dana: Liverpul – Atletiko Madrid: Spektakl na Enfildu!

U sredu su zakazani revanš mečevi osmine finala Lige šampiona a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Liverpulu gde će istoimena ekipa dočekati Atletiko Madrid. U prvom meču su izabranici Čola Simeonea slavili sa 1:0 na svom terenu, pa nema nikakve sumnje da “redse” očekuje dosta težak posao. Duel između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Liverpul: Sezona iz snova!

Fudbaleri Liverpula igraju fantastično i ove sezone i to pošto su prošle godine došli do trofeja u Ligi šampiona, dok su u završnici Premijer lige ipak poklekli i prepustili prvo mesto Mančester Sitiju. Ovoga puta je situacija nešto drugačije pa su izabranici Jirgena Klopa odavno izborili dugo očekivanu titulu u Premijer ligi, ali im preti eliminacija iz Lige šampiona, pošto su u prvom duelu osmine finala poraženi na gostovanju kod Atletiko Madrida kada je na stadionu “Vanda Metropolitano” četa Čola Simeonea slavila sa 1:0.
Sigurno je da “redsi” u poslednje vreme ne igraju baš najbolje, a to svakako potvrđuje i prvi poraz u šampionatu i to na gostovanju kod Votforda kada je bilo čak 3:0. Ipak, u prošlom kolu je Liverpul na svom terenu bez većih problema savladao Bornmaut, iako su gosti prvi došli do vođstva na tom susretu, ali su “redsi” već do kraja poluvremena uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist. Ne treba naravno zaboraviti ni to da su izabranici Jirgena Klopa poraženi u FA Kupu od Čelsija kada je bilo 2:0, što je još jedan od pokazatelja da ekipa sa Enfilda ne igra najbolje u poslednje vreme.
Ipak, sigurno je da su Mo Salah i drugari u potpunosti posvećeni ovom revanšu, u kom su i pored svega veliki favoriti.
Uostalom, Liverpul je ove sezone u Premijer ligi perfektan na domaćem terenu i imaju sve pobede do sada, dok su u Ligi šampiona remizirali protiv Napolija.

Atletiko Madrid: Atletiko mora da radi na ovom meču ono što najbolje ume!

Fudbaleri Atletika igraju solidno ove sezone, i nema nikakve sumnje da će se do kraja španske La Lige boriti za plasman u Ligu šampiona. U ovom trenutku se “jorgandžije” nalaze na šestom mestu na tabeli i imaju bod manjka od četvrtoplasirane ekipe, a poznato je da to četvrto mesto na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona, što je svakako primarni cilj za “jorgandžije”.
Kada se sve sabere i oduzme, deluje da izabranici Čola Simeonea nisu na svom prepoznatljivom nivou ove sezone, pošto se dosta muče na gostovanjma, mada i na svom terenu imaju dosta problema, a najbolji pokazatelj za to je i remi u prošlom kolu sa Seviljom, kada je u jednom fantastičnom susretu bilo 2:2.
Ipak, što se tiče Lige šampiona, svakako da svi navijači ove ekipe mogu da budu zadovoljni sa onim što su njihovi fudbaleri do sada uradili u elitnom takmičenju. Naime, Atletiko je bez većih problema prošao grupnu fazu, i to pošto su završili na drugom mestu na tabeli odmah iza Juventusa, a u prvom meču nokaut faze su na svom terenu dobili favorizovani Liverpul sa 1:0, i to pošto su pružili svakako najbolju partiju ove sezone u svim takmičenjima. Ipak, i pored toga izabranike Čola Simeonea očekuje nimalo lak zadatak, pošto gostuju kod ekipe koja igra fantastično na svom terenu gde ove sezone nemaju poraz, ali ako neko ume da odigra na bod, ili da sačuva svoj gol, to je svakako Simeone, koji važi za jednog od najboljih trenera današnjice.

Naš predlog

Liverpul mora da ide na pobedu, ali to svakako neće biti nimalo lak zadatak pošto mu gostuje jedna od najboljih defanzivnih ekipa na svetu, ako ne i najbolja. Ipak, smatramo da je kvalitet na strani domaćina, koji je i dalje jedan od glavnih favorita za naslov prvaka u Ligi šampiona, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60. Sigurno da će “redsi” od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu “jorgandžija” zbog čega vam još savetujemo i da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.46.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.