Tip dana: Belšina – Minsk: Poslednji meč prvog kola beloruskog šampionata!

Početak beloruskog šampionata nam je sa sobom doneo mnogo iznenađenja, i nema sumnje da će tako biti i do samog kraja, pošto je ovogodišnje prvenstvo poprilično ujednačeno jer ima dosta ekipa približnog kvaliteta. U poslednjem susretu prvog kola će fudbaleri Belšine na svom terenu dočekati ekipu Minska. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 14 časova.

Belšina: Cilj je opstanak!

Fudbaleri Belšine su prošle sezone igrali zaista fantastično i zahvaljujući tome su stigli do plasmana u najkvalitetniji rang beloruskog fudbala. Naime, ova ekipa je završila na prvom mestu na tabeli na kraju beloruske druge lige, i to pošto su imali četiri boda viška od drugoplasiranog Smoleviča, ali i čak dvanaest bodova viška od trećeplasiranog Ruha, iako su na kraju sve tri ekipe došle do plasmana u prvu ligu.
Da su fudbaleri Belšine igrali fantastično čitavim tokom prošle sezone možda najbolje potvrđuje i podatak da je ova ekipa doživela samo dva poraza, uz čak 21 pobedu i pet remija.
Ipak, pošto im je ovo povratak u društvo najboljih sigurno je da će u povratničkoj sezoni glavna ambicija biti opstanak u prvoj ligi, ali je svakako i da će iskoristiti priliku za nešto više ako se ukaže.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, Belšina je prošle sezone odigrala četrnaest mečeva kao domaćin u kojima su ostvarili 10 pobeda, dva remija i dva poraza. Bolje partije je ova ekipa pružala na strani gde su na četrnaest odigranih susreta ostvarili čak jedanaest trijumfa uz tri remija i bez poraza što je zaista fantastičan podatak, koji verovatno i najbolje opisuje koliko je dobro Belšina igrala prošle sezone.

Minsk: Može li ova ekipa do borbe za Evropu?

Što se tiče Minska, možemo slobodno konstatovati da smo od ove ekipe očekivali nešto bolje partije prošle sezone, ali ni ovako situacija nije toliko loša pošto se Minsk većim delom sezone nalazio van opasne zone, a šampionat su završili na sredini tabele, preciznije na desetom mestu pošto su sakupili 36 bodova što je za šest poena više od ekipe koja je na kraju šampionata napustila društvo najboljih.
Ono što je nekako karakteristično bilo za ovu ekipu prošle sezone su promenljive partije i partije po sistemu toplo hladno, što ih je na kraju i koštalo boljeg plasmana.
Zanimljivo je da je Minsk osnovan 2006. godine i upravo zbog toga ambicije ove ekipe rastu iz sezonu u sezonu, pa ne treba da iznenadi volja čelnih ljudi kluba da se ove godine umešaju ozbiljnije u borbu za plasman u Ligu Evrope, ali veliko je pitanje koliko je to realno u ovom trenutku.
Na domaćim mečevima u prošloj sezoni je Minsk igrao izuzetno dobro pa su tako na petnaest odigranih susreta ostvarili čak osam pobeda uz četiri remija i tri poraza. Ipak, kada su u pitanju partije na gostovanjima, ova ekipa je ostvarila samo jedan jedini trijumf, uz pet remija i čak devet poraza, što je zaista previše.

Naš predlog

Sigurno je da će nam i ovaj poslednji meč prvog kola beloruskog šampionata doneti dosta uzbuđenja, što je bio slučaj u skoro svim prethodnih utakmicama ovog vikenda, pa možemo zbog toga zaključiti da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv šampionat. Mišljenja smo da bi ovo mogao da bude jedan efikasan duel u kom bi i jedna i druga ekipa mogla do makar jednog gola zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.88. Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.14. Za kraj, Minsk je poznat kao ekipa koja igra katastrofalno na gostovanjima, zbog čega blagu prednost u ovom duelu dajemo domaćinu i predlažemo vam da probate sa duplom šansom 1x koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.