Tip dana: Gorodeja – Soligorsk: Ko će do prvih bodova u šampionatu?

U subotu se nastavljaju mečevi drugog kola beloruskog šampionata, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Gorodeje i Soligorska. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova.

Gorodeja: Može li domaćin do prve pobede?

Gorodeja je prošle sezone kada se sve sabere i oduzme većim delom šampionata pružala izuzetno dobre partije zbog čega su između ostalog sezonu završili na sedmom mestu na tabeli što se svakako može posmatrati kao uspeh. Ipak, u nekim trenucima se činilo da je ova ekipa morala i mogla i dosta više.
Nisu fudbaleri Gorodeje na najbolji mogući način započeli ovu sezonu u kojoj imaju veće ambicije nego prethodne, čak se stidljivo pominje i borba za plasman u Ligu Evrope, ali je veliko pitanje koliko je to realno u ovom trenutku.
Naime, Gorodeja je u prvom kolu na gostovanju kod Vitebska poražena sa 1:0, a jedini gol na tom susretu, tačnije autogol je postigao Ignjatenko. Sigurno je da je i sreća okrenula leđa fudbalerima Gorodeje u tom susretu, ali priliku za popravni imaju već u ovom kolu kada će na svom terenu dočekati Soligorsk.
Inače, Gorodeja je prošle sezone pružala dobre partije na gostovanjima gde su ostvarili pet pobeda, pet poraza i pet remija, dok su na svom terenu igrali nešto bolje, pa su tako na petnaest odigranih susreta zabeležili sedam trijumfa, tri remija i pet poraza. Ipak, ovoga puta im u goste dolazi trećeplasirana ekipa iz prošlog šampionata, pa je izvesno da ih očekuje izuzetno težak zadatak.

Soligorsk: Cilj je biti među četiri prvoplasirane ekipe!

Fudbaleri Šahtjor Soligorska su igrali izuzetno dobro prošle sezone, a svakako najbolji pokazatelj za to je što su šampionat završili na odličnom trećem mestu na tabeli čime su izborili plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, što je svakako veliki uspeh.
Treba istaći da je Šahtjor prošle sezone imao čak petnaest bodova viška u odnosu na četvrtoplasirani Dinamo iz Minska tako da se to treće mesto nijednog trenutka nije ni dovodilo u pitanje, a u jednom trenutku su se čak i ozbiljno uključili u borbu za drugo mesto, ali je na kraju ipak BATE Borisov bolje odigrao finiš šampionata.
Nažalost, Soligorsk nije dobro startovao ove godine, pošto su u prvom meču doživeli neočekivani poraz na svom terenu od Žodina i to nakon primljenog gola u prvom minutu sudijske nadoknade. Domaća ekipa je imala pregršt šansi na tom susretu koje nisu iskoristili, što su gosti umeli da kazne i dođu do veoma važnih bodova na startu prvenstva.
Inače, taj poraz još više čudi pošto je Soligorsk igra fantastično na svom terenu prošle sezone gde su doživeli samo jedan poraz uz čak dvanaest trijumfa i dva remija. Ipak, na gostovanjima je situacija drugačija, pošto Šahtjor nije briljirao kao što je to slučaj bio na domaćem terenu jer su na petnaest mečeva ostvarili osam pobeda, tri remija i četiri poraza.

Naš predlog

I jedni i drugi nisu na najbolji mogući način započeli ovaj šampionat pošto su obe ekipe doživele poraz, i sigurno je da sada traže bodove. Na papiru je gostujuća ekipa sasvim sigurno kvalitetnija, pa smo mišljenja da neće doživeti poraz na ovom susretu, a sigurno je da bi mogli da postignu i koji gol pošto su u prvom kolu propustili dosta šansi što kad tad mora da se vrati. Zbog toga vam savetujemo da probate sa igrom x2&2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.58. Nešto rizičnija varijanta je čista dvojka, koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.64. Sigurno je da će i domaća ekipa imati šta da kaže na ovom susretu i zbog tog razloga vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.08.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.