Tip dana: Neman – Vitebsk: Domaćin traži prvu pobedu u prvenstvu!

U nedelju se igraju poslednja dva meča drugog kola beloruskog šampionata, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Nemana i Vitebska. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova.

Neman: Domaćin traži prve bodove u šampionatu!

Po starom dobrom običaju fudbaleri Nemana su prošlu sezonu u beloruskom šampionatu završili na sredini tabele, preciznije na devetom mestu što je sasvim zadovoljavajuće. I prošle sezone su fudbaleri ove ekipe igrali poprilično nepredvidljvo i promenljivo što ih je verovatno i koštalo nekog boljeg plasmana, ali je sasvim sigurno da ni ovako situacija nije nimalo loša.
Neman je šampionat završio sa 36 osvojenih bodova što je za samo šest bodova više od ekipe koja je na kraju napustila najkvalitetniji rang beloruskog fudbala, ali daleko od toga da se ova ekipa tokom sezone borila za opstanak, pošto su uglavnom vreme provodili na sredini tabele.
Ova ekipa nije na najbolji mogući način započela ovaj šampionat, pošto su u prvom kolu nažalost poraženi na gostovanju kod Islača, a taj meč je završen rezultatom 1:0. Dobro se Neman držao u tom duelu ako uzmemo u obzir da su malo više od poluvremena igrali sa igračem manje, pošto je isključen Marušić u 43. minutu. Ipak, domaćin je preko Jansanea na dva minuta pre isteka regularnog toka došao do gola, što je na kraju bilo dovoljno za prvi trijumf u šampionatu.
Kada su u pitanju domaći mečevi, Neman se baš i nije proslavio prošle sezone, pošto su ostvarili samo četiri pobeda na svom terenu, uz pet remija i čak šest poraza.

Vitebsk: Prioritet je opstanak!

Fudbaleri Vitebska nisu igrali najbolje prošle sezone, ali su ipak uspeli da dođu do opstanka na kraju šampionata, što im je svakako bio primarni cilj prošle, a svakako da će biti i ove sezone. Ipak, ako bacimo pogled na tabelu od prošle sezone dolazimo do zaključka da je ova ekipa imala samo bod viška od ekipe koja je na kraju ispala u niži rang, pa je sigurno da su svi navijači Vitebska strepeli do poslednjeg kola.
Zanimljivo je da je na pet kola do kraja šampionata ova ekipa bila u izuzetno dobroj situaciji, ali su kada je to najmanje trebalo odigrali i svoje najgore mečeve u ligi.
Naime, u pet poslednjih kola je Vitebsk čak četiri puta poražen, ali su im se na sreću poklopili neki ostali rezultati u tom poslednjem kolu, pa su uspeli da sačuvaju prvoligaški status.
Ako se po jutru dan poznaje, ova sezona bi mogla ipak da bude dosta uspešnija nego što je to bila prošla. U prvom kolu je Vitebsk odigrao jedan poprilično dobar meč pošto su na svom terenu savladali Gorodeju, a taj meč je završen rezultatom 1:0. Treba svakako napomenuti da je Vitebsk celo drugo poluvreme na tom susretu odigrao sa igračem manje, pa je u tom ovaj trijumf još veći i značajniji, zbog čega sasvim sigurno u lepom raspoloženju putuju na ovo gostovanje kod Nemana.

Naš predlog

Neman je imao dosta problema prošle sezone na svom terenu, a to najbolje pokazuje podatak da su ostvarili samo četiri trijumfa, što je zaista premalo. Sa druge strane, Vitebsk je jedva došao do opstanka prošle sezone, ali su ovu započeli dosta dobro, pošto su u prvom kolu ostvarili trijumf. Nekako kada se sve sabere i oduzme, deluje da je najrealnije da na ovom susretu neće biti pobednika, zbog čega vam predlažemo da odigrate x koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.95. Za one hrabrije, predlažemo vam da probate sa prelazom x-x koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 4.50.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.