Saša Pavlović ima jako zanimljive neispričane priče iz perioda kada je bio u NBA!

Pavlovic

Nekadašnji košarkaš Partizana se prisetio brojnih anegdota, među kojima je najzanimljivija bila ona kako je upoznao Šekila O'Nila sa kojim je bio saigrač u Bostonu. Tokom cele igračke karijere Saša Pavlović nije voleo medijski da se eksponira. Po sopstvenom priznanju, nerado je davao intervjue, praktično je izbegavao novinare.

Pavlović se prisetio brojnih anegdota među kojima je najzanimljivija bila ona kako je upoznao Šekila O'Nila sa kojim je bio saigrač u Bostonu.

– Bio sam u svlačionici pred početak treninga i čekao sam da se bandažiram. U tom trenutku je ušao Šek, sa kojim se do tada nisam poznavao. Pogledao me je, uhvatio me je za nogu, ujeo za stopalo i uz grimasu na licu rekao: „dobar si momak“. Fizioterapeut koji je bio pored mene nije bio iznenađen i rekao mi je, eto to ti je Šekil O'Nil.

AppleMark

Odlazak u NBA ligu za Pavlovića je bila ostvarenje dečačkog sna, ali nije sve uvek bilo tako savršeno. Prisetio se i nekih pomalo neprijatnih situacija.

– Dok sam bio član Klivlenda tri godine zaredom smo u plej-ofu igrali protiv Bostona. Kad god sam igrao protiv “Seltiksa” Kevin Garnet je toliko psovao i ponižavao protvničke igrače da je to bilo nezamislivo. Zaista nisam mogao da ga podnesem. Svake godine sam imao duplu tehničku grešku, pred isključenje, jer je neverovatno koliko je čovek bio bezobrazan na terenu. Bio je brutalan i nismo se uopšte podnosili. Jednom prilikom smo se posvađali tokom utakmice – kratko je zastao Pavlović i potom objasnio celu situaciju:

– Moj saigrač iz Klivlenda Dru Guden je izvodio slobodna bacanja i Garnet mu je sve vreme besprizorno dobacivao, vređao ga je sve vreme. Izgubio sam živce i rekao sam mu: „Umukni, idiote“! On se okrenuo prema svojoj klupi i rekao je saigračima da sam ga uvredio na rasnoj osnovi, da sam mu rekao da je crnčuga. Potom je otišao i do klupe sa mojim saigračima i to isto je saopštio Lebronu Džejmsu. Sa klupe Bostona su svi skočili, a moji saigrači su me zaista čudno gledali. Od igrača Bostona sam u nastavku utakmice u svakom bloku dobijao lakat, a moji saigrači su se prema meni čudno ponašali sve dok nisam na tajm-autu saznao o čemu se radi i objasnio da to nije istina. Posle utakmice sam dobio poziv od Dejvida Šterna, tadašnjeg komesara NBA lige da mi preti velika kazna i da će gledati snimak sa utakmice kako bi se utvrdilo da li sam stvarno uvredio Kevina Garmneta na rasnoj osnovi. Pošto to nije bila istina, pitao sam Šterna da li će Garnet biti kažnjen kada se utvrdi da to nije tačno. Odgovor je, naravno, bio negativan, jer je on Kevin Garnet.

Ipak, odnosi sa Garnetom su izglađeni Pavlovićevim trejdom upravo u Boston.

– Kad sam došao u Boston imao sam neodumicu kako ću se sa njim slagati. Nisam se plašio, ali mi je bilo malo neprijatno. Na prvi trening sam došao sat i po pre početka, ali je on već bio u hali. On me je prvi sačekao i rekao da mu je drago što će imati takvog saigrača pored sebe i da ćemo zajedno da ginemo na terenu. Tada mi je pao ogroman kamen sa srca i stvarno je bilo tako. Kasnije sam shvatio, igrajući sa njim u istom timu, da on to nije radio da bi provocirao protivnika, već da bi sebe motivisao.

Pavlović je bio u prilici da čuva neke od najboljih košarkaša NBA lige tokom svoje karijere. Na pitanje protiv koga mu je bilo najteže, odgovara:

– Najbolji igrač protiv koga sam igrao je Kobi Brajant, a najteži za čuvanje svakako Rip Hamilton koji je igrao za Detroit tih godina. Kobija sam toliko dobro znao jer sam voleo njegovu igru. Skoro da sam mogao da pročitam svaki njegov potez, ali i pored toga on je lako davao dosta poena preko mene, jer ga je zaista bilo praktično nemoguće čuvati. Rip Hamilton je dosta igrao bez lopte, a to je najteže za odbranu. Imao je u svakoj akciji po tri bloka, jer je bio bek šuter. A od ta tri pika, dva su bila od strane Bena i Rašida Valasa koji su koristili laktove. Onda možete samo da zamislite kako je to izgledalo – konstatovao je Pavlović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.