Tip dana: Neman – Žodino: Može li gost da napadne prvo mesto na tabeli?

U četvrtak je na programu drugi meč beloruskog šampionata u kom će Neman na svom terenu dočekati fudbalere Žodina, koji važe za jedno od najprijatnijih iznenađenja na startu nove sezone, pošto trenutno mimo svih očekivanja zauzimaju drugo mesto na tabeli.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Neman: Sve miriše na grčevitu borbu za opstanak!

Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da smo od fudbalera Nemana očekivali dosta više kada je ova sezona u pitanju. Naime, fudbaleri ove ekipe se posle devetog odigranog kola nalaze tek na 14. mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i plasman u plej aut i meč sa trećeplasiranom ekipom iz beloruske druge lige.
Prošlu sezonu je Neman završio na devetom mestu na tabeli, a bili su poznati po tome što su igrali dosta bolje na gostovanjima, nego na svom terenu. Ipak, sada je situacija drugačija, pošto ova ekipa donekle dosta dobro izgleda na svom terenu gde su do sada ostvarili dve pobede, jedan remi i jedan poraz. Ipak, Neman je u poslednjem meču pred svojim navijačima mimo svih očekivanja doživeo težak poraz od Ruha, a taj meč je završen rezultatom 2:4.
Daleko više problema ova ekipa ima na gostovanjima gde su do sada odigrali čak četiri susreta na kojima nisu ostvarili niti jedan trijumf, uz jedan remi i čak tri poraza. Na sve to, Neman je postigao samo jedan gol van svog terena, i to baš na najtežem gostovanju u ligi kod BATE Borisova, kada je bilo 3:1.
Inače, valja naglasiti da Neman nije igrao svoj meč prošlog kola zbog činjenice da je dosta fudbalera Minska u izolaciji zbog koronavirusa, pa je sigurno da su fudbaleri ove ekipe imali dosta vremena za pripremu meča protiv Žodina, koji briljiva ove sezone.

Žodino: Fantastične partije na startu sezone!

Deluje da ni oni najverniji navijači Žodina nisu očekivali da će njihovi fudbaleri pružati ovoliko dobre partije ove sezone. Naime, fudbaleri ove ekipe se mimo svih očekivanja nalaze na fantastičnom drugom mestu na tabeli beloruske “Višaje” uz samo bod zaostatka u odnosu na prvoplasirani BATE Borisov.
Od samog početka šampionata je delovalo da će Žodino imati važnu ulogu u borbi za prva tri mesta, pošto su odmah u prvom kolu ostvarili veliki trijumf na gostovanju kod Soligorska, koji je prošlu sezonu završio na visokom trećem mestu, što im je između ostalog i donelo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.
Žodino je do sada doživeo samo jedan poraz u ovom šampionatu i to na gostovanju kod Dinama iz Minska, kom je u tom trenutku zaista gorelo pod nogama, pošto su i oni dosta loše krenuli ove sezone.
Posebno dobro Žodino igra na domaćem terenu gde još uvek ne znaju za poraz, a do sada su ostvarili tri trijumfa i jedan remi, uz samo jedan primljen gol, i to u prošlom kolu kada su slavili nad Gorodejom, a taj meč je završen rezultatom 3:1.
Što se tiče gostovanja, i tu ova ekipa igra izuzetno dobro, pošto su doživeli samo jedan poraz, uz dve pobede i dva remija. Inače, Žodino je jedina ekipa koja je uspela da odoli BATE Borisovu na domaćem terenu, pošto je taj meč završen rezultatom 0:0, i mora se priznati da Žodino u tom susretu nije bio nimalo podređena ekipa.

Naš predlog

Fudbaleri Nemana imaju dosta problema ove sezone, ali dosta bolje igraju na svom terenu nego na strani, gde do sada nemaju nijedan trijumf. Sa druge strane, Žodino pruža fantastične partije i do sada su doživeli samo jedan poraz. Takođe, ova ekipa fantastično igra na gostovanjima, a najbolji primeri za to su pobeda kod Soligorska i i Minska, ali i bod kod BATE Borisova, što do sada nijednoj ekipi nije pošlo za rukom. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.45. Takođe, mislimo da će gost postići makar dva gola na ovom susretu, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.