Tip dana: Bajern Minhen – Ajntraht Frankfurt: Da li nas ponovo očekuje goleada?

U sredu je na programu polufinale nemačkog Kupa u kom će fudbaleri Bajerna iz Minhena na svom terenu, naravno bez prisustva navijača, dočekati Ajntraht iz Frankfurta.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Bajern Minhen: Da li ova ekipa ima dostojnog kandidata u Bundesligi?

Već godinama unazad deluje da fudbaleri Bajerna iz Minhena nemaju dostojnu konkurenciju u Bundesligi. Naime, ova ekipa je prošle sezone, ruku na srce, uz dosta muke došla do titule šampiona, ali ove godine su stvari dosta drugačije. Izabranici Hans Ditera Flika se posle trideset odigranih kola nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Borusiju iz Dortmunda, pa slobodno možemo reći da su Bavarci na pragu novog trofeja.
Ipak, tu nije kraj. Ne treba zaboraviti da ekipa iz Minhena ima veoma dobru zalihu iz prvog meča osmine finala Lige šampiona, pa deluje da će se bez većih problema plasirati među osam najboljih evropskih ekipa, što je i bio primarni cilj kada je najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje u pitanju.
Takođe, Bajern ima veoma lepu šansu da dođe i do trofeja u nemačkom Kupu, pošto se ove srede u polufinalu sastaju sa Ajntrahtom, i sigurno je da su veliki favoriti u tom susretu, pošto prošlogodišnji polufinalista Liga Evrope ne liči na sebe ove sezone.
U prošlom kolu Bundeslige su izabranici Ditera Flika odigrali još jedan izuzetno dobar meč, ovoga puta na gostovanju kod Leverkuzena, i bez većih problema slavili sa 1:4, iako je zanimljivo da su “farmaceuti” prvi došli do vođstva na tom duelu, što je po svemu sudeći samo razljutilo Bavarce, koji su veoma brzo postigli tri gola, i već na poluvremenu otišli sa velikom prednošću, koju su samo uspeli da uvećaju do kraja.
Inače, podatak koji svakako treba napomenuti je da su fudbaleri Bajerna na dva poslednja meča na svom terenu upisali dve izuzetno ubedljive pobede, a uspeli su da postignu čak deset golova na ta dva susreta, što nam možda i najbolje opisuje koliko dobro Bavarci igraju ove sezone.

Ajntraht Frankfurt: Očekivali smo dosta više!

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta su prošle sezone igrali zaista fenomenalno, ali je utisak da su nekako kada je to najviše trebalo odigrali slabije nego što su to svi očekivali. Naime, ekipa iz Frankfurta predvođena Jovićem i Rebićem je dobrim delom nemačkog šampionata bila na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona, ali su to mesto nažalost ispustili u bukvalno poslednjem kolu. Da stvari budu gore po ovu ekipu, Luka Jović i drugari su ostali i bez plasmana u finale Liga Evrope, pošto su posle lošijeg izvođenja penala eliminisani od Čelsija, iako su u najmanju ruku bili ravnopravan rival tokom dvomeča.
Leto je donelo dosta promena u ovom timu koji su u međuvremenu napustili Ale, Jović i Rebić što se i te kako osetilo.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, deluje da su fudbaleri Ajntrahta jedno od najvećih razočarenja pošto se u ovom trenutku, posle 30. odigranih kola nalaze tek na jedanaestom mestu, i zaista teško će doći do plasmana u Ligu Evrope, osim ako ne dođu do trofeja u nemačkom Kupu, gde zaista dobro guraju, pa ih ove srede očekuje meč polufinala protiv Bajerna, gde ruku na srce nisu favoriti.
Inače, u prošlom kolu su izabranici Adija Hitera doživeli neočekivan poraz na svom terenu od Majnca, kada je bilo 2:0. Ipak pre toga je Ajntraht ostvario dva vezana trijumfa, i to prvo protiv Volfsburga na gostovanju koji igra zaista sjajno ove sezone, a nakon toga i protiv Verdera kom su bodovi preko potrebni, pošto se grčevito bore za opstanak u društvu najboljih.
Svakako da će navijače Ajntrahta obradovati podatak da su dva poslednja trijumfa u sezoni ostvarili na gostovanjima, pa je sigurno da zbog toga očekuju ovaj duel u polufinalu nemačkog Kupa u lepom raspoloženju, iako je Bajern veliki favorit.

Naš predlog

Ono što je i te kako karakteristično kada su međusobni mečevi između ove dve ekipe u pitanju je veliki broj golova. Naime, na tri poslednja susreta između Bajerna i Ajntrahta je palo neverovatnih devetnaest golova, što nam daje prosek od čak više od šest golova po susretu. Zanimljivo je da je poslednji meč između ova dva tima završen pobedom Bajerna od 5:2, ali je pre tog susreta i Ajntraht na iznenađenje svih slavio sa 5:1, a još zanimljivije je da je pre tog meča Bajern na svom stadionu slavio sa takođe 5:1. Sve ovo nam ukazuje da bi i ovo mogao da bude jedan susret sa velikim brojem golova zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.61. Kako na susretima između ove dve ekipe retko kada pada manje od šest golova, savetujemo vam da probate sa igrom 5+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.43. Za kraj, na tri poslednja susreta su i jedni i drugi postigli makar po jedan gol, pa vam zbog toga predlažemo da probate sa igrom GG4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.