Tip dana: Sevilja – Betis: Ko će do trijumfa u velikom derbiju Andaluzije?

Premijerni meč ovog kola, ali i uvodni meč u nastavak šampionata posle pauze zbog koronavirusa se igra u Andaluziji, gde će fudbaleri Sevilje na svom terenu dočekati Betis.
Duel između dve ekipe je zakazan za 22 časa.

Sevilja: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona?

Posle više od tri meseca se nastavlja španska La Liga, a odmah na startu nas očekuje veliki derbi Andaluzije, u kom će Sevilja na svom terenu dočekati Betis. Kada se sve sabere i oduzme, nema nikakve sumnje da svi navijači Sevilje imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihovih fudbalera ove sezone.
Naime, Andalužani se u ovom trenutku nalaze na sjajnom trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što je svakako primarni cilj kada je ova sezona u pitanju, pošto ekipa sa “Sančez Pichuana” već dve godine zaredom nije uspela da dođe do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, čime je automatski i šampionat neuspešan.
U poslednjem kolu pred ovu predugu pauzu zbog koronavirusa Sevilja je odigrala jedan fantastičan meč na gostovanju kod Atletiko Madrida koji je završen rezultatom 2:2, što je svakako sjajan rezultat po Andalužane, kojima je Atletiko direktan konkurent za plasman u Ligu šampiona, gde su inače eliminisali Liverpul, što dovoljno govori o tome koliko je taj bod značio svima u Sevilji.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je Sevilja odigrala trinaest mečeva na svom terenu na kojima su ostvarili šest trijumfa, pet remija i samo dva poraza. Što se tiče gostovanja, Andalužani su drugi najuspešniji gost u ligi i to odmah iza Reala, pošto su na gostujućim terenima ostvarili čak sedam trijumfa, tri remija i četiri poraza.

Betis: Možda su Andalužani mogli i više!

Deluje da su fudbaleri Betisa ove sezone kada se sve sabere i oduzme možda i mogli više. Naime, ova ekipa cele sezone igra poprilično promenljivo, i posle 27-og odigranog kola se nalaze na dvanaestoj poziciji na tabeli, što i nije toliko loše obzirom da su Andalužani u jednom trenutku bili i dosta lošije plasirani na tabeli.
U poslednjem kolu pred ovu pauzu zbog koronavirusa, Betis je odigrao jedan poprilično dobar meč, možda i najbolji u celoj sezoni, kada su na svom terenu nadigrali i savladali Real Madrid, čime su Madriđani ponovo pali na drugo mesto na tabeli, iako su samo kolo pre toga na “Santjago Bernabeu” savladali Barselonu.
Ono što je možda i najveći problem Betisa kada je ova sezona u pitanju je što ova ekipa nikako ne uspeva da veže nekoliko dobrih rezultata, već uglavnom igraju po sistemu toplo-hladno, što je ruku na srce nešto na što smo se navikli kada su Andalužani u pitanju u poslednjih nekoliko sezona.
Inače, kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je Betis odigrao trinaest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili samo jedan trijumf, uz čak šest remija, ali i isto toliko poraza.
Što se tiče mečeve na domaćem terenu, situacija je dosta bolja, pošto je Betis na četrnaest odigranih mečeva ostvario čak sedam trijumfa, tri remija i četiri poraza.
Što se tiče međusobnih susreta, ono što treba posebno istaknuti je podatak da je Betis bez trijumfa u poslednja dva okršaja sa gradskim rivalom, a poslednji meč između ove dve ekipe na stadionu Betisa završen je rezultatom 1:2.

Naš predlog

Uglavnom u ovim susretima nema izrazitog favorita, pošto je u pitanju gradski derbi, međutim, ovog puta prednost dajemo Sevilji koja nikako ne želi da propusti da naredne sezone igra u Ligi šampiona, a da bi se to desilo, svakako da moraju da pobeđuju na domaćem terenu. Predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.95. Uglavnom u derbiju Andaluzije ima dosta golova, pa smo mišljenja da će to slučaj biti i sada zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 1.86. Za kraj, mišljenja smo da će domaćin postići makar dva gola na ovom susretu zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom D2+ koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.