Tip dana košarka: Barcelona vs Joventut, košarka se vraća na male ekrane!

Barcelona

Endesa liga se vraća na male ekrane. Posle “korona pauze”, jedine dve lige koje se nastavljaju su pomenuta Endesa i nemačka BBL liga koja je već stigla do 1/4. Španska liga je zamišljena da se završi kao završni turnir gde su timovi podeljeni u dve grupe od šest timova. Najbolja dva tima iz obe grupe će izboriti plasman u polufinale i tako ćemo dobiti novog šampiona. Svi mečevi će se igrati u Valensiji i njihovoj dvorani “La Fonteta”. Čast da otvore ovaj turnir dobili su Barselona i Huventud koji će od 15:30h izmeriti snage u grupi A. Očekuje nas 13 dana vrhunske košarke i tri meča dnevno. Nedostajala nam je košarka na malim ekranima i sada ponovo imamo priliku da uživamo.

Barcelona: I pre “korone” Barsa je bila favorit za titulu, a ni sada se nije ništa bitnije promenilo!

Ovo je tim koji je napravio najveći bum na letnjoj pauzi između sezona. Svetislav Pešić je sa svojim saradnicima i uz pomoć vlasnika Barselone, doveo u klub jednu celu novu petorku. To i ne bi bila toliko velika i značajna vest, da su to neki solidni igrači. Međutim, radi se o igračima koji imaju već izgrađeno košarkaško ime i koji će momentalno doneti kvalitet ovom sastavu. Brendon Dejvis kao jedan od najboljih centara u Evroligi, Kori Higins kao jedan od najboljih napadača među bekovima od prošle sezone, Malkom Dilejni povratnik u Evroligu, Aleks Abrines kao već sada iskusan igrač nakon NBA epizoda i Nikola Mirotić kao verovatno i najveće pojačanje. Igrač koji je mogao da igra u bilo kom NBA timu bez problema, odlučio je da se vrati u domovinu i da pomogne Barseloni. Pored pridošlica, tu si ostali Hanga, Pangos, Ertlel, Klaver, Ribas…te je ovaj sastav zaista spektakularan. Da li će opravdati očekivanja, videćemo na ovom turniru. U Evroligi pre prekida su bili na samom vrhu uz Efes, dok sada od nule nastavljaju u Endesa ligi.

Joventut: Sezona u kojoj je Klemen Prepelič eksplodirao! Videćemo koliko mogu na ovom turniru?!

Ekipa iz Badalone sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu. Dovedeni su brojni igrači, kao i neki na pozajmicu. Klemen Prepelič je iz Reala došao na pozajmicu u Huventud i od njega se zaista očekuje ove sezone da bude lider kada su poeni u pitanju. Doveden je i mladi plejmejker Dimitrijević, kao i pojačanje u reketu u vidu Alena Omića. Omić može da bude jako koristan igrač za ovu ekipu, jer odlično razume košarku i stvara dobar prostor svojim šuterima. Luk Harangodi je ostao u timu i to je jako bitno za ovaj roster, jer je radi o iskusnom igrači koji sa pozicije krilnog centra može mnogo da doprinese igri svog tima. Prepelič je zaista ove sezone u Evrokupu, kao i u Endesa ligi, odigrao sjajno. Imao je najviše 30+ utakmica u Evrokupu i svakako bio je jedan od najboljih strelaca tog takmičenja pre prekida. Sada su ovo potpuno drugačije okolnosti i videćemo koliko mogu momci iz Badalone da pomrse račune kvalitetnijim i na papiru jačim timovaima od njih?!

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izabrati nekoliko predloga. Kada je uloga favorita u pitanju, to se ne dovodi u pitanje. Barselona je veliki favorit i Meridianbet kladionica njihovu pobedu plaća kvotom 1.06. Ukoliko mislite da gosti mogu do iznenađenja, Meridianbet će to bogato nagraditi kvotom 9.40. Ipak, mi smo se odlučili za sledeći predlog: gost postiže ukupno poena više od 75.5 i Meridianbet daje kvotu 1.65 za taj predlog. Očekujemo utakmicu na veliki broj poena, ali i nešto slabije odbrane. Ipak je ovo prvi meč nakon nastavka i velike pauze. Huventud ima napadački kvalitet da ide preko ove granice poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.