Tip dana: Napoli – Juventus: Ko će do trofeja u italijanskom Kupu?

U sredu je i te kako bogata ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta u moru zanimljivih mečeva analizirali finale italijanskog Kupa u kom će se sastati Napoli i Juventus.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Napoli: Jedina prilika da Napolitanci dođu do trofeja!

Mora se priznati da smo od Napolija očekivali daleko više ove sezone, pogotovu što je ova ekipa u poslednjih par godina bila rame uz rame sa Juventusom, koji je uglavnom bez većih problema dolazio do šampionske titule.
Ovoga puta su stvari i te kako drugačije pa Napolitanci ne samo da se neće uključiti u borbu za “Skudeto” već će i po svemu sudeći ostati bez plasmana u Ligu šampiona, i to prvi put posle baš dosta vremena.
Naime, izabranici Đenara Gatuza se u ovom trenutku nalaze na šestom mestu na tabeli i imaju čak devet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu, koja će po svemu sudeći doći do novog plasmana u Ligu šampiona. Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba dodati da su Napolitanci odigrali jedan sjajan meč u osmini finala ovog takmičenja na svom terenu protiv Barselone, kada je bilo 1:1.
Inače, Napoli je do finala italijanskog Kupa došao nakon što su u polufinalu eliminisali Inter. Izabranici Đenara Gatuza su slavili u prvom meču na stadionu “Đuzepe Meaca” kada je bilo 0:1, da bi nakon toga prošle subote na “San Paolu” remizirali (1:1), što je bilo dovoljno za plasman u veliko finale, gde ih očekuje duel sa Juventusom, koji je i ovoga puta blagi favorit.
Treba dodati da je Napoli u poslednjem međusobnom meču protiv Juventusa ostvario veoma važnu pobedu, a taj meč je završen rezultatom 2:1.

Juventus: Može li “stara dama” do novog trofeja?

Pre svega, utisak je da fudbaleri Juventusa ne dominiraju ove godine u italijanskom fudbalu kao što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko sezona. Naime, iako se izabranici Maurisija Sarija nalaze na prvom mestu na tabeli Serije A, uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Lacio, deluje da nešto ne štima, jer je ranijih godina “stara dama” u ovom delu prvenstva već imali nenadoknadivu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, i polako je već slavila šampionske titule.
Na sve to, Juve je poražen i u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona na gostovanju kod Liona, kada je bilo 1:0, pa nema nikakve sumnje da ih očekuje i te kako težak zadatak.
Ekipa iz Torina je prošle sezone ispala još u četvrtfinalu italijanskog Kupa, kada ih je Atalanta demolirala u Bergamu sa 3:0, ali su ovog puta na pravom putu da dođu do trofeja u ovom takmičenju, pošto ih očekuje finale sa Napolijem.
Međutim, mora se priznati da izabranici Maurisija Sarija nisu blistali u revanš meču protiv Milana, pošto u tom duelu na kraju nije bilo golova, a Juve je prošao zbog gola u gostima, koji su inače dali u poslednjim trenucima susreta u Milanu, iz pomalo diskutabilnog penala. Ono što treba napomenuti je da je Juve većim delom revanš meča igrao sa igračem više, pošto je opravdano isključen Ante Rebić nakon oštrog starta, ali nisu uspeli da dođu do gola do kraja susreta.

Naš predlog

Svakako da nas očekuje jedan i te kako uzbudljiv meč, jer je ulog trofej u Kupu Italije. Napoli je odigrao sjajan meč prošle subote protiv Intera, u kom su uspeli da stignu prednost “neroazura” i na kraju dođo do plasmana u veliko finale, ruku na srce, potpuno zasluženo. Sa druge strane, deluje da se Juventus nije proslavio u meču protiv Milana pošto nisu uspeli da dođu do trijumfa, iako su većim delom susreta imali igrača više, što nisu uspeli da materijalizuju. Savetujemo vam da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda na ovom susretu, pošto je zaista neizvesno u kom pravcu može da ode ovaj meč. Fokusirajte se na golove, kojih bi i te kako trebalo da bude na ovom susretu. Mišljenja smo da će i jedni i drugi postići makar po jedan, pa vam zbog toga predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91. Iz istog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.