Tip dana košarka: Andorra vs Real Madrid, mogu li izabranici Ibona Navara da ugroze “kraljevski klub”?

Real Madrid

Približavamo se kraju ove grupne faze Endesa završnog turnira u Valensiji. Ekipe se bore za prva dva mesta po grupama kako bi izborili plasman u polufinale. Real Madrid ima najbolju poziciju za tako nešto, ali im sledi jako nezgodan duel sa Andorom. Ekipa Ibona Navara nije odigrala na očekivanom nivou ovaj turnir i zato gotovo da nemaju šanse za dalji plasman. Pobeda nad “kraljevskim klubom” bi zakomplikovala situaciju u ovoj grupi, ali videćemo koliko je to realno?! Utakmica je na programu od 18:30h. Real Madrid ima duži roster na raspolaganju i deluju kao ekipa koja podiže formu.

Andorra: Ibon Navaro je napravio zanimljiv roster za ovu sezonu, uz nekoliko pojačanja, mogu biti jako nezgodan rival.

Jedan tim koji je svakako napravio najveće iznenađenje prošle godine u Evrokupu i malo im je falilo da odu do samog kraja i trofeja. Nekoliko izmena u sastavu za ovu sezonu, što je potpuno očekivano, jer su brojni igrači skrenuli pogled na sebe i tako obezbedili unosnije ugovore. Međutim, dovođenjm pravih pojačanja Andora će ponovo biti konkurentna u svim takmičenjima. Dovedeno je nekoliko zaista dobrih igrača u spoljnoj liniji. Kelvin Hanah, Franc Masenat, Dejan Todorović i Džeremi Senglin. To su sve igrači koji su imali odlične sezone iza sebe i koji mogu odmah da donesu potreban kvalitet. Dejan Musli je pojačao reket Andore i biće pravo pojačanje za njih, jer je u nekoliko navrata dokazao da mu odgovora španski stil košarke i da se u njemu najbolje snalazi. Andora je pokazala na ovom tuniru da igra u jako brzom ritmu i na veliki broj poena, pa će ovaj meč protiv Reala biti pravi ispit njihovog načina igre.

Real Madrid: Posle kiksa protiv Burgosa, savladali su Valensiju i na korak su od polufinala.

„Kraljevski klub“ je u novu sezonu ušao isto kao i u prethodnim sezonama. Mali broj promena i zadržavanje svih igrača koji su nešto doneli u igri Reala. Od pojačanja ističu se dva igrača, to su Nikolas Laprovitola i Džordan Miki. Laprovitola je prošle sezone bio MVP Endesa lige i pokazao je da ima ozbiljan kvalitet, dok je Miki u Himkiju bio jedan od najboljih igrača, a svakako i jedan od najboljih pojedinaca u celoj Evroligi. On je došao da zameni Gustava Ajona koji je napustio klub. Ljulj, Rendolf, Rudi i Kampaco će i ove sezone biti glavni pokretački motor ovog tima, dok je Pablo Laso očekivano produžio ugovor sa timom koji uspešno vodi. Od Reala se uvek očekuju najviši rezultati, jer imaju dobar budžet i mogućnost da dovedu najbolje igrače u svoj tim. Kampaco je u zaista dobrom ritmu na ovom turniru i na prošlom meču protiv Valensije je pružio svoju najbolju partiju od dolaska u “kraljevski klub”. I ostali igrači igraju sjajno i pravo je uživanje gledati Real.

Naš predlog:

Meč koji donosi mnogo i jednom i drugom timu. Andora bi eventualnom pobedom zakomplikovala situaciju, dok bi Real trijumfom obezbedio sebo mesto među četiri najbolje ekipe Endesa lige. Mi smo sa ovog meča izabrali sledeći predlog: domaćin postiže ukupno poena više od 79.5 i Meridianbet daje kvotu 1.91 za taj tip. Jednostavno očekujemo poletnu igru i na jednoj i na drugoj strani. Andora ima nekolicinu zaista sjajnih šutera u svom timu i ukoliko oni uđu od starta u svoj ritam, biće ih jako teško čuvati i zadržati. Na jednom takvom meču, vidim Andoru preko ove granice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.